Jump to content
Saturday 10 June 2023

Antu

Medlemmar
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Antu

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har varit på sjön i hela mitt liv. Och det har bara varit motorbåtar. Men nu är jag intresserad att "gå över till andra sidan". Jag kan absolut inte någonting men tänker gå i segelarskola i sommar. Jag funderar på att köpa en segeljolle av något slag som rymmer två personer. Har försökt googla lite och tittat på Blocket men hittar inte något. Kanske främst för att jag inte vet vad jag skall leta efter. Vad finns det får båtar som jag kan dra från huset ner till vattnet på en kärra? Vilka återförsäljare finns på västkusten? Hittar bara motorbåtsåterförsäljare... Jag har försökt söka i forumet, men som sagt. När jag inte vet vad jag skall söka efter så blir det svårt.
 2. Min Honda 115 från 2019 släpper bränsle när den stängs av. Och det fortsätter 30-50 minuter efter den stängs av. Är det normalt eller är det något som är fel? Känns som den inte gjorde så i början av sommmaren. Jag köpte den begagnad.
 3. Jo, visst skiljer det i pris. Men lite är det för just det där med motorer. Forbina är 2.5 ton lättare och då kan det funka med en motor. Så därför tycker jag det vore intressant med jämförelsen. Tack för värdefull input!
 4. Håller på med projekt 2021 och det är att köpa en Forbina 10000 eller en Nord West 355. Nord Westen ligger 2-300 000 över i pris enligt Blocket den här sommaren. Då är det dubbelmontage på NW och enkel på F. NW´n har också oftast tre kabiner och köket uppe vilket tilltalar mig. Men det blir mer pengar. Vad har ni för synpunkter? Ni som har en av dessa båtar. Vad säger ni? Tacksam för alla synpunkter.
 5. Antu

  100hk Yamaha hackar

  Jag är inte någon större motormänniska. Men VST är inte samma som bränslefilter då? Ursäkta om det är en dum fråga. 😀
 6. Jag har en Yamaha 100hk som är 3 år gamla. Den kan gå bra i 7-8 knop men när jag drar på lite så känns det som den inte får bensin. Drar jag ner till neutral så går motorn och vi kan köra igen. Det kommer och går. Vi har rengjort filter men det hjälper inte. Någon som har ett förslag.
 7. Tack för bra input. Inte helt lätt. Jag har just börjat titta och just nu är jag inte ens i Sverige. Får se vad som finns senare i augusti. Den mest trånga sektorn verkar vara båtplats. 😀
 8. Jag har haft båt hela mitt liv. Men bara små och snabba. Typ styrpulpet. Men nu har vi kommit till punkten att vi vill köpa en bobåt. Våra önskemål är att det skall gå att sova 6 personer varav 4 bekvämt. Då vårt användande kommer vara på västkusten maj-september med undantag av juli. Vi är utomlands i juli så kommer värme in i bilden. Vi har fastnat för båtar typ Forbina, Nord West, Nimbus, Storebro och liknande flybridge-båtar där det går att stänga en dörr till kabinen. Alternativt samma modell utan fly men dörren skall finnas. Rätt eller fel? Vad har ni för tips. Båten måste vara under 12 meter. Budget ca miljonen. Men det gör inget om det är billigare. Men vill inte åka på nya motorer. Det är en bred fråga kanske men jag hoppas att jag kan få lite bra kunskap?
 9. Jag har ingen aning om tankarna men undrar hur du tycker att båten är? Funderar på att köpa en nämligen. Men Forbina, Nord West, Nimbus och Storebror har ju liknade modeller. Vore kul att höra lite om vad du tycker om din båt. Om det är ok att kapa tråden. 😀
 10. Jag har inte båten kvar och inga bra bilder på den på insidan. Men den modellen jag hade var från 1968. Två hela säten varav det fram gick att fälla så det blev en solbädd. Bakom baksätet, som man måste lyfta fram, är det en öppen yta med plats för batteri i mitten och tv 25-litersdunkar på sidorna. Det finns ett handskfack! fram under är det bara en öppen yta ända fram till fören. Ganska enkel med andra ord.
 11. Jodå. Gå ini min sjöbod så finns det nu en bild på min gamla fina Jofa sport.
 12. Jag har en Bella 490R. Köpte den 2005 med 50 hk Suzuki 4 takt. Bytte den efter 1 månad... (!) För lite motor. Köpte en Mariner 75 hk Optimax. En kanonmotor. 2-taktens drag vid start och 4 taktens ljudnivå (nästan) och låg bensinförbrukning. Det enda negativa är att i hamnen med vinden i ryggen kan det lukta svagt av 2-takt, men inte som det var förr. Så mitt råd är att aldrig sätta på för lite motor. Om en båt är godkänd för 60 - 90 hk så är det 75 - 90 man bör tänka.
 13. En motorbåt! Är det inte lättast att ringa och fråga? Eller det kanske du redan gjort?
 14. Tycker den är helt underbar! Vårda den ömt.
×
×
 • Create New...