Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

seb_m

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om seb_m

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Stockholm och Värmdö

Mina båtar

  • Bild

Senaste Profilbesöken

563 profilvisningar
  1. Inte för att jag har någon erfarenhet av de båtarna, men det där ser ju helt fel ut. Propellern är ju nästan uppe när du inte ens kör. Förstår verkligen att den suger luft.
  2. Sitter och ströläser lite i forumet såhär innan säsongen Om du är ute efter något relativt underhållsfritt och oömt, har du då spanat på Steady? Hade en kompis som hade en sån förut, och den var ju en perfekt mix av rib och gelcoatbåt. Inget att putsa, inget som det går hål på. Lätt vikt och enkel att hantera. Skulle själv gärna köpa en sån 290 som jolle, men 400 passar säkert dig bättre, som kan ta 40hk. Hade tidigare en Brig plastrib 330 med 20hk rorkult som busbåt, gjorde 30 knop, men var ju inte direkt något för familjen. https://pionerboat.com/models/400-steady-by-pioner/
  3. Hej! Du får väl en felkod i instrumentet när det piper? Men annars håller jag med föregående talare. Du har garanti, om nu motorn har servats enligt schema sen ny. Så då är det bara att be marinan fixa, förutsatt att de är auktoriserade av Suzuki. Vilken marina är det förresten? Så att de som har erfarenhet av den kan hjälpa till kanske.
  4. Tack för intressanta erfarenheter!
  5. Tack för bra svar! Känslan finns ju inte där nu ändå i.o.m. no-feedback, det var annat med teleflexen på 80-talet Ska kolla upp vad marinan säger just om utrymmet. Men jag tror att jag kan vara ganska först med att fråga på just den här båten. Men du menar alltså att man behöver mer rattande generellt? Inte för att det är ett problem vad jag vet, men ändå. Jag skulle önska den där känslan av att styra med ett finger (inte för att jag skulle göra det) istället för att ibland behöva dra. Och då pratar jag såklart om i låga farter i trång miljö. På öppet vatten spelar styrningen mindre roll. EDIT: och ja, rorkult är faktiskt mer praktiskt många gånger!
  6. Hej! Sitter och undrar lite inför sjösättning. Har en HR 480 BR med Suzuki 80hk som jag kört en säsong. Tycker att styrningen är onödigt trög. Det är faktiskt den största motorn jag ägt, så jag har ingen erfarenhet av var gränsen går för när hydraulstyrning är ett bra köp. Sen barnsben har jag kört olika 50hk med antingen teleflex eller no-feedback-styrning och har tyckt att det har fungerat bra, men nu är jag lite osäker. Har du erfarenhet av liknande frågeställning får du gärna ge tips! Att hydraulstyrning är bättre överlag förstår jag, men är det värt det på den här typen av båt? Finns det till och med negativa saker med det? Allt från underhåll till begränsning av styrvinkel eller tiltning. Berätta gärna om du vet mer än jag!
  7. Hej, sent svar. Har en HR 480 BR. Hör av dig om du undrar något. Mest prisvärd, men med det kommer ju avsaknad av det som vissa vill ha som "lyx". Köpte min 2022 ny med Suzuki 80hk till höstpris 225.000kr inkl softfloor, kapell, 7-tumsplotter, extra tank, stöldmärkning. Hämtade den förra våren. Ska snart hämta den igen efter vinterförvaringen. Fick en hel del åtgärdat på garantin. Slarvfel från leverans. Inga stora saker, men allt åtgärdades under vintern. Bränsleekonomin är grym. ca 0,50/nm i 22 knop. Max ca 34 knop. Lite tungstyrd med tanke på stor motor och inte hydrualstyrning. Lutar lite babord vid jämn last, också pga stor motor som driver åt ena hållet. I övrigt grym med alla detaljer såsom vattenskidsbåge (bra att hålla i när man går runt motorn), bra grepp när man står och kör, bra förvaring, bra kapell där sidor och bak går att ta bort. Mindre bra är såklart avsaknad av fast tank om man tycker att det är ett problem.
  8. Som tidigare ägare av en 440 SC från 2015 och nu ny ägare av en 480 BR från 2022, uttagen i år, blir man lite ledsen. Min 440 tog det 2 år för marinan att fixa då den tog in vatten i skrovet. Visade sig vara läckage mellan ytter- och innerskrov, vid relingslisten bak antagligen. Den nya har sprickor i gelcoat vid två grabbräckesfästen. Det kommer att åtgärdas i höst vid service. Har även problem med lucklås som öppnas av sig själv, pga felmontering av luckor. Det är mycket bra båtar, men jag anar slarv vid montering. Detta gör att jag inte kommer att välja HR nästa gång. Och nej, Daniel Svensk hjälper inte mycket, han hänvisar bara till återförsäljare och gömmer sig sen.
  9. Hej! Har precis börjat köra in min HR 480 BR med en Suzuki 80 om det är någon som har frågor! Skön marschfart på 26 knop vid 4500 varv hoppas toppa 36 knop sen! Trevlig kväll på er!
  10. 2,59:1 och återstår att se när båten ligger i sjön :)
  11. Nu är jag sen på bollen kanske. Men har du kvar motorn så borde det inte vara några problem att hitta rätt båt. Jag hade själv en RIB på 3.30 som gjorde 30+ knop med en 20hk. En lätt aluminiumbåt borde vara ditt val om du inte redan hittat rätt.
  12. Kan bara hålla med tidigare. Det är mer eller mindre hopplöst att försöka köra en båt maximalt med minimal motor. Välj vad du vill ha, njutning i lägre fart, eller snabbt till kobben. Själv skulle jag vilja ha både en öppen snipa på 7m för njutningen, och eventuella alkoholdrabbade middagar, och en snabbare för de dagar man vill fixa frisyren
  13. Hej! I brist på annat att göra innan våren Har köpt en ny HR 480 BR med en Suzuki 80. Hade tidigare en HR 440 SC med en E-TEC 50 som jag var mer än nöjd med. Den förra toppade 30 i medvind med originalpropp med 17" i stigning. Inget att klaga på. Tydligen ska den nya levereras med en 21", vilket jag tyckte lät rimligt med tanke på ekvationen vikt/längd//Hk. Jag vill bara höra lite om erfarenheter om liknande båtar/motorer/propellrar. HR 480BR väger 450kg. Jag vill gärna få ut maxfart med en person. Men kommer även att köra med upp till 5 pers vid mer udda tillfällen. Bryr mig inte om acceleration alls egentligen. Undrade över 19" eller 21" innan jag frågade marinan vilken som levererades. Någon kul person som har egna erfarenheter av liknande båt/motor/propeller som vill dela med sig? Det är ju inte så mycket mer man kan göra innan isen försöker hindra båtlivet Alla andra tankar kring just HR 480 BR tas gärna emot också! Hoppas på över 35 knop om någon månad! Ta hand om er därute! Jag har själv fått ny flytväst i julklapp
  14. Japp, och just därför frågade jag efter erfarenheter av det. Googla kan jag göra själv
  15. Tack, men nu var det ju erfarenheten jag sökte, inte produkten
×
×
  • Skapa nytt...