Jump to content
Tuesday 28 May 2024

Caribic410

Silvermedlem
 • Content Count

  5,462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Caribic410 last won the day on October 5 2019

Caribic410 had the most liked content!

Community Reputation

757 Expert

4 Followers

About Caribic410

 • Rank
  Silvermedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hur stor e båten? Under 10fot under 50fot under 100 fot eller mer? Hur långt å brett är bordet som behöver bytas? Behöver hela bytas? Vilket virke ska det vara? Gör du jobbet själv?
 2. Jag ringde nån myndighet för å få svar för både åland å finland för ett bra tag sedan. Då gällde karantän 2v för finland 1v för åland. Som karantäntid räknas vistelse på sin båt utan att utsätta sig, samma för både och. Vare sig i Finland eller Åland anses fritidsbåtar vara en stor riskfaktor
 3. Kanhända det är en snubbe som berättar om sina egna upplevelser.. shit hade det på tungan. Nån i nån tråd skrev "nyligen" (det senaste året/åren) om den bloggen, boken, hemsidan... Eller vad det var, som ett tips till nån, kanske nybörjare... Fast jag minns inte i vilket sammanhang..
 4. Vi låg i trosa och en båt, vi snackade med om djupet, kom in. Dom ropade.. vad sticker ni.. eller nåt sånt. Min gode vän, som inte seglat förr svarade.. "nä vi ska stanna kvar till i morrn"
 5. Nej inte den.. det jag tänker på finns i nån tråd här.. nån som skriver om segling har jag för mej, på ett lite lättsamt sätt.
 6. Tack.. den va ju åxå bra men inte den jag tänkte på 👍⛵
 7. Hola. Nån som vet? Jag minns inte vad den heter, bloggen, hemsidan eller var jag läst. Vet att jag hittat dethär. Nån som skriver om segling i dess lustiga termer. Tänkte vidarebefordra till kompisar men hittar inte.
 8. Olja håller sig "blött" å dunstar inte så lätt.. Kanske inte så praktiskt om nåt börjar växa i det, kladda mm. Eller hoppas på en regnig sommar.. 👍😂
 9. Jag har inga förslag eller kunskap kring vad det kan finnas för produkter, fabrikat mm. Färgning av saker, limning, mm. är ju lite samma familj av uppdrag. Färgen/limmet behöver väta det den ska fastna i. Akryl har relativt hög ytspänning och ger därför många ämnen bra möjligheter att fästa bra. Många färger är ju akrylbaserade, så dom tex. bör ju kunna fästa tillräckligt bra.
 10. Hmmm.. det är nog i sin ordning men man får kolla noga så blandningsörhållandet blir rätt.
 11. Pigmentet är med stor sannolikhet något pulvriserat material som epoxy väter bra. En mindre mängd extra pigment spelar nog ingen roll alls eftersom pulverparticklarna ju kommer omgärdas av den våta epoxin. Du behöver nog blanda i avsevärd mängd, så det känns tydligt i viskociteten, om det ska påverka kvaliteten. Jag skulle vara lugn om det.är pigment avsett för epoxi
 12. Du förbereder en liten yta. Tvättar av, slipar rent, sköljer (med ex rent vatten eller ren sprit, utan färg och kräkmedel) blandar en liten dos väldigt noggrannt. Lägger små pluttar på den rengjorda ytan, kanske limmar dit några små metallbitar med epoxin. Härda "fullt" gärna med ex bygglampa som vämare. Sen provdrar och fläker. Om underlagsfärgen följer med har du bra vidhäftning. Om epoxin lossar helt utan att varken epoxin lämnar rester i underlaget eller tvärtom så har du inte bra vidhäftning
 13. Gör ett vidhäftningstest på den färg som sitter där. Det beror ju på vad det är för färg, om epoxin klarar att väta den, fastna i den, eller ej. Några andra problem bör du inte ha. Härdning av epoxin går väldigt långsamt, kan ta kanske 5-20 ggr längre tid, i den temp du pratar om, mot ex 20 graders temperatur. Det kommer nog härda ut men ta längre tid. När det sen blur varmare väder kommer det till slut härda. Ska man ha epoxi riktigt fullt uthärdat behövs egentligen alltid värme men spontan uthärdning räcker t "vardagsbruk".
×
×
 • Create New...