Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

iceman356

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    285
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om iceman356

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

1 037 profilvisningar
  1. Quick Balder 900 och blyad lina från Seasea. Tror det är 14mm.
  2. Är det någon av er som har haft problem med att inte linan löper ut när man släpper ? Jag har fått det problemet under förra sommaren och nu måste jag dra ut linan några gånger upp och ner för att det ska falla fritt. Första gången men drar ut det så går det väldigt trögt. Sen blir det lättare och lättare när linan blir lite blöt. Linan är inte sliten ! Tips vad felet kan vara ?
  3. Hej. Någon som har testat och har erfarenhet av om Oljetillsats Viking Oil Power Bor+ är bra och värd pengarna ? Funderar på att ha det i mina Kad42or. https://www.emrsales.se/e-shop/smorjmedel/viking-oil-power/viking-oil-power-250/
  4. Någon som har en bra och enkel lösning på kamera för att se att ankaret löper ut som det ska. Gärna en kamera som går att koppla ihop enkelt med paddan eller telefonen ?
  5. Hej Har du några fler foton under byggnationen och när den var helt färdig ? mvh Thomas
  6. Tack för snabbt svar !Någon som vet av någon firma runt Åkersberga där man kan kolla upp detta ?
  7. Hej Någon som vet om man kan se antalet körda timmat på en Mercury Optimax 75 om man ex kopplar in den till en dator ? Har nyss köpt en -09 som dom påstår ha gått ca 30 timmar men man vet ju inte ! Den kan ju lika gärna ha gått 200 timmar ! Mycket tacksam för svar !
  8. Jag har köpt från ax marin i Strömstad, talar du om vad du har för motor så plockar han iordning dom delar du vill ha, snabbt, billigt och jättebra kvalitet, det går bra att ringa honom vilket känns enklare än att sitta framför datorn o beställa! Tack för svaret Ivan65 ! Men jag tänkte mer om det är någon skillnad på Volvo Penta original och ej original som typ Drevdelar och Crom Marine säljer. Är det någon som har erfarenhet av detta ?
  9. Vad köper ni för servicedelar till era KAD motorer ? Penta original eller handlar ni från ex drevdelar eller Crom Marine mm ? Är det verkligen någon större skillnad på typ oljefilter,luftfilter, bränslefilter, drivknutsbälg, avgasbälg mm? Förutom priserna alltså.
  10. Hej Jag har en Simrad J3000x Autopilot i min båt som fungerade när jag köpte båten för 2 år sedan men i somras ville den inte vara med längre ! Tror den är ifrån 1994 så den har ju några år på nacken men skulle vara bra att få ordning på den ! Vet ni av firma eller person i Stockholm som duktig på dessa ? Mycket tacksam för svar. /Thomas
  11. HejFick du tag på någon? Jag skulle också behöva ha hjälp med Montering av bogprop på min sea ray 280. Vart bor du ? Mvh Joakim L HejJag fick aldrig tag på någon så jag blev tvungen att göra det själv. Men jag tror inte att jag vill göra det en gång till för det är bra mycket jobb och väldigt trångt att plasta inne i båten ! Jag hyrde en specialfräs på båtaccenten i Länna för att ta upp hålet och den var kanonbra ! Och vad Thomas-1 snackar om att jag överdriver plastningen och att håltsgningen är den lätta biten är enligt mig skitsnack ! /Thomas
  12. Hej Jag monterade en på min Formula 34 i våras och är än så länge nöjd med den !
  13. Tusen tack för bra svar och tips !!
  14. Kom på att jag hade en CTEC D250S DUAL liggande hemma ! Den måste väl vara bra att koppla mellan startbatteriet och bogbatteriet ?? Hur kraftiga kablar bör jag ha mellan startbatteriet och CTECen ? (Ca 14m fram och tillbaka) Mellan bogbatteriet och bogpropellern har jag ca 4-6 m (fram och tillbaka ) ! Bör räcka med 70mm2 kabel enligt anvisningarna !
×
×
  • Skapa nytt...