Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Themariner

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    73
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Themariner

  1. Jag tycker det verkar vara som Lintott är inne på att akterspegeln har varit utsatt för nåt eller så är det en försvagning. Jag tycker mig kunna se små sprickor vilket är typiskt för rörelse i glasfibern. De har uppenbarligen försökt fixa eller dölja det så knappast troligt att ägaren inte vet om det.
  2. Man behöver inte hydralstyrning när det finns en servo, skulle tom säga att det är onödigt då det inte går inte åt mycket kraft att "styra" servon. Hade en 34 fotare med dubbla KAD43/DP drev och en servo och den hade inte hydralstyrning. Tror det är värt att dubbelkolla.
  3. Är du säker på att det är hydralstyrning? Vad jag vet brukar det vara servo med vanlig vajer på KAD43
  4. Om de behåller vinkeln som det ser ut på bilden så går båten tung i fören med lägre varvtal på maskin, det blir dessutom värre med mer vågor. Du trycker dessutom undan vattnet som normalt omsluter avgasröret. Det är näst intill meningslöst att ha fasta trimplan på den båten så bästa tipset är att byta ut dem så att du kan justera under gång.
  5. Jag tror inte läckan beror på galvanik och som ni konstaterat är den jordad/kopplad till minus av andra skäl. Om den läcker pga korrosion så måste det vara vatten i tanken vilket iof inte är ovanligt. Det är heller inte ovanligt att metall tankar spricker vid svetsar på motorbåtar vars skrov rör sig i kraftig sjö eller om de transporteras alternativt pallas "fel" ie så att skrovet ändrar form mer än tanken klarar. Jag tar en bra plasttank till moderna motorbåtar alla dagar i veckan
  6. Det funkade bra för mig att tillfälligt köra på en prop (den inre) när jag hade problem för en massa år sedan, dubbelmontage dock och den andra med båda proppar på.
  7. Jag gjorde en enkel skiss på papper som jag fotade och betalade sedan under 100kr per ring så kan inte säga att det var dyrt direkt.
  8. Det finns firmor som 3D printar billigt om det inte funkar.
  9. Eller hur blir det om den Norska båten redan ligger i Sverige?
  10. -Ja, det är vanligt med sprickor runt pulpit infästningar speciellt om pulpiten går utanför skrov kanten och man ränner in med dem i stolpar och annat..
  11. Ett annat tips är att åtgärda det som orsakar rosten när du ändå gör fint Inte helt ovanligt att tex skruven är rostfri men nån bricka eller mutter inte är det. Och om inget av tipsen du redan fått funkar så är saltsyra väldigt effektivt mot rost på plast och rostfritt, andra material blir inte glada eller förvinner. Saltsyra är dock farligt så se till att du förstår att hantera det säkert om du försöker.
  12. Jag tror inte den går bäst i halvplanande, nånstans 20-30 knop skulle jag tro och vad jag förstår har den lite vassare förskepp men är "plattare" i aktern, då kommer den troligt gå "trögt" eller inte kännas som den släpper ordentligt i högre farter. Och andra sidan kommer den lättare upp i planing och tar ändå sjön bra i "lagom" farter jämfört med mer renodlade högfartsskrov. Du kan ju oxå ringa Nimbus och hör vad de säger om hur båten beter sig.
  13. Jag vill ha den i mitten när maskin är i vinkel mot botten på båten. Som det är nu är den övertrimmad innan mätaren når andra sträcket nerifrån.
  14. Min mätare håller sig väl långt ned på skalan och jag funderar på om det går och justera så att när motorn är neutralt trimmad så visar mätaren i mitten. Hittar inget i manualen men kan tycka det borde gå, nån som vet?
  15. Det är vanligare än man tror att termostaterna inte sluter helt tätt när de är stängda och då når maskinen inte upp till arbetstemperatur på låga varv. Det är inte lätt att se eller visar sig inte om du lägger dem i varmt vatten, de ser ut att stänga men på tomgång krävs det inte mycket "läcka" för att hålla maskin kall.
  16. Har inte läst allt i detalj men alla cirkulationspumpar börjar läcka förr eller senare på dessa maskiner och det börjar med en droppe då och då för att öka över tid. De är riktigt svåra att renovera så tips är att byta hela pumpen. Med det sagt tycker jag mängden vatten på den tiden är så liten att det kan vara kondensvatten.
  17. Generellt är det min uppfattning att Fairline i den åldern är bättre byggda och specifikt SealineS38 skulle jag jag troligt inte se som ett alternativ då de är kända för att ha problem med skroven. Har för mig att fabriken tog in dem och förstärkte men vet inte med säkerhet om så var fallet. Marine Survey S38
  18. Vad har du för typ av huvudbrytare eventuellt inklusive jord i båten?
  19. Det är inte så svårt att köra sönder skrovet på dessa båtar, kolla att inredningen inte släppt från skrovet. Annars kanske det hjälper att göra styrningen lite trögare så att det inte blir så lätt att göra hastiga manövrar. Jag hade en F575 för många år sedan och 70hk är för lite, bytte till 90hk vilket blev mycket bättre men när jag tänker tillbaka blev båten lite "nervös" i höga farter med 90 hästaren.
  20. Nån som vet om något ändrats lagmässigt i denna fråga sedan 2009? Ska köpa en båt, förvisso av en handlare som vill ha full betalning i samband med kontraktet men jag kommer inte ta emot båten förrän i Mars.
  21. Vad menar du med att den känns svajig i aktern? Är det tex att båten känns nervöst vid planing eller att skrovet inte känns stabilt.
  22. Som sagt, du behöver ju inte använda alla 115hk och jag hade inte bytt motor. Ekonomin i ett byte borde inte vara bra men oavsett är lite extra kraft alltid bra och ha. Men jag håller med om att båten är inte lämplig för så kraftig motor men man kan även köra sönder den med 70hk på akterspegeln.
  23. Det beror på vilken dieselmaskin du har så inte ett generellt dieselmotor attribut.
  24. Generellt så bör du reda ut varför du inte får ut full effekt. Om det inte beror på beväxning hade jag betraktat som potentiellt mycket allvarligt och kanske hänger det ihop med att bälgen spricker. Om du tex har alldeles för hög avgastemperatur så kanske det blir för mycket för bälgen. Om tex motorn inte får tillräckligt med luft så tappar den effekt och avgastemperaturen blir för hög. Är problemet på båda maskinerna och varvar de samma när du kör i 25 knop/på topp?
×
×
  • Skapa nytt...