Jump to content
Wednesday 17 August 2022

Themariner

Medlemmar
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Themariner

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag håller med Alanningen, den ser inte ny ut ellet tom lite konstig. Det är inte kladdet utan reporna plus färgskiftningen och ojämnheter. Du kan göra ett test, lägg den mot en plan yta och mät avståndet till tippen på de tre bladen. Det är mer komplicerat än så men om de skiljer sig så är den garanterad inte ny eller dåligt reparerad.
 2. Themariner

  Assymetri

  Väldigt många båtar byggs så sedan 20 år eller så.
 3. Det läcker troligen in luft någonstans mellan filtret och tanken.
 4. Man kan inte svara på det, beror på hur mycket kraft du använder. Tomgång=lång tid och fullgas=kort tid.
 5. 28 på gps och som sagt med noggrann trimning eller så mycket det går utan att den suger luft etc. Med bara lite mer för i vattnet så är det 26 knop. Nu har den varit i vattnet lite med aning beväxning och idag kom jag bara upp i 26.3 knop.
 6. Har en micore xw48 och 50hk 4T Honda som toppar ca 28 med en person och nogrann trimmining, 25 med 4 vuxna. Om du googlar honda körfakta kanske du kan hitta nåt om HR men det finns för Micore och där är topphastighet mycket högre men jag vet inte hur de mäter för samtliga toppfarter är ca 10% för höga. Jag har testat flera av båtarna i testet.
 7. Vet inte vad du vinner genom att bara dölja sprickorna eller problemet och även om du öppnar sprickorna och fyller med ny gelcoat så kommer det spricka igen tills du fixat orsaken till att sprickorna är där från början.
 8. Hur säker är du på att det är sprickor? Kan den vara att gelcoaten är så tunn där att glasfibern syns?
 9. Det ser inte så bra ut, är det vp orginal proppar? Det ser oxå ut som om den främre proppen inte riktigt bottnar, har för mig den borde sitta en bit in i anoden men är ju en bra ide att titta på en annan båt.
 10. Ta bort tändstiften och prova, om det inte gör nån skillnad spruta in 5-56 el dyl plus olja i cylindrarna och prova igen och om det inte gör nån skillnad så har du nog större problem än du har om 5-56 funkade. Kanske skaffa en kamera och titta in i cylindrarna, låter lite som de rostat ihop.
 11. Haha, där ser man. Är från västkusten o där är alla båtar målade så det var inte ett alternativ att den inte var målad.....
 12. Tittade lite noggrannare på bilderna och det ser lite ut som det är mellan gelcoat och färg lagret?
 13. Det ändrar inget om du kör en sommar till oavsett orsaken. Om det är/var luftfickor mellan gelcoat och glasfiber så fylldes de av vatten och om båten stod ute i vinter och det blev minusgrader blev det is som expanderade håligheten med det som du ser. Om det är i glasfiber lagret så är det lite annorlunda men en sommar spelar ingen roll.
 14. Du får nog öppna några av dem och se om det doftar skarpt.
 15. Det är inte helt ovanligt att det blir luft (eller gas) fickor här och där mellan gelcoat lagret och glasfibern. Det är normalt inte ett problem men du kanske vill fylla igen det. Det är osannolikt att det är nåt annat på en såpass ny båt men som IngemarE säger så kan du peta hål och se om det doftar skarpt eller inte.
×
×
 • Create New...