Jump to content
Wednesday 17 August 2022

auxvoice

Medlemmar
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About auxvoice

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

1,139 profile views
 1. Letar efter fler alternativ till Hydrolift S/C24 Krav Max 500k Minst 60 knop Minst sovplats för 2 Längd minst 6 meter max ca 8 Liknande sjöegenskaper och kvalité som en Hydrolift Någon som har förslag? Allt av intresse
 2. Läst igenom hela internet typ nu men finner många äldre inlägg daterade från runt 2010 och liknande. Letar efter en 2-taktsolja som ryker så lite som möjligt, läste att t.ex. pennzoil rök något mindre än många andra men går inte att få tag på längre. Någon annan som testat flera olika som märker någon skillnad?
 3. Hallå Testade precis båten för första gången, en Four Winns 205 med en Evinrude 175hk 2-takt. Vid ca 35 knop som är full gas ligger varvet på 3000rpm, låter detta rimligt eller visar mätaren fel? Vid tomgång så verkar den åtminstone visa korrekt... Förra ägaren sa att den gjorde drygt 45 knop men låter lite väl mycket? 35 knop låter några knop lite också för den delen. För att få 2500 varv till, vilken storlek skulle jag behöva i så fall? Nybytt Solas-propeller 14,5/19" 3blad vilket verkar vara originalstorlek om jag sett rätt. Vid snabb körning ibland känns det som propellern slirar en ytterst kort stund alternativt motorn misständer, kan inte lista ut vilket av dom.
 4. Om det är så, kan man ändra detta själv? Och hur går man då tillväga? Tänkte att man kunde justera tomgången med justeringsarmarna. Glöm vad jag sa om svänghjulet jag snurra till det då jag läste på engelska.
 5. Tomgången ligger på ca 500rpm på motorn och fnyser gör den lite också vilket resulterar att den ibland stannar, vad är normal tomgång, ca 700? När jag söker på google får jag upp "Idle speed is controlled by idle timing" vad betyder detta? Kan jag justera via inställningsreglagen? (bifogar bild) En fråga till, svänghjulet är ej mot markeringen / pilen, vad betyder detta? (se bild) Tack på förhand
 6. Hallå Behöver lite tips, ska täta på lite div ställen så det ej kommer in vatten på min lille styrpulpet för att senare i höst laga defekterna ordentligt, det är inte så noga med båten men vill ändå göra något. Men om jag vill enkelt kunna ta bort tätningen senare vad borde jag använda mig av för typ av tätning? Marinsilikon eller något annat? Det är ovanför vattnet.. på glasfiber. Vill kunna ta bort det någorlunda enkelt sedan.
 7. Tack så mycket! Det var mitt egna fel, missbedömde oljeförbrukningen och kollade ej i tid, den fellarma heller inte. Behöver: Ny kolv + ringar Hona / borra Packning Topplock Packning Avgasplåt Packning Rigg Något mer? Ev plana toppen, duger det att kolla med en vanlig stållinjal? Renöra förgasare och soppapump, är det för eventuella metallrester?
 8. Hallå Har en Yamaha 90hk 2-takt -93 som havererat på 1 cylinder, ska ta isär den och hona/borra tänkte jag. Tänkte försöka hålla nere priset på detta projektet men vill samtidigt såklart att det blir bra. Motorn är i övrigt fint skick så är lite osäker på vilka packningar jag behöver? Vilka packningar och saker behöver jag "minst"? Blir jag tvungen att köpa en hel packningssats eller finns det lösa delar som gör det billigare? Har aldrig gjort detta på en båtmotor innan så alla tips är välkomna!
 9. Tack så mycket ska se om jag vågar mig på att göra detta själv
 10. Har bara hunnit banka lite nu, vad jag kan höra så har jag åtminstone inga corn flakes där inne. Det finns ett dovare ljud i mitten om man tånker sig i en linje där motorfästet är uppefrån o ner och ger ej samma studs i klubban. Lämnade in båten för andra saker men ska borra så snart jag får hem den igen. Trångt som satan att komma ner o borra insidan men kanske går montera bort soffa mm. Någon som vet vad det kan tänkas kosta att byta akterspegel eller ev reparera så som bhemac förklarar?
 11. Letar efter skåplås fast med vred till luckor på båten, vad jag än söker på så hittar jag inga, kanske söker på fel ord men vet ni var man kan hitta fler alternativ till denna? https://kopbrevlada.se/media/catalog/product/cache/4/image/1200x1200/0291be10af5f421cbc69555c5d31ac44/b/o/bobi_vredl_s.png
 12. Haha 😜 Tack så mycket ska kolla om jag har cornflakes 🙂 Har tidigare försökt svikta akterspegeln med motorn men såg inget sviktande men behöver någon som kikar samtidigt så ska testa igen
 13. Okej då förstår jag, blir det bra där jag satt en prick strax ovanför dyvikan?
 14. Jag är inte så bra på detta men ytterst ligger plasten sedan distansmaterialet och sedan plywood? Ska jag inte borra tills trä't börjar synas o sen köra runt med en spik? Ca 5-6 mm borr räcker det?
 15. Skönt då finns hopp ännu.. hur långt in ska jag borra, inte igenom väl? Det är en four winns 205 utombordare Ska se om jag kan ordna bilder snart. Tack för tipset. Jag ska lämna in båten snart för service av motorn mm förhoppningvis har dom en sådan då det är en större verkstad. Om inte, vilka värden är okej?
×
×
 • Create New...