Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Dejsa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    73
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Dejsa

  1. Hej! Även jag tackar för bra hjälp och instruktioner. Jag tar tar mig friheten att Hijacka den här tråden. Jag har monterat en ny givare men har fortsatta problem. Kanske kan någon av er hjälpa mig?
  2. Jag kan tillägga att motorn inte startar nu. I EVC displayen i varvräknaren står att drevet är för högt. Finns det någon som kan hjälpa mig? Jag är tacksam för all hjälp som jag kan få.
  3. Inser nu att jag kanske skulle gjort inlägget i den här tråden?
  4. Hej! Jag har två D6 370 med DPH drev. Härom dagen larmade motorlarmet (orange varningstriangel) på sb motorn. Jag stängde av motorn. När jag skulle starta igen fick jag felmeddelandet att drevet stod för högt, vilket det inte gjorde. Men det gjorde att motorn inte gick att starta. Drevet gick att trimma som vanligt uppåt och nedåt. Jag gjorde med hjälp av ett VP varv bedömningen att trimgivaren behövde bytas, vilket jag nu har gjort. Efter kalibreringen verkar allt fungera rent funktionellt, båda dreven trimmas uppåt och nedåt i synk och visar samma värden i de digitala triminstrumenten/mätarna. Motorn startar och går som den ska. Men den röda lampan i triminstrumentet som normalt tänds efter beachläget när man hissar drevet lyser. I EVC displayen i varvräknaren står att trimvinkeln är 160 grader. Den röda lampan tändes någon minut efter att jag puttrade ut från bryggan. Vid monteringen motståndsmätte jag i kontaktstycket vid trimpumpen och har rätt värde. Så något fel är det, vad kan det vara? Någon som haft samma problem eller vet vad det kan bero på? Tack på förhand!
  5. Stort tack @Georg_Ohm! Behöver motorn med servopumpen vara igång? Ska man verkligen göra det även vid den nedre rattpumpen? Sprutar inte oljan ut där då av trycket?
  6. Hej! Jag har en flybridgebåt med två D6 370 och DPH drev. Styrningen har börjat hacka lite. Jag ser att oljenivån är för låg när jag kollar vid rattpumpen på flybridge. Hur fyller jag på ATF olja? Oljebehållaren i motorn är helt full och jag antar att jag inte kan öppna där eftersom det är långt ifrån översta punkten? Fyller jag på i det lilla hålet vid rattpumpen på FB?
  7. Har du använt Snappy Teak Sealer? Det är den jag jämför teakolja med.
  8. Jag har ett akterdäck och en badbrygga som jag ska snygga till teaken på. Nu undrar jag om någon har jämfört Snappy Teak Sealer med att olja teaken, dvs. något år haft det ena och ett annat år det andra? Fördelar & nackdelar?
  9. Då kommer nästa fråga. Går det att laga/renovera pumpen?
  10. Ok, jag förstår. Tack! Då till nästa fråga. Hur tar man bort den? Antar att man behöver tömma/släppa på trycket i systemet först på något sätt? Trimpumpen
  11. Smart förslag! Men borde inte olja läcka ut om kolvpackningen eller en ventil i pumpen är dålig/trasig?
  12. Hej! Jag har två DPH drev. Det ena drevet sjunker ner helt när att jag trimmat upp det, upplever att det tar några timmar för det att gå till botten från helt upptrimmat. Problemet upptäckte jag i slutet av förra säsongen. Jag har fullt med olja i behållaren. Färgen på oljan ser bra ut vad jag kan se, jag ser inte att det trängt in vatten i oljan (det betyder inte att jag ser rätt). Jag hittar inte heller något oljeläckage vare sig i motorrummet eller på marken under båten. Vad kan det vara för fel? Jag har sökt på internet men hittar bara massa trådar om drev med vatten i oljan...
  13. ”Återaktiverar” tråden. Tack för svaren. Men jag blir superglad för fler förslag på konkreta modeller på oljesug/pump lämpliga för motorer med över 20 lit. olja.
  14. Jag skulle kanske varit mer specifik i min frågeformulering. Det är exempel på oljepump/oljesug som passar på den befintliga ”tömningsslangen” som jag efterfrågar.
  15. Hej! Vilken är den bästa oljesug som ni använt/använder till D6:or eller andra motorer med en oljebolym på 20 liter eller mer? Vad rekommenderar ni?
  16. Som jag trodde så sitter ett expansionskärl på din motor. Var fyllde du i mer kylvatten någonstans?
  17. Hej! Jag ser att bilden är från Plarsas hemsida. Är det din motor? Motorn på bilden har inte färskvatten kylning (glykolblandning), utan kyls enbart av sjövatten. Ser din motor ut likadant som på bilden, dvs. att expansionskärlet saknas? Var har du fyllt på vatten som du beskriver att du gjort. Gjorde du det i det svarta röret (silhuset) som är med på bilden eller i en röd liten låda med lock (expansionskärlet) till höger om silhuset? Tills du återkommer så utgår jag från att du har ett expanionskärl och att det är där du fyllt på vatten. Om det läcker från från mässingsröret som du frågar om så är det sjövatten som läckt ut. Om det är därifrån det läckt så behöver du förhoppningsvis bara byta packningen, (nr 16 på bilden). Detta leder till nästa fråga; varför har det börja läcka? Vet du hur gammal kyllimpan är? Om den är gammal så hävdar att det är troligare att den rostat ihop ivändigt än att värmeväxlaren är igensatt. I båda fallen så kan det orsaka att det blir för högt tryck i sjövattensystemet. Gör som Flipperskeppare skriver och kolla om det är glykol i vattnet du som ligger under motorn. Om du har svårt att skilja på glykolvatten och sjövatten så kan du doppa fingret i vattnet och smaka försiktigt på det. Du märker garanterat om det är glykol. Hur mycket vatten uppskattar du ligger under motorn? Lycka till och återkom gärna.
  18. Tack för era svar. Allt ni föreslog hade jag åtgärdat/bytt. Lyfte även båten och kontrollerade drevet. Det återstod till slut bara att byta silhuset, trots att inget synbart fel fanns på det. Detta gjorde susen. Nu är det tätt överallt.
  19. Du kanske redan löst detta men om inte så kan du kolla så att brytarna öppnar som de ska. Lycka till!
  20. Dejsa

    Förgasare AQ271

    Jag söker reservdelar till förgasarna till en AQ271 men hittar inte vad det är jag har för förgasare. Internet föreslår både Rochester och Holley. Vilket märke OCH MODEL har jag? Finns det olika till AQ271? Den här har jag, men tyvärr har den ju utgått hos Volvo Penta. http://www.marinepartseurope.com/sv/volvo-penta-sprangskiss-7743470-23-17610.aspx Om någom kan länka till en sprängskiss så blir jag mycket glad.
  21. När jag stängt av motorn och öppnar locket till silhuset så sprutar/flödar det upp vatten därifrån. Ska det vara så? När motorn är avstängd ska väl silhuset i princip vara tomt? Det har det iallafall varit innan jag bytte grejerna. Det tar ca 10 min för vattnet att sluta sippra ut från huset.
  22. Men det läckte inte därifrån före jag bytte grejerna.
  23. Hej! Har just bytt topplockspackning, limpa (Barr Marine), cirkulationsvatten pump och renoverat impeller huset på min AQ145. Nu tränger sjövatten ut från locket till silhuset. Varvar jag lite så trycker vatten även ut från botten av silhuset. Limpan går kallt, likaså vattenrören till och från impellerhuset samt mellan oljekylaren och limpan. Det är ett ganska litet läckage så helt stopp borde det inte vara. Vad kan övertrycket bero på?
  24. Rapporterar Finland och/eller Norge till någon myndighet här i Sverige när en begagnad båt köps av en person som är bosatt i Sverige och som har för avsikt att använda den här?
×
×
  • Skapa nytt...