Jump to content
Friday 08 December 2023

mape366

Medlemmar
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mape366

 • Rank
  Kadett
 1. mape366

  Färgkoder

  Jag ska lacka om en motorkåpa till en Suzuki DT 85 från 1980 och skulle vilja få tag i RAL-kod eller liknande för att kunna blanda till färg som orginal. Någon som vet hur jag ska kunna få reda på detta? Tänkte även köpa en dekalsats till motorn om jag hittar rätt färg att lacka med. Var kan jag köpa dekalerna till kåpan tror ni?
 2. Ska inom kort lacka min båt med Biltemas epoxigrund och sedan Internationals Perfection uppe på det. Någon som har koll på om det går att sprutlackera dessa färger när det är 10-15 grader varmt. Särskilt grundfärgen skulle jag vilja spruta utomhus för att slippa stänga in mig i ett plasttält med den ganska ohälsosamma färgen. 10-15 grader skulle det nog kulla bli inom ett par veckor. Vad säger panelen, är det värt eller ska man stänga in sig och pumpa upp tempen till 15-20 istället? En annan fråga. Hur är det med spädningen av biltemas grundfärg? Vad för blandningsförhållande rekommenderar ni för att spruta. 20-30%???
 3. mape366

  Isolering?

  Tack för ditt svar! Jag har faktiskt påbörjat att plasta in stående plywood i botten men jag ska kanske överväga att spruta in skum också, Hade faktiskt inte tänkt det från början utan snarare ha det helt öppet för att lätt kunna åtgärda ett läckage och få en god ventilation därunder. Det kanske är så att skummet behövs för att få ordentlig stadga i skrovet. Måste fundera på det ett tag... Hade däremot tänkt att plasta dit den gamla durken efteråt istället för en i plywood. Känns lite overkill när man gjort underjobbet så pass ordentligt och sedan lägga en en tolva plywood och plasta in som ny durk. Gör ju en del på vikten också... Nu fick man sig en funderare igen.... Någon annan som har ideer och förslag?!
 4. mape366

  Isolering?

  Jag har nyss införskaffat en liten enkelskrovig sportbåt på 4 meter som jag håller på att renovera. Jag undrar om man behöver lägga nån typ av isolering mot skrovsidorna som man ser på en del andra båtar. Håller det ljudnivån nere? Jag har även tagit ur flytskum under durken och ska ersätta med plastade stående playwwod skivor. Hur kan det påverka? Är det risk att båten blir skramlig i sjön och i så fall vad kan man göra åt det?
 5. Någon som vet var man kan få tag i det? Har bara frågat på Bejers än så länge men dom hade ingen aning...
 6. mape366

  Materialval

  Hur pass viktigt är det att man använder just epoxispackel på en plastbåt under vattenlinjen? Spelar det verkligen roll om man ändå lägger flera lager epoxigrundfärg över hela som ska klara av att fuktspärra. Undrar även hur viktigt det är att ha just marinplywood i akterspegeln. Hur pass mycket sämre kan det vara med vanlig plywood?
 7. Jag tror att allt kommer behövas bytas med tanke på hur genom blörtt det ät sista halvmetern mot aktern. Det känns svårt att ta det i etapper däremot. Då får man ju hålla på att plasta ikring det som är blött och det är väl inte så bra. Eller menar du att det räcker att kapa upp durken i bitar för att inte få skrovet skevt?
 8. Vad menar du med att som sista arbetsmoment ta bort... Menar du att man ska ta bort skelettet igen och ersätta med ny plast? Varför plasta igen hålen man borrar för att få in nytt skum i så fall?
 9. Är det då inte svårt att bygga upp skummet på frihand. Blir det inte mycket spill och svårt att få jämnt? Jag natar att du menar att man bygger upp skummet först och sedan lägger de gamla plastbitarna ovanpå. Bör ban limma mellan skummet och plasten också?
 10. Jag håller på att renovera en liten sportbåt och har just brutit upp en del av innergolvet och upptäckt att skummaterialet därunder är genomblött hela vägen. Frågan är hur jag enklast går tillväga för att få bort att blött, ersätter det med nytt skum och plastar upp ett nytt golv. Om jag sliter loss hela innegolvet känns det som det blir svårt att återskapa formerna invändigt. Kan man på något sätt plasta upp det som man vill ha det och sen borra hål där man sprutar i bytt skum? I så fall hur går man tillväga? En annan variant kanske skulle kunna vara att försöka nå skummet med nåt krokliknande under golvet istället för att kapa upp plasten. Någon som har förslag?
 11. Har du fler bilder på båten du kan lägga upp? Jag skulle vilja se hur den ser ut på insidan...
 12. Någon som kan lägga upp en bild på en jofa sport och ange årsmodell. Hittar ingen bild nånstans....
 13. Ingen som kan ha en ide så man kan leta vidare i det spåret? Jag funderar på att spendera en hel del tid på att göra iordning den och därför vore det kul att veta vad det är för tillverkare.
 14. Måtten är 4.0 meter lång och 1.5 meter bred. Någon som kan modell och ungefärligt tillverkningsår?
×
×
 • Create New...