Gå till innehåll
lördag 27 april 2024
incognito72

Propeller från livbåt av gamla MS Gripsholm

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Hej,

 

Min mormors sambo sedan många, många år har en propeller från en av livbåtarna från troligtvis MS Gripsholm dä (minnet sviker lite men han säger att den är från det äldre fartyget utav Gripsholm och Kungsholm). Han är 85år nu och ursprungligen från Kyrkesund på Tjörn och gick på sjön i många år. Det är en vändbar propeller av koppar och mässing och har suttit i en Säfflemotor. Finns det något värde eller intresse av en sådan pjäs tro? Har försökt få svar på flera håll men mest från museum som inte är intresserade då redan har liknande saker. Vi funderar på att sälja den men har ingen aning om vad ett pris skulle kunna vara eller om det finns intressenter?

Tacksam för all hjälp

//Mikael

post-110681-0-09546800-1496681485_thumb.jpg

Redigerad av incognito72

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Min gissning är att propellern tyvärr inte har större värde än skrotvärdet om man nu inte har turen att hitta en köpare som behöver en likadan.

 

Vad gäller proveniensen är den inte speciellt stor, dels då dessa fartyg du nämner inte är speciella på något utmärkande vis men också för att det är svårt att styrka propellerns ursprung (att någon säger att den kommer från antingen det ena eller det andra fartygets livbåtar väger nog ganska lätt härvidlag).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med firefish, du gör någon lycklig som söker med ljus o lykta just den motorn, axeldimensionen, längden och storleken på propellern...

 

Ett sätt kan vara att lämna in till kommissionsförslag /försäljning på firma Tackel och Tåg. De lägger ut på sin site och när de levererar till köpare får du betalt, minus deras kommission.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...