Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

marinjohan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    149
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

15 Trovärdig

Om marinjohan

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kan utvecklas till obemannade segeltransportfartyg, ingen besättning och ingen bränslekostnad. Något längre leveranstid, men miljövänligt.
  2. Man skall vara väldigt försiktig med koldioxid, påverkan börjar vid ca 2% inblandning i luften och vid 10% är man medvetslös och på väg in i koma. http://www.airliquide.se/file/otherelement/pj/koldioxid_sakerhetsinfo23675.pdf "Det är viktigt att känna till att man inte får någon förvarning i form av yrsel, utan medvetslöshet inträder mycket snabbt vid halter över 10%. Den högsta koncentrationen kol- dioxid i luften som får förekomma vid kontinuerligt arbete är 0,5% (nivå-gränsvärde, NGV)"
  3. Speciellt om det är samma köttfärs dom malt om och bytt datum på :-)
  4. Maxum 2400 med 5l V8 eller Maxum 2800 med 7,4l V8 kan vara ett alternativ till Sea Ray.
  5. Om pengar och vikt inte är ett problem kan man ju bygga battericeller av 20 seriekopplade bilbatterier och parallellkoppla 20 klumparna efter kapacitetsbehov. Sen är det bara likrikta och ladda :-)
  6. Har du vinden ovanför så är det väl bara klättra upp, lyfta på isoleringen och lägga en bit plyfa eller ett brädkors ovanför hålet. Då får du bra mothåll.
  7. Tycker soppan går ner för varje dag nu. Hoppas för din skull den inte kostar 8 kr/l till sommaren :-)
  8. Skulle gissa att man behöver något tyngre än salongsgevär och pistol för att skrämma bort pirater. Skruva fast en sån här i akterpulpiten på en OE32:a så har du lite räckvidd, huruvida kustbevakningen har något att påpeka när du skall gå Göta kanal låter jag vara osagt. https://www.youtube.com/watch?v=YuCXwH0qspk
  9. Är det typ det här scenariot du föreställer dig? Verkar som att smörgås med lax och majonnäs är bättre än bössan.
  10. Låter inte som en bra idé att ha 200 liter bensin under båten, speciellt inte om båtgrannen skall köra vinkelslip eller liknande... http://www.youtube.com/watch?v=PQF57w9qAZw
  11. Köp en Rysk plotter med gammalt Sovjetiskt sjökort, där är även höjden på träden i strandlinjen utmätta. http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/hemliga-kartor-avslojar-ryskt-intresse
  12. Det stora problemet är väl osäkerheten i vad politiker kan hitta på för regler kring återvinning av båtar. Kan bli guld för båtskroten, eller döden.
  13. Glöm bara inte bort att visa hänsyn till båtklubben. I vår klubb är det endast tillåtet att ladda batterier med kabel märkt med datum. En avfuktare drar en hel del energi, och båtklubbar brukar inte ha så fet ekonomi.
  14. Den billigaste lösningen är bara att installera en app. Har kört en sådan till dieseln i segelbåten med bra resultat. I styrpulpeten fick man ha den lite närmare motorn på grund av fartvinden. ex. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.javiery.rpmgauge&hl=sv
×
×
  • Skapa nytt...