Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

IW23

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    110
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om IW23

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Måste vara svårare att segla med två barn än ensam för det blir väl mer att ha koll på. Kan du ha med ngn kompis eller släkting som kan hjälpa dig att ha koll på barnen medan du har koll på båten? Så kan ni kanske vara bara ni tre sedan, på sikt? Om jag vore du skulle jag segla längre sträckor när du bara här vuxna med dig ombord och sedan gå väldigt kort sträcka per dag när barnen är med kanske en timme drygt. Ang väder: är prognosen lite lurig kan man ju håll sig i mer skyddade områden tex i mellanskärgården om sthlms skärgårg Att ge upp seglingen tycker jag inte du ska ha som ngt alternativ ens det är ju perfekt sommarlov för barnen med. Kanske kan kolla med QSS om du kan dra ihop ngn segling med andra mammor och barn?
  2. 1. Låter vettigt så gör nog dom flesta
  3. Motorn är från 2011 och startar med ett litet lätt ryck det funkar för alla utom för mig... Har hört runt hos försäljare men 8 hk verkar va minsta och det får inte plats på båten...
  4. Finns det små utombordare med elstart? Har en 4 hästars och får knappt plats med ngt större på akterspegeln. Behöver fortsatt kunna fälla upp motorn och kunna vrida den mkt när jag kör för att kunna svänga fort/med kort radie. Har sett 8 hästars med elstart men det är alltså för stort. Grejen är att jag inte får till ett bra ryck (har startat massor med gånger men lär mig ändå ej) så det hade varit underbart med elstart om det finns. Tacksam för tips.
  5. Hihi om man skaffar mörk ankartamp får man verkligen räkna med att folk råkar ankra över en tom i finväder är dom ju svåra att se riktningen på
  6. Varför har en del mörka förtöjningstampar? Det är ju hemskt när man ska gå av och på vid en poppis klippa en mörk aug kväll och bara ser de vita tamparna, de mörka är väldigt svåra att se. Med risk för att låta lite gnällig Men: vad tänker man på när man köper mörka tampar?? Och vad tänker man på när man väljer att använda just dom mörka tamparna när man ligger vid samma klippa som andra båtar...
  7. Varför har en del mörka förtöjningstampar? Det är ju hemskt när man ska gå av och på vid en poppis klippa en mörk aug kväll och bara ser de vita tamparna, de mörka är väldigt svåra att se. Med risk för att låta lite gnällig Men: vad tänker man på när man köper mörka tampar?? Och vad tänker man på när man väljer att använda just dom mörka tamparna när man ligger vid samma klippa som andra båtar...
  8. Jag gick en jättebra kurs hos båtägarskolan för ett par år sedan. Det var verkligen suveränt. stor och ny fräch båt. Kursen var inte särskilt dyr heller. jag gick 4 dagar (3 nätter) fanns kortare och längre alternativ. rekomenderas!
  9. Är det någon som har erfarenhet av stormfock som hissas utanpå rullfock? Funderar på att shoppa stormfock och det kan kanske vara ett bra alternativ. Vad är för och nackdelarna?
  10. Grinda kanske är bra första eller sista natten, bra mat på värdshuset
  11. Tack för tops så här långt! Ett tips tillbaka ang märka linor är en liten liten flagga som man klipper från ett gammalt lakan, gärna färgglatt /olika färger för att markera olika längder, och flätar in i tampen, då behöver man inte hantera tampen varsamt sedan. Hur gör ni med lanterna eller liknande för att synas?
  12. Ni som brukar ankra på svaj, vad är era praktiska tips till mig som aldrig gjort det? Vad ska man tänka på? Har ni några bra lästips, tex bra texter på internet som beskriver svajankring? Jag har försökt googla men det är lite svårt att utan egen erfarenhet bedömma om texter om svajankring är bra/rimliga etc. (Förtydligande: ska vara ute i sthlms skärgård och svajankra över natten när jag själv är ombord hela tiden, inte lämna båten på svaj vid boj tex). Om ni har tips om trådar som tagit upp ämnet tidigare, specificera gärna vilka tips i tråden som är intressanta, inte bara att ämnet redan varit uppe. Tacksam för lite nyttiga tips!
  13. Någon som har erfarenhet av att ha kört en 4taktare på förr årets bensin? Vad händer? Någon som vet om motorn behöver vara tom på bensin över vintern om den förvaras inomhus, uppvärmt?
  14. Var kan man köpa en solcellsdriven ventil med fläkt?
  15. Jag ångrar lite att jag inte tog besiktning innan jag köpte, för att veta mer vad man skaffar sig, funderar på att göra det i efterhand kan ju va kul/bra veta lite mer vad man har. Kostar typ 4 tkr.
×
×
  • Skapa nytt...