Jump to content
Friday 02 June 2023

Pear4Life

Medlemmar
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Trovärdig

About Pear4Life

 • Rank
  Löjtnant

Profile Information

 • Location
  Västkusten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nimbus 27 Familia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 2 tips: - om du inte redan gjort det så byt ut anodhållaren i värmeväxlaren till den nya typen som är konisk. Lättare att lossa och då minskar du risken att dra runt hela locket när du lossar hållaren. - markera (med en märkpenna) med ett streck som löper över locket och in på värmeväxlaren. Så har du koll på att locket inte vrider sig 😀 Själv drog ja av en vinge (innan jag hade koll på att dom existerade). Lagade detta med keramisk metall och det har hållt i flera år... man lär sig så länge man lever 😀
 2. Detta kan du fixa själv... Hur vet jag det?.. Jo för att jag själv plockade ned hela värmeväxlaren för några år sedan på en TAMD31B (samma värmeväxlare) utan någon förkunskap alls. Denna film hjälpte mig mycket: Passa på att rengöra värmeväxlaren när du ändå tar ut den och va noga med att INTE snurra på locket där Anoden sitter - sitter vingar under som du inte vill ska lossna (kolla filmen) Lycka till 😀 Hoppas du får bukt på det.
 3. Ja detta är helt klart en favoritplats!
 4. Ja men precis! 😀 Vi e ALDRIG där under säsong... men en tur på våren och en på sensommaren brukar det bli. Va inte många båtar ute I söndags.. men det låg ändå ett bra gäng på gullholmen. Gissningsvis är det helt dött på sjön om 2v... Känns alltid lite vemodigt såhär års... När det närmar sig upptagning. Men vi hoppas på en KANON-september nu!
 5. Va ute på Käringön idag. Anlände ca 11.00. Då hade alla lämnat 😀 5st båtar TOTALT på ALLA gästplatser... Och visst gick där en hamnvärd... Trodde inte mina ögon 😀
 6. Ja för tusan! Älskar man nåt så älskar man nåt 😀 Och vem vet... familjen kanske kommer in i en ny fas och ser tjusningen med livet på sjön!
 7. Jag kan ge dig andra sidan av myntet om du vill... 😀 Min fru älskar havet och båtlivet! Så båten åker i 1:e maj och tas upp typ 1:e okt. Jag själv uppskattar det inte alls på samma sätt. - Trångt - Alltid fuktigt - Alltid samma stress över att hitta en bra plats (naturhamn - under högsäsong) - Allt arbete som skall göras innan båten ska i och när den tagits upp - m.m. Vi är ute i stort sett varje helg samt sommarens båtsemester (2-3v) Är det vad jag vill? Nej... men jag gör det med så mkt glädje jag bara kan frambringa då jag älskar min fru och jag vet hur mkt det betyder för henne. Sedan har man ju fått lära sig en sak eller två om att mecka med båt... kunde INGET om båtar innan.. men nu meckas det med motorer, byts genomföringar, renoveras värmeväxlare, dras el, byts pumpar m.m. m.m. Jag gillar att KÖRA båt... resten av båtlivet får man liksom med på köpet 😀 Med detta sagt så är det inte alltid så att man kan gilla samma saker... sedan är det upp till var och en att avgöra vad det "delade intresset" kan göra för den totala familjelyckan.
 8. Jag fick oxå lära mig en gång att oljekylen satt innan värmeväxlaren... Kunde inte klämma på slangen på inkommande vatten till oljekylen (helt stum)... anade direkt att jag kanske hittat felet till att motorn gick varm. Plockade loss slangen och där satt den... "impellern som försvann" tre år tidigare 😀 7cm i slangen va helt igenkorkad samt oljekylen. Jag plockade inte ned nåt utan plockade ut det där den satt på plats. Filmade sedan med en "ormkamera" för att se att jag fått ut allt. Sedan dess har motorn gått kanon. Jag vet... 3år... men vi kör oftast inte fortare än 6-7 knop och då har det inte märkts. Video_2021-04-17_12_21_36_542.mp4
 9. Det kan inte vara oljekylen som e igensatt då? Ingen expert alls... men det har jag råkat ut för... Är impellern hel? Den kanske pumpar runt för lite vatten i systemet? Om någon vinge/några vingar släppt på impellern kan dom sitta i slangarna eller i oljekylen kanske? Är det bara vid belastning (högre hastighet) den går varm?
 10. Har du packningen på plats? Har packningen hamnat snett? Kan det sitta 2 packningar? Dvs... den gamla satt kvar när du satt i det nya filtret?
 11. Oj! Händer enbart i från oktober till april här på västkusten. Det hade badgästerna som gnällde på mig gillat 😉
 12. Jo jag noterade detta i f.m. Skönt då att vi ligger skyddade för sydliga vindar... inga planer på att flytta oss om inte inbäringen skulle visa sig vara allt för påtaglig, men det lär visa sig innan det är sovdags. Ska ju blåsa bra friskt även på natten till torsdag.
 13. Det är typ precis där vi ligger. Aldrig sett så mkt båtar ute! Nu har ju badbåtarna lämnat så det har lugnat ned sig en aning... Men jag ser båtar som har lagt till på högst tveksamma platser då det helt enkelt är "fullt" överallt... Man måste älska vecka 29! Kan iofs ha å göra med att temperaturen imorgon skall bli... svettig! Men imorgon kommer nog badbåtarna ut igen å jag ska glädjeligen hjälpa dom att lägga till bredvid oss. Vill man vara ifred så ska man inte vara på västkusten vecka 29 när det förväntas bli 30grader 😀 "Finns det hjärterum så finns det stjärterum"
 14. Svårt att missa på dialekten samt att dom pratade om att dom bodde i sthlm... med det inte sagt att jag har något emot stockholmare... men jag tänkte att det kanske fanns en annan kostym på östsidan???
 15. God dag på er kära medlemmar 😀 Stötte på något jag aldrig trodde jag skulle göra... och vet inte hur jag ska reagera. Vet t.o.m inte om det är jag som gjort nåt fel... Så jag tänkte höra mig för lite lätt.. helt ok att tycka precis som man vill, no hard feelings här 😀 Då det är v.29 så är det smockat med båtar ute i det fina vädret. Att hitta en plats är inte lätt. Vi upptäcker att det finns en plats ledig (helt utan båtgrannar direkt inpå - närmsta ca 20m bort och med dubbar för tilläggning) Dock så ligger det folk och solar precis där platsen är. (Dom har badbåtar som ligger på andra sidan udden) Vi lägger till glada som få efter att ha letat plats LÄÄNGE! Döm av min förvåning när jag typ blir utskälld av dom solande stockholmarna som ligger där. Jag förklarar lugnt och metodiskt att det är V.29 på västkusten och då får man samsas på sjön (och på land). Vi har efter 2h inte ens lämnat båten då vi vill störa så lite som möjligt då stämningen, minst sagt, är aningens spänd.. Observera dock att det kom en annan vänlig skäl som INTE tillhörde badarna och hjälpte oss vid tilläggningen. Han var hemmahörande i en båt längre bort... Så... är jag helt fel ute. Skulle vi inte lagt till på denna plats? Jag resonerar lite som att dom hade ju kunnat lägga sin egen båt där om dom hade velat se till att ingen annan skulle lägga sig där. Själv lägger vi ju jbte till på en plats för att sedan ta vårt pick å pack å lägga mig vid en annan plats med dubbar... Känns olustigt detta och skulle vilja veta hur ni andra resonerar... Varit på sjön hela mitt liv och aldrig varit med om detta innan.
×
×
 • Create New...