Jump to content
Thursday 13 June 2024

Spancox

Medlemmar
 • Content Count

  841
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Expert

About Spancox

 • Rank
  Konteramiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har redan en dual med smartpass men är nyfiken på varför du skall riva ut det. Starbatteriet ligger alltid inkopplat direkt på generatorn- enl. inkopplingsanvisningen för Dual från Cetec, //Roger Jag kommer riva ur Dual och SmartPass i vinter så finns intresse för en begagnat SmartPass är det bara att säga till. Jag tror dock att ett relä parallellt med Dual gör jobbet lika bra (tills den dagen man glömmer stänga det när man lagt till )
 2. Vad falls? Skall fina Pommern bort från Västerhamn?! :-(
 3. Jag tror att den firman du tänker på bör vara Erlandssons Trade, men tyvärr så har den lagt ner. Där köpte jag teak och annat för några år sedan, men i fjol när jag skulle komplettera så hade de lagt ned. :-(
 4. Hej, Benny! GMI20 verkar vara ett visarinstrument eller en display med knappar så att säga. Hur ansluts din trådlösa vindgivare till NMEA2000-bussen?
 5. Vet inte. Men varför inte komplettera med en Smartpass istället och slippa det manuella mecket? Kommer inte att bryta kretsen , bara bygla den genom att dra relät som ligger mellan anslutningarna på Dual så att generatorns laddning går direkt till förbr.banken- det jag egentligen undrar är om Dual kan ta skada av att göra på detta sätt. //Roger
 6. Har du firmans namn eller kontaktuppgifter? Vi ska mot Tyskland nästa sommar, så en avstickare till Gdansk skulle fungera! http://www.sailservice.pl/ "Sail Service" Sail-loft and wholesale trade ul. Sienna 45, 80-605 Gdansk Tel (+48 58) 307-3785; Fax (+48 58) 307-0924 email: office@sailservice.com.pl
 7. Det är en dum idé, Roger. När du bryter strömmen från generatorn för att lägga den på förbrukningskretsen så kan du steka likriktarbryggan på generatorn. Det går riktigt riktigt fort, jag brände min genom att vrida på huvudbrytaren till 1+2 istället. Kan inte ha tagit många millisekunder...
 8. Jag har också en Dual med Smartpass i båten. Den litar jag på till 100% när det gäller motorladdning och solpaneler 2x 65W. Enda jag funderar på är landströmsladdningen där jag idag har en Tystorladdare på 2x20A (tror jag som jag trycker in på startbatteriet och låter Dual/Smartpassen fördela ut till förbrukningsbankens 2x70Ah. Jag tror att Tystorladdaren i sig har en massa elektronik som vill övervaka laddning och sådant, men jag vill ju bara ha en enkel trafo som trycker ut 13,6V med så många A som jag har råd med... Vad har du för landströmsladdare?
 9. Jag tycker att du skall segla ned till Polen nästa sommar och fixa det på plats i Gdansk. Då får du en perfekt segelsemester, otroliga mängder gott öl och skräddarsydda grejer i toppkvalitet för mindre pengar än vad det skulle kosta att bara sy upp biminitoppen i Stockholm. :-) Vi seglade ned för tre år sedan och fixade sprayhood, supstuga, lazybag, genuakapell, lite vindskydd och annat för ca 22.000 sek. Typ 33% mot vad det skulle kosta i Sverige.
 10. Kan väl tillägga att vi hade en hemmabyggd kick på vår First tills vi bytte till en Benns i våras. Den hemmagjorda var rätt mycket sämre, bland annat för att fästet var utflyttat 20cm från masten med en svetsad hållare, vilket gjorde att kicken inte fick samma radie som bommen. Skumt bygge!
 11. Mastfästet räcker nog om det är enkelledat och svänger sb/bb så att säga. Sedan sitter bulten till kicken så nära masten det går och tar hand om den vertikala rörelsen.
 12. Min erfarenhet är att servicen blir sämre ju längre norrut i Stockholms skärgård man kommer. Sandhamn, Furusund, Grinda och Utö är alla tämligen kassa på kundbemötande och då de dessutom kombinerar det med höga priser och usla serviceinrättningar är det ganska lätt att hålla sig därifrån. Alternativ saknas ju inte, som tur är.
 13. Frågan är väl vilken sida vi seglare som dessutom är motorbåtsägare skall slåss på. :-)
 14. Är det någon som skämmer ut sig här Spancox så är det du, make till dumt inlägg får man leta efter. Men du skämmer nog inte ut någon grupp, bara dig själv. /Jocke Det bjuder jag på.
 15. Vad hade det inlägget med hat mot segelbåtar och seglare att göra? Inlägget är ett i en serie av inlägg där den lille skåningen försöker förmedla bilden att seglare skulle stå för lejonparten av olyckorna till sjöss. Har dessa inlägga gått över din radar månne?
×
×
 • Create New...