Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

MrRene

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MrRene

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja det har den. Jag tog inte upp båten på trailer utan gick runt hela båten i vattnet på ca 1 meters djup och skrapade rent hela botten. Nu går den som tidigare.
  2. Det visade sig faktiskt vara precis som du säger. Bottentvätten gjorde inte jobbet utan det fick jag göra själv med en skrapa.
  3. Båten är nu bottentvättad. Tyvärr hjälpte det inte. Fortfarande max 17 knop/5000 rpm mot tidigare 25 knop/6000 varv. Är ganska säker att det är något med motorn. Den känns slöare än tidigare. Något annat jag kan kolla?
  4. OK, tack för tips. Ska kolla botten på båten och bottentvätta om det finns mycket påväxt.
  5. Motorn borde väl gå på fullt varvtal vid full gas oberoende av ev påväxt eller tänker jag fel?
  6. Hej Min utombordare Suzuki df50 har tappat kraft senaste veckorna. Full gas gav tidigare 6000 varv, nu är den nere på 5000 varv vilket även resulterat i att båten inte längre gör 25 knop utan maxfart är nu 17 knop vid full gas. Har bytt bränslefilter samt kollat bränsle- och luftledningar. Tändstiften ser bra ut. Motorn är 6 år men har endast gått 160 timmar. Enligt serviceboken kan det tyda på ”luftläckage” men hur kollar man det? Har långt till Suzukiservice så jag fixar gärna detta själv om möjligt, dvs inte kräver några specialverktyg/instrument. Tacksam för tips!
×
×
  • Skapa nytt...