Jump to content
Sunday 23 June 2024

hysteria

Medlemmar
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hysteria

 1. Kolla sandoy batdekk i Norge. Dom har mallar till mååååånga modeller och trots frakt blev dom överlägset billigast jämfört med de svenska företag jag tog in offert ifrån. Väldigt populärt i Norge med bra resultat. https://baatdekk.no/
 2. Men snälla människa… vilket jävla proffs, hatten av 🥳👏🏼
 3. Kan du leva med en förbrukning kring 2l/nm totalt så är du hemma. Sen väljer du själv när du tycker det är värt att skapa virvel i tanken. -21 hade vi en förbrukning på 2l/nm, då mestadels körning i 8 knop. Bränner vi på i 23 knop blir det lite mer än det dubbla men det kan ändå vara värt ibland om det är stökig sjö eller regn på ingång. 12m 12ton
 4. Värt att nämna är att du drar inte upp några tyngre ribbar på dom där. Det är svintungt att få upp fanskapet ur vattnet. Jag har fått sätta block som draghjälp mot flyen.
 5. Japp, du fäller ner bordet och får en gigantisk solsäng, alternativt säng då om man ju vill och behöver
 6. Windy 32 scirocco, superkvalitet och fantastiska sjöegenskaper. Minus på smala skarndäck samt en trimplansautomatik känns nödvändig. Räcker med en mente marine.
 7. Jag ska också lägga mig i lite. Absolut att trimplansautomatiken kom till sin sätt på w32 men jag upplevde heller aldrig några problem när man låg still trots ett gäääääääng folk i aktersoffan. eftersom det verkar finnas delade meningar om det är det nog klokt att åka och klämma och känna lite på en som ligger i sjön. du kan ju även jämföra med nimbus 32 Ballista men den föll bort i mina ögon jämfört med windyn pga minimalt kök, ful påbyggd badbrygga samt otroligt trångt motorrum. I övrigt superfin bavaria, sealine, cranchi osv funkar säkert jättebra dom också. Dock får du hoppa ner ett par våningar kvalitetsmässigt
 8. Med risk för att vara lite partisk då jag själv haft en windy 32.. windys sjöegenskaper är magiska. Stora förvaringsutrymmen och en sjukt gedigen båt där dom inte snålat med materialvalen. Aktersoffan är gigantisk. rejält tilltaget motorrum vilket man uppskattar vid service. på minuslistan nummer 1 är att du vill gärna ha en automatisk trimplan. Jag köpte en från mente marine för drygt 4500:- och efter det rörde jag aldrig trimplanen. Eller så slår man på stort och satsar på zipwake. minus nummer 2 är att skarndäcken är smala. Inga problem direkt att balansera där men det var lite utmaning för farfar 90+. Vi backade oftast in med tanke på det vilket inte är några problem med dubbla motorer samt bog. minus nummer 3 är dieselspis vilket iofs inte är unikt för just windy, det sitter antagligen även i aquadoren. Det slutade med att vi köpte ett typ stormkök som vi ställde på spisen och använda ist. jag hade definitivt kunna tänka mig en igen vid senare tillfälle i livet.
 9. hysteria

  Oljesug

  https://www.biltema.se/bat/batmotor/motorvard/oljebytarpumpar/oljebytarpump-2000034861 40l olja på 20 minuter. Nyckeln är att varmköra ordentligt. Inte ligga vid bryggan och tuffa i 30 min, du måste ut och köra med mycket belastning så länge du orkar eller minst 30 min.
 10. Niroxx liknar alcantara. nextel är också vanligt. jag går för niroxx i vinter.
 11. En aq271 ligger på ca 2,5l distansen i marschfart, absolut inte under 2l. För 350’ får du garanterat en med aq41 och har man lite is i magen kan man vänta på en med kad42. förbrukning med kad42 är 1,6 i marschfart.
 12. Inte mindre än kad300 i en forbina 10000 skulle jag säga. Då har du en marschfart på ca 21 knop vid 3300 varv. Du vill ha de extra pållarna jämfört med 44 när du ska upp i planing. Nord westen är grymt fin, inget snack om saken. Det blir ju dock rätt stora skillnader på att dra runt dubbelmontage kontra singel, framförallt när det gäller drev. Tryck dit en häckpropeller också så är du ju plötsligt väldigt flexibel om det skulle behövas.
 13. Bra tips, den ska jag kika på vid tillfälle. detta råkar vara styrbords motor som bråkar och den befinner sig under soffan och generatorn längst ut mot skrovsidan... jag får operera bort soffa + durk efter semestern och göra en riktig felsökning. Hade hoppats på nån form av quickfix som hade fått tyst på larmet under sista 2v av semestern
 14. Min ena maskin larmar för dålig laddning sporadiskt och det känns precis som glapp i nån kabel. Dock är motorrummet pinsamt trångt och jag kommer inte ens åt att se alla anslutningar. När det larmar visar fortfarande instrumentet att jag har laddning vilket borde betyda att generatorn laddar som den ska. Nån som vet vilken av kablarna som kan ge denna symptom? 2x tamd63p
 15. Låg 28ah back efter natten. Sen kom solen fram i 5 min och solpanelerna började trycka in 3-4A. När jag en kvart senare gick in och kollade står batteriet på 100% samt 0 förbrukade Ah vilket är helt orimligt. Det är typ som att den startat om och nollställt sig. nån som har idéer?
 16. Sea Ray 260 mercruiser 350 Mpi 2,3l/nm windy 32 2x kad32 2l/nm inga gissningar 😎
 17. Har inte krondimmer kommit till båtbranschen än? Jag kan knappast vara den enda som har brytare med 2 knappar och önskar dimmer på dessa, helst utan att behöva en puck till varje då det är lite sisådär med plats. I så fall måste jag dessutom byta brytarna då det inte finns fjädrar att köpa. mitt enda alternativ som jag ser det är att ta upp ett till hål och sätta en till brytare vilket är lite surt då gamla brytaren är rätt stor och dom som finns att köpa är rätt små. Jag kommer behöva täcka storleksskillnaden med rf plåtar osv. hade vart så mycket enklare mer krondimmer...
 18. Kör hem en p38 från Härnösand på torsdag. Jag kan återkomma med sjögång efter det om jag kommer ihåg
 19. Åfan. Då borde det vara rätt så långt iaf. Räcker det att + och - från givaren går in i den kopplingsboxen då och plottern borde efter det hitta tankgivaren?
 20. Satt ingen märkning på den bussen man ser på bilden vad jag kunde se. nån av dom bör gå till ekolodet på akterspegeln då fart osv dyker upp på plottern enligt uppgift. jag vet att det är kanonsvårt att hjälpa till med så knapphändig info och några bilder men jag gjorde en longshot om nån kände igen grejerna.
 21. Anledningen till den knapphändiga infon är att båten inte är min och jag endast vart förbi min vän lite snabbt och kollat vad det sitter för nåt. Jag tänkte sen sitta och googla i min ensamhet men jag hittar ärligt talat inte skit mycket info. mätaren har aldrig funkat tidigare och båten är nyinköpt. den raden där alla kontakter sitter, kan det vara en knutpunkt för tex nmea2000? en annan variant är ju att att installera en traditionell analog mätare då jag får 10-180ohm från givaren.
 22. Men bör det inte sitta nån slags omvandlare som gör signalen till digital? Hur ska plottern kunna tolka denna analoga mätaren när det är kopplat såhär?
 23. Få upp en analog bränslemätare på plottern, ska det verkligen gå på det här viset? Givaren går in till kontakten näst längst ner som sedan har kontakt med plottern. Den visar ingen info om tanknivå men jag har motstånd när jag ohmmäter. Saknas inte nån typ omvandlare från analog till digital signal?
 24. Ska du inte prova snappy igen då efter slipning?
 25. Har du provat snappy efter du slipat eller var det innan? Det ser ju ut som det är precis sånt som snappy är bra på. Rengör + blekning.
×
×
 • Create New...