Jump to content
Friday 01 March 2024

Rob75stal

Medlemmar
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Rob75stal

 • Rank
  Löjtnant

Profile Information

 • Location
  Haninge
 • Interests
  Båtar och skärgård, både som jobb och civilt.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joysticken är en relativt universella men med ett dyrt namn på. Kolla efter reservdelar hos företag som jobbar med styr och reglars eller truckar. Hela min joystick är från en truckfirma, kostade typ 300kr. Min lossas med mässingringen som är gängad och förs sedan ut bakom instrumentpanelen.
 2. Har själv inte varit där på några år. Vi brukade ankra mot en klippa på västra sidan precis ovan "ankaret" och mindre båtar körde upp på stranden.
 3. VIKTIGT att kolla så militära öar/bryggor inte är just militära/skyddsobjekt, kan bli väldigt dyrt och jobbigt. Sök info i papperssjökort el ring Försvarsmakten.
 4. VP och Merc limporna i sig passar men som nämns tidigare så är bockhornen olika. Har själv en VP med merc limpor/bockhorn. Bytte till HGE alu limpor nyligen, gamla alu limporna var +10år och inte farligt åtgångna men bytte ändå för säkerhets skull.
 5. Nåttarö, både östermarsfladen och storstrand är fina stränder, ångbåtsbryggan(västra Nåttarö) har liten strand, pir att förtöja, värdshus och liten affär. Längre norrut finns Stora björn och ännu längre norrut finns östra Utö med storsand. Typ vita sandstränder.
 6. Vår båt från -98 fick en -03 motor förra året. Monterar man utrustning i båten som ankarspel, värmare, bogpropp osv så försvinner pengarna fort, speciellt om man låter ett vsrv göra installationen.
 7. https://www.maringuiden.se/forum/topic/88007-sealine-f34-eller-galeon-330-fly/?tab=comments#comment-644693 ☺
 8. Finns en tråd där just 330 fly diskuteras, sök på Galeon 330fly så borde du hitta 👍
 9. Vid återmontering: montera limpan löst med yttre bultarna, klipp ett spår i yttre öronen på packningen. Sen är det bara att släppa ner packningen mellan motor/ limpa och skruva fast allt.
 10. Teknik är fantastisk, när den fungerar.. För en prylgalning som mig var panelen annars "cool".
 11. Vad är fel på elsystemet? Funderar oxå på en 330 som nästa båt.
 12. Inte bästa bilden men visar iaf hur jag öppnat pulpit och ett extra stag för stabilitet/handtag.
 13. Mina är fabriksplacerade, efter att orginal gått sönder så mont jag den nya på BB sidan med gällarna framåt. Vet som sagt inte om det är bättre el sämre.
 14. Har en åt vardera håll med "burk" på insidan, aldrig haft något märkbart med vatten i m-rum trots hård sjö och regn osv. Min tank var oxå att pressa in mer luft med gällarna framåt på ena sida, om det stämmer vet jag inte.
 15. 5kw borde räcka, isolera slangarna så slösar du inte värme i onödan. Använd utblås som går att "stänga" i utrymmen som inte används vid just det tillfället ex akterdeck, gästhytt för ökad värme i ex salongen. Toaletten saknar jag värme i, blir som ett kylskåp i vår båt. Samt salongens utblås sitter fram och det blir lite svalare vid dörren till akterdeck. Har 2kw Webasto i vår 32f flybåt med utblås i salong och båda "sovhytterna", klarar +20-22 när det är 0 ute.
×
×
 • Create New...