Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

ArneT

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ArneT

  • Placering
    Fänrik

Mina båtar

  • Bild

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja, jag har sett små svarta larver i vattenlinjen under sommaren och undrat vad det är. Tack för svar 👍 Inte svårt att få bort, när de torkat och man drar med något hårt (t ex träpinne) så blir det som ett pulver. Finns även en del på anoderna.
  2. Precis, tänker samma. Undrar vad det är
  3. Tog upp båten idag, ligger i västra mälaren. Är detta tulpaner eller vad?
  4. Hur ser båten ut under vattenytan? Om det är mycket beväxning, kör till en båttvätt.
  5. Sharkbite = oxalsyra. Bara mycket dyrare. Kul att det gick bra 👍
  6. Har du kollat sjövattenfiltret (rund silverfärgad)? På min gamla AQ130 gick tempen upp på det sätt som du beskriver när det var sjöslem i den. Såg givetvis nu att du kopplat förbi...
  7. Har en Johnson 60 hk som går dåligt på tomgång, översta förgasaren nyser. Har rengjort förgasarna, justerat länkarna, justerat luftskruvar... bytt det mesta men ingen förändring. Jag bytte plats mellan nedersta och översta förgasaren för att se om det var förgasaren men felet kvarstår på översta. Satte på transparent slang från blåsan till soppafiltret, inga luftbubblor från tanken och dit (dock luftfickor i höjdskillnader i slangen). Satte en transparent slang från 1-3 fördelaren efter soppapumpen till översta förgasaren och ser att det kommer massor med luftbubblor till översta förgasaren. Ska det vara så eller är det bara att ge sig på soppapumpen...?
  8. Har själv en Bella 490R med 60 hk och sugen på en större motor. Häftigt med kraftigt övermotoriserad... Skriv gärna hur det fortskrider.
  9. Min pentrypump, Shurflo, har hängt sig. Den pulserade en hel del vid lågt flöde tidigare men har nu gett upp. Jag skruvade isär den och hittade någon form av tryckknapp inuti. Efter att ha pillat på knappen och skruvat ihop den igen fungerade den med stort flöde. När jag ströp flödet med kranen dog den igen... Vad kan detta fel bero på och hur kan det åtgärdas?
  10. Vad har du för motor? Kan vara skillnad på val av propeller om du har MD22 eller TAMD41.
  11. Jag hade samma problem för något år sedan, hade glömt en påse Ahlgrens. Ville inte använda gift för att de skulle dö på något svåråtkomligt ställe och sedan lukta illa. Laddade några råttfällor med Ahlgrens, 3 döda och sedan lugnt. Lycka till.
  12. Titta på http://www.blocket.se/li?q=foldingpropeller&ca=9_s&c=44&w=3
×
×
  • Skapa nytt...