Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Salten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Salten

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Jag har nu haft båt i Göteborg via Grefab i 3 år och börjar bli rätt trött på deras system. Funderar på att flytta båten mer söder eller norr runt Västra Götaland, någon som har segelbåt runt här eller kan berätta vilka priser en båtplats skall ha utanför stan. Skall jag ha den långt från hemmet bör det finnas någon som kan rigga av och på båten och det låter som det kan bli dyrt för en 32 fot.
  2. Hej nu var det dags att polera och vaxa båten för första gången. Har ju hört att man enbart polerar/vaxar de släta ytorna, men man måste väl åtminstone ha UV skydd på däcket så den inte gulnar? Båten blir ju väldigt vit fin och blank på sidan av skrovet efter man polerat/vaxat, för att inte däcket skall bli gul i jämförelse hur sköter ni den då? Finns det något blekningsmedel man kan tvätta den med eller liknande, eller färgat UV skydd osv?
  3. Hej nu har jag snöat in mig på att skaffa en Albin Nova, Albin verkar ju vara ett populärt märke men hört lite allt möjligt om dessa båtar. Någon som vet ståhöjden i Novan, borde vara högre än en ballad eller snarlik tänker jag? Det enda som jag tycker är synd med Albin Nova är att den inte ser lika välplanerad/trevlig ut inuti som de flesta andra båtar i 33 klassen runt samma årgång (Contrast, Scanmar, comfort m.m). Går det att lacka om gammalt trä och få det att se lite fräschare ut? Framför allt om man kan få det mörkare, de flesta Albin Nova jag har sett har en väldigt gul/ljus trä färg och påminner lite om den gamla sjukhus inredningen på 70-talet (brunt och gult) 😛 Albin Nova: Contrast 33 Nedan:
  4. Diva 399+ fick jag hört av en ägare till just den båten att de fanns i kanske enbart 5 exemplar utspritt i hela världen. Han har ägt sin båt i 7 år och aldrig sett en till salu i Sverige, han har nämligen bevakat marknaden för att se vad hans båt skulle vara värd. RB111 visste jag inte om, den ser ju fräck ut, är den 1.9m i takhöjds? Omega 42 och Wasa 410 det är väl skepparexamen på den? 😛
  5. Hej alla, jag var länge inne på att en Diva 39 var båten för mig men efter att jag seglade på en sådan i 2 dagar så kunde jag inte sluta störa mig på att jag slog huvudet i allt möjligt och fick alltid ducka som en ledsen hund när jag skulle hämta något, bortsett från insidan så har jag aldrig seglat en roligare båt! Nu har väl de allra flesta båtar generellt lite stå höjd och framför allt i fören/aktern. Men det är så synd för jag gillar verkligen de snabba båtarna med fina linjer, älskar att segla! Jag har inte råd med någon 1 mille yacht utan budgeten ligger runt 1-600,000 Men undrar om det finns någon båt som seglar generellt bra och snabbt fast inte offrar all ståhöjd, jag nöjer mig med att jag kan stå någonstans i salongen så hade det räckt. Jag är ca 187cm lång. Har tittat på Hunter/Delphia båtarna har hört att de har bra ståhöjd, de är ganska vackra i formen tycker jag men "snabba fönster" men hur seglar de?
  6. Hur länge är det man pratar om på tvåkomponentsfärg då? ett år eller flera säsonger innan den börjar bli ojämn?
  7. Här kommer en till tråd av Salten, den eviga frågeställarn. Låt mig ta del av eran erfarenhet återigen, att färga ett skrov från ursprungsfärg till en ny färg är detta möjligt på segelbåtar? Eller måste den vara färgad från varv i grundkonstruktionen? Min fråga är egentligen kan man färga ett skrov med ny färg utan att det flagnar av kortsiktigt. Många båtar har ju marinblått eller svart skrov ovanför bottenmålningen, är det gelcoaten/lacken som är färgad från grunden då, eller hur håller det sig?
  8. 399+ bara antar jag? 10cm hade gjort mycket dock. Men de säljer väl engång per decenium :p?
  9. Mm tittat på allt som båtguiden säger, men har aldrig sett en 399+. De kanske gjordes så få?
  10. Här kommer en till tråd! Som titeln säger, var och tittade på en diva 399 väldigt fin båt men ganska dåligt med höjd överallt förutom i salongen. Är detta typiskt för Diva eller bara just 39:an? Finns ju e Diva 35 men den kanske är samma stil? Hörde något om en Diva 399+ modell som skulle varit 10cm högre överallt det hade gjort mycket. Någon som vet något om det?
  11. Jag var och tittade/körde en Diva 399 idag. Fantastiskt kul båt att segla!
  12. Bortsett från kostnader har man tagit vatten över huvudet om man vill köpa något så stort som en diva 39 på nästan 5 ton. Ifall man bara seglat båtar under 30 fot tidigare i sitt liv? Jag är rädd att det kommer vara svårt att få en besättning(kompisar/sambo) mer än två veckor på båten under året. (Varför vill du ha en stor båt då, jo för att jag är väldigt kär i diva konceptet och tyvärr är de så stora, samt att många båtar under 35+ har oftast ingenstans att stänga om sig vilket är något som många känner att de vill kunna göra idag när de seglar med folk utanför familjen.) Att lägga till ensam med ingen som kan ta emot båten är ju läskigt, min far och mor gav upp segling för 8 år sedan och ensam är man kvar med intresset fortfarande med ingen att bolla med.
  13. Grymma ni är! massa bra tips, skriver ner allt 😛 Jag ska ut och segla med en 28 fot som en gast för att öva lite nästa vecka. Vad har ni för erfarenhet av naturhamn och stora båtar? Släpper ankaret ofta? Sover ni gott på natten eller håller ni ett öga uppe ifall båten flyttar sig. Finns det många naturhamnar som klarar av djupet på 35+?
  14. Tack får all information och råd, ni är väldigt hjälpsamma! En Diva 39 väger ca 4,5 ton. Är det tyngden eller längden som är det värsta när man lägger till. För det låter som att lägga till är det som är absolut jobbigast med stor båt. Och hur övar man på något sådant utan att riskera en katastrof undwr övningen? 😛 Någon som vet hur mycket en autopilot kostar att installera idag typ?
×
×
  • Skapa nytt...