Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Trollet11

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Trollet11

  • Placering
    Fänrik
  1. Undrar varför du jämt måste vara en sån besserwisser?
  2. Det beror helt på båtens balans, personligen vill jag inte ligga med överkroppen i lägre nivå än underkroppen (huvvet upp...!). I en mindre DC med ruffen i fören blir det sällan problem eftersom packning, utrustning mm. oftast hamnar akterut när man sover, då är huvudet mot fören det bästa för mig. Ibland hamnar mer vikt föröver och man har akterruff t.ex., då ligger jag hellre med huvudet mot aktern... I större båtar som i regel hela tiden är i balans ligger jag helst med huvudet i färdriktning!
  3. Hur vet Du att båten är övermotoriserad? Har Du mer information än vad som står i den länkade artikeln?
  4. Här är den riktiga länken och inte nån fjantlänk till en privatsida: http://gbif.se/tumlare/index.php/report/create
  5. Används med fördel förmonterad
  6. I de båda fallen i youtube-klippen råder inte någon tvekan om skuldfrågan! Däremot de två fall som handlar om fiskebåtar i Engelska kanalen kan vi inte säga någonting om skuldfråga eftersom det inte framgått om fiskebåtarna fört signal om fiske! Här kan ju en rad olika regler gälla, där den ena går före den andra beroende på situation och förutsättningar som inte framgår av berättelserna (jag ser heller ingen som hänvisat till regel 18, inbördes skyldigheter!). I det senare av fallen kan det till och med vara så att fiskebåten är behäftad med ett fel som leder till den uppkomna situationen. Men som sagt, innan vi vet om fiskebåtarna verkligen varit sysselsatta med fiske och fört rätt signaler för detta kan vi inte säga något om skuldfrågan!
  7. Det finns vissa som anser att de är lite förmer än oss andra, egentligen ska man bara ignorera dem fast det är svårt! Senast ändrad av Trollet11 | 02 januari 2008 | 19:53
  8. Faktum är att det är tungt vägande argument! Vi i Sverige är ganska bra på att värna om miljön redan idag. En minskning av Svenska utsläpp på ett par procent kostar enormt mycket mer an tex en minskning av utsläppen med 10-15 % i polen eftersom de har så ofantligt mycket högre utsläpp än oss. Varför inte satsa resurser och ekonomi på de ställen där det verkligen behövs istället för att lägga tyngre börda på Svenska folket som inte verkar speciellt mycket i det stora sammanhanget ändå?
  9. Gör det deras agerande mer miljövänligt? Hur många fartyg gör som Lamon beskrev? Lamon har rätt och det för att det är lättare att klämma åt den lilla människan istället för de stora bolagen/rederierna.
  10. Det är ett fel i uträkningen, det lägsta talet från 2008 ska vara 0028 och inte 0082 som Du har räknat med. Korrigera omedelbart, tack!
  11. Årets julklapp måste bli att snubbarna bakom bla steve och anemos lägger av med sitt skitskrivande! vill bb heta snake är det väl upp till honom han är ju fortfarande vettig! Senast ändrad av Trollet11 | 22 november 2007 | 21:50
  12. eller som en steveböld i röven på en cykelsemester i italien!
  13. Du har glömt att lägga in din undertext: det här med mg tar vi inte så allvarligt!
×
×
  • Skapa nytt...