Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

orven

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 751
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om orven

  • Placering
    Amiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Rostfritt ska det vara. Man slipper slipa och olja (lacka). Bara att fråga någon som kan svetsa rostfritt vilket jag gjorde. Har numera rostfritt på min Tresfjord och är mer än nöjd då man vet att man kan förflytta sig på båten i hårt väder.
  2. Juli är en skitmånad för det är den månad då folk skiter både högt och lågt ute på öarna.
  3. Jaha å nu är det juli 2013 om det hjälper vet jag inte.
  4. Om du sätter ett jättestort tvärsegel längst fram och startar med vinden i ryggen en dag när det blåser så trycks nog fören ner och den planar. Fast då är det ju så att man får anpassa sig efter vindarna när man ska hem igen om man vill uppleva planing på returvägen.
  5. Frewi har komplett med utrustning till att själv sy ett kapell. Där finns även tips hur man mallar m.m. Gick länge och lurade på att fixa något själv då jag har heltak på båten så ville jag ha så att jag kunde ta bort kapellet helt och detta på ett enkelt sätt. Beställde sprayhoodlist, kapellväv, blixlås, nålar samt kapellvred på Frewi. Hade aldrig tidigare sytt på maskin så det blev en utmaning. Fungerade bra med frugans Husqvarna som med lätthet tuggade sig genom tre lager kapellväv eller dubbel kapellväv inkl. sprayhoodlisten. Det går åt tråd vilket man kan konstatera så lite efterarbete återstår för den stora rullen med tråd om 300 meter tog precis slut när sista dragkedjan skulle monteras och valde därför att montera denna senare vid beställning av andra prylar. Symaskinen var en vanlig Husqvarna Classica och fungerade över förväntan förutom vid några tillfällen vid backning så blev det ett skatbo på undersidan och nålen small av. Nålarna var billiga och därför rek. jag att man köper på sig ett extra paket om 5 nålar. I dag lossar jag bara några kapellvred för att sedan dra bort hela sidostyket i en rörelse.
  6. Undrar om skyltmakaren hade en färdig mall Hahaha
  7. Med åtskilliga ton sand i lasten så ligger pråmen djupt och därmed trycker den undan vatten motsvarande liter som den har kropp under vattnet. Vid urlastning så höjer sig pråmen och trycker därmed bort mindre vatten. Ytan sjunker likasom när jag går i eller ur badkaret.
  8. Dels så blir det små vågor samt att stenens specefika kropp trycker undan vattnet på sin väg ner till botten vilket innebär att sjöns yta höjs men inte mätbart. Sedan om stenen far ner i dyn så påverkar den kanske inte volymen i sjön med tanke på att dyn reser sig lite för att sedan jämnas ut. I långa loppet blir det + - 0.
  9. Staten och lånegarantier luktar alltid skämt.
  10. Jag har nästan klarat mig hahahaha
  11. Ja va fan han har flott körställning och verkar vara intresserad.
  12. Hahahahahaha fick han en rejäl baktändning?
  13. Dom vill sälja lösa givare för det tjänar dom pengar på.
×
×
  • Skapa nytt...