Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Brig

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Brig

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hmm, då undrar jag såklart om Urea är mildare än oxalsyra? Det fungerade ju bra på min Brig båt. gummit är inte skadat på något vis som tex mattare färg på gummit där jag använt Sharkbite..
  2. Testade nyss med Sharkbite. Det gick faktiskt över förväntan, se bild. skyddsutr behövs, sved bra i trynet kan jag meddela.
  3. Jag ska köpa Sharkbite och testa idag. i sprayform. hoppas jag slipper punka. såg en video på tuben när en kille sprayade på Sharkbite på handen, han menade på att det inte är några starka syror i Sharkbite som skadar gummi lister, bälgar osv. Då borde ju medlet fungera på potonerna oxå! Det här borde vara ett problem för dom flesta som har en ribb? Har noterat ett flertal Brig båtar som ligger i hela våren o sommaren utan att dom tagit upp båtarna för rengöring titt som tätt. Hur lyckas dom få bort skiten? Jag skrapade ju bort så mycket jag kunde när jag tagit upp båten men enligt min bild sitter ju väldigt mycket kvar! får jag inte bort mer kommer nya havstulpaner fästa ännu lättare. Som jag nämnde så säger återförsäljaren att det räcker med högtryck för att få bort dom men jag har väldigt svårt att tro det! om det räckte skulle det ju inte behövas alla dom där Barnacke Remover som säljs över allt. Har någon här lyckats få bort precis allt som rör havstulpaner med endast ht tvätt? Menar då alla som har gummi/ribb båt!
  4. Har du testat själv? Läste vad en användare skrev. Känns som om min svarta PVC kommer bli grå "Kanske den mest effektiva kemikalie jag någonsin använt! - Gjorde den gulnade plastbåten som ny igen, vit som snö!"
  5. Köpte en ny brig 570 Navigator i våras. Tog upp båten här om dagen. Det fanns en o annan havstulpan, främst på PVC:n. Har hört att man ska ta bort dom så fort som möjligt med tex en vanlig is skrapa som man har till rutan på bilen för att få bort frosten. Det gick ju väldigt smidigt, speciellt på plast skrovet. Dock fick jag inte bort allt på potonerna som bilden visar. Ringde till Järnbröderna där jag köpte båten och där sa man att man brukade använda högtryckstvätt med roterande munstycke. Har inget roterande så jag försökte med mitt vanliga munstycke med det gick inget vidare. Hur gör ni för att få bort resterna från havstulpanerna?
  6. Tack alla för svar Det blev en Brig Navigator 570 med 90 hk. Evinrude två takt. Får båten om två veckor. Efter att ha läst på lite känner jag att det inte finns något som talar för att köpa 4 takt. Service var 3:dje år dessutom.
  7. Hej. Mitt första inlägg här. Var och tittade på en ny Brig 570 med en Evinrude motor 90 HK. När säljaren berättade att det var en tvåtaktare tappade jag hakan. Firman heter järnbröderna som är en stor/största återförsäljaren av Brig Sverige. Kan det verkligen vara sant? Dom sa att dom endast sålde nya Brig med tvåtaktare då dom är mycket rappare än fyrtakt. Nya tvåtaktare går inte att jämföra med tvåtaktare från 90-talet som väsnades och ryker. Min erfarenhet(dock mycket begränsad) säger att fyrtakt är mycket behagligare. Fyrtakt kräver dock mer HK för samma effekt. Kommer folk skratta år mig om jag köper en tvåtaktare 2019 på 90 HK. Behöver lite råd här så att jag inte gör något dumt. Mvh
×
×
  • Skapa nytt...