Jump to content
Saturday 25 May 2024

Rob75stal

Medlemmar
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rob75stal

 1. Joysticken är en relativt universella men med ett dyrt namn på. Kolla efter reservdelar hos företag som jobbar med styr och reglars eller truckar. Hela min joystick är från en truckfirma, kostade typ 300kr. Min lossas med mässingringen som är gängad och förs sedan ut bakom instrumentpanelen.
 2. Har själv inte varit där på några år. Vi brukade ankra mot en klippa på västra sidan precis ovan "ankaret" och mindre båtar körde upp på stranden.
 3. VIKTIGT att kolla så militära öar/bryggor inte är just militära/skyddsobjekt, kan bli väldigt dyrt och jobbigt. Sök info i papperssjökort el ring Försvarsmakten.
 4. VP och Merc limporna i sig passar men som nämns tidigare så är bockhornen olika. Har själv en VP med merc limpor/bockhorn. Bytte till HGE alu limpor nyligen, gamla alu limporna var +10år och inte farligt åtgångna men bytte ändå för säkerhets skull.
 5. Nåttarö, både östermarsfladen och storstrand är fina stränder, ångbåtsbryggan(västra Nåttarö) har liten strand, pir att förtöja, värdshus och liten affär. Längre norrut finns Stora björn och ännu längre norrut finns östra Utö med storsand. Typ vita sandstränder.
 6. Vår båt från -98 fick en -03 motor förra året. Monterar man utrustning i båten som ankarspel, värmare, bogpropp osv så försvinner pengarna fort, speciellt om man låter ett vsrv göra installationen.
 7. https://www.maringuiden.se/forum/topic/88007-sealine-f34-eller-galeon-330-fly/?tab=comments#comment-644693 ☺
 8. Finns en tråd där just 330 fly diskuteras, sök på Galeon 330fly så borde du hitta 👍
 9. Vid återmontering: montera limpan löst med yttre bultarna, klipp ett spår i yttre öronen på packningen. Sen är det bara att släppa ner packningen mellan motor/ limpa och skruva fast allt.
 10. Teknik är fantastisk, när den fungerar.. För en prylgalning som mig var panelen annars "cool".
 11. Vad är fel på elsystemet? Funderar oxå på en 330 som nästa båt.
 12. Inte bästa bilden men visar iaf hur jag öppnat pulpit och ett extra stag för stabilitet/handtag.
 13. Mina är fabriksplacerade, efter att orginal gått sönder så mont jag den nya på BB sidan med gällarna framåt. Vet som sagt inte om det är bättre el sämre.
 14. Har en åt vardera håll med "burk" på insidan, aldrig haft något märkbart med vatten i m-rum trots hård sjö och regn osv. Min tank var oxå att pressa in mer luft med gällarna framåt på ena sida, om det stämmer vet jag inte.
 15. 5kw borde räcka, isolera slangarna så slösar du inte värme i onödan. Använd utblås som går att "stänga" i utrymmen som inte används vid just det tillfället ex akterdeck, gästhytt för ökad värme i ex salongen. Toaletten saknar jag värme i, blir som ett kylskåp i vår båt. Samt salongens utblås sitter fram och det blir lite svalare vid dörren till akterdeck. Har 2kw Webasto i vår 32f flybåt med utblås i salong och båda "sovhytterna", klarar +20-22 när det är 0 ute.
 16. Reling/fönster är ganska vanligt. Vatten kan även rinna konstiga vägar så lägg ev små papperstussar och se vilka som blir blöta. Hade själv vatten i vänsterakter när höger framruta läckte, tätade halvabåten innan jag hittade riktiga läckan.
 17. Vilket land tänkte du köpa båt ifrån? Har själv tagit hem två båtar från usa.
 18. Bultad/skruvad underifrån??
 19. Om det är styrtappen som glappar så kan det efter ett tag börja läcka in vatten.
 20. Rob75stal

  110 volt

  Som du säger så har usas "ce" högre krav än svensk/Europa så handelshinder ör mer troligt då ce komma i samma veva som imp båtarna ökade. 12v finns det ingen anl att göra något åt, möjligen märka upp bättre om man inte har något kopplingsschema. 230v panelen har oxå inbyggda automatsäkringar som slår till/från samt huvudbrytare och jordfelsbrytare.
 21. Rob75stal

  110 volt

  Förstår din poäng. Min båt är inte CE-märkt och aldrig haft problem (12år) med försäkringen, dock ej behövt nyttja försäkringen heller. Ang kablarna så är dom i mitt fall inte skarvade någonstans jag upptäckt och jag har nog f-n krupit runt i varje hörn.. Tog lite tid att hitta svenska uttag som passade både estetiskt och till grövre kablar. Panelen vet jag inte vad som inte skulle vara godkänt då det egt bara är automatsäkringar, och sitter i varje CE-godkänd us-båt?
 22. Rob75stal

  110 volt

  Med "riktiga" syftade jag på ex 230v batt ladd med 25ah och 35kvm kabel (kan varit lite klenare) isf 110v, 8ah och typ 1kvm kabel. Usa's 110v/50hz kabel är lite gröver och tål mer ström än svensk 1-1.5kvm, så borde inte vara några konstigheter. Elpanel med automatsäkringar behölls.
 23. Bild underlättar. Skulle tro att lättast är att tillverka en lucka och foliera el svart mdf från ex Bauhaus. Svart är ändå hyfsat lätt att ordna, ev spraylacka. Tänkte samma oxå men har någon variant av bokträ i båten så blev ny Rf 230v micro ist.
 24. Rob75stal

  Mätare

  Min har bara två kablar, jord/signal dock osäker på färgerna.. Är det inte något med ström till instr belysningen som kopplss fel?
×
×
 • Create New...