Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

SorenD

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SorenD

  • Placering
    Kadett
  1. Funkade inte med smörja, dra och slå. Om ni ser min första bild, vad är det lila rektangulära hålet? I första svaret nämns "kilen". Vad är det? Ska den bort? Hur i så fall?
  2. Ok, tack för svaren. Tror jag vet hur jag ska gå tillväga nu. Får se om jag hinner prova till helgen.
  3. SorenD

    Byta ratt?

    Jag har en gammal Crescent 47 camping (ett av flera namn...) som jag ska byta ratt på. Den gamla fungerar men är väldigt ful nu när jag helrenoverar hela båten. Problemet är att jag inte får bort den gamla ratten. Se bilden, det verkar vara den svarta brickan som håller ratten nu när muttern är borta. Ratten är det som är vitt runt om...nåja, har varit vitt en gång..... Någon som vet hur jag får bort den svarta brickan eller vet i övrigt hur jag får bort ratten?
  4. Funderar på att skaffa en elmotor till lillbåten som reserv. Vet att det inte blir många knop, men som extra för lite fiske och så duger den nog. Men vet någon om det blir skillnad i fart om man byter den 2-bladiga propellern som följer med till en 3-bladig? Eller vad är skillnaden mellan 2 och 3 blad?
  5. Funderar på en ny 50 hk till ett båtprojekt som ska bli klart.....någon gång. ...och just nu har både Honda och Tohatsu kampanj på sina 50 hk, 4t. Jag vill ha en lätt motor och de är de lättaste i sin klass. Tohatsu har ju en ny motor i år som matchar Hondas. Honda känns lite proffsigare och när de nu kostar lika mycket så kändes valet lätt. Men jag tycker ändå Tohatsun verkar helt ok. Någon som vet några fördelar resp nackdelar med resp. motorer och vilken motor är egentligen bäst?
  6. Har en sån med, kass enl mig. Vet inte om jag misskött batterierna men de har aldrig räckt längre än några minuter. Det står inget om hur länge man ska ladda och det finns inte heller någon lampa som visar det. Nu senast laddade jag säkert 10 timmar men jag kunde bara köra maskinen i några minuter. Nä, sladdmaskin är nog betydligt bättre, även om jag gillar sladdlöst i största allmänhet bättre.
  7. Jag har precis en sån som xcelro visar på länken. Det finns ingen ventilator som standard på 59DC. På vintern förvarar jag allt med textil inomhus i uppvärmt utrymme. Dvs stolar, dynor och båda kapellen.
  8. Jag har en Raymarine E7D och är nöjd med den. Snabb med zoomen fast vissa nivåer blir lite oskarp. Förmodar att det beror på hur sjökorten är skalade. Generellt gillar jag Navionics sjökort bättre än Garmins. Bra med både pek och knappar. Kanske lite bättre färger på min gamla Lowrance men helt ok på den här med. Jag har aldrig haft ekolod tidigare men tycker att det här funkar ok. Lite svårt att tyda ekon men det handlar säkert mest om min okunskap. Kul med Wifi och Iphone men kanske inte helt nödvändigt...hehe....
  9. Har en 59DC och har haft samma problem på hamnkapellet. Vi satte en ventilator högst upp på kapellet där stödpinnen sitter. Med skrovfönstren öppna hoppas jag på en viss luftcirkulation nu. Tvättade kapellet i vintras och än så länge inga tecken på jordslag.
  10. Har precis samma fundering efter att ha läst anvisningen för inkoppling. Har inte köpt trimplanen än men försöker förberda mig med kunskap. Om den oranga kabeln ska anslutas till tändningen, är det så att strömmen ska brytas till trimplanen när nyckeln vrids eller hur är det egentligen???
  11. Problemet löst, allt funkar! Var alltså inget kabelbrott, bara en kass manual som inte kunde börja med att man skulle installera en givare först. Nu är det bara för alla gösar att passa sig....!
  12. Skumt...just den informationen skulle ju jag behövt och just det som du visar finns inte i min manual. Däremot finns en massa info om alla andra inställningar. Nåja, nu är det bara att invänta det skarpa testet på båten.
  13. Tack för era svar! Jag har läst igenom manualerna för både givaren och E7D men inte ett ord om installation och inställningar i själva enheten. Men jag provade att klicka igenom alla menyer och hittade en installationsfunktion där!! Gick att välja och aktivera givare och lite andra inställningar. La sedan givaren i fyllt handfat...(i brist på sjö vid tillfället...hehe...) och vips! Då dök den upp i ekolodsfunktionen i min Raymarine. I morgon blir det skarpt test i sjön. Varför kunde de inte skrivit i någon manual att man skulle aktivera givaren för att det skulle fungera...?
  14. Köpte en ny GPS med ekolod i år. Blev en Raymarine E7D. Men innan jag hann montera givaren till ekolodet lyckades jag klämma kabeln till den i en lucka. Så när jag skulle testa den första gången så hände inget. Misstänker alltså kabelbrott. Så till frågan: Kan man byta endast kabeln till givaren? Den är ju monterad vattentätt. Eller åker jag på att köpa en helt ny givare....? Suck..
  15. Hej! Har samma GPS som du och liknande problem. Men den inte bara tappar position, den har väldigt svårt att hitta och fästa satelliterna också. Ibland tar det 30 minuter typ, ibland är det bara att ge upp. Min är köpt i USA men det var en fabriksny och funkade klockrent i c:a 3 år men redan förra året började den tappa intresset för satelliter. Har senaste mjukvaran men ingen förbättring. Tror att det bara är att köpa nytt. Funderar på en Raymarine E7. Senast ändrad av SorenD | 07 oktober 2011 | 16:50 Senast ändrad av SorenD | 08 oktober 2011 | 18:51
×
×
  • Skapa nytt...