Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Roem

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Roem

  1. Tror att dessa säkerhetsventiler är ungefär dom samma som används i vattensystem i hushållen, och där är det inte ovanligt att det kommer med avlagringar av olika ting, som kan lossna och sätta sej i ventilen, så försök blås eller suga lite försiktigt, så lossnar det säkert.
  2. Ser att det är ett tag sedan det skrev nått i denna tråd, så kanske mitt inlägg kommer sent, jag kollade lite ifjol våras på automatsäkr. till min båt, om jag har förstått rätt så skrivs det om liknande säkr. som används i husinstallationer, men de är för AC och inte DC, dom som funkar för DC är betydligt dyrare, så det är kanske nått att ta med i beaktande när det kommer till att bygga om.
  3. Hej! Jag har en Orrskär 27 med AQAD41, tror det är ungefär samma, så var jag tvungen att lossa Intercoolern för att komma till alla skruvarna. och även ett fäste till en oljekylare som sitter under generatorn, och den fick jag inte tillbaka efteråt, bände så in i norden, utan resultat.
  4. Jag har en AQAD41 tror inte den är så olik, tändningslåset till den har stoppläget på mitten, det händer att jag vrider för snabbt till vänster och då fortsätter motorn att gå.
  5. Det skiljerelät som jag har i min båt får sin + styrning från generatorn, så att relät endast kopplar samman batterierna när motorn/generatorn är igång. Så solceller eller batteriladdare borde inte orsaka detta.
  6. Biltema har en "ombyggnadssats" som jag borrade, gängade på de befintliga raka armarna, så numera kan jag sätta på "vanliga" biltorkarblad.
  7. Jag köpte mitt tömningsrör från navinordic, art.nr. 62012 320 kr. Borrade hålet strax bredvid inspektionslocket.
  8. Enligt min tycke så har du en ren kortslutning mellan de utgångarna, men det är möjligt att jag tänker fel. Jag har också just köpt en laddare ( 30 Amp )med 3 utgångar, den fördelar laddeffekten mellan dessa, använder jag 2 utgångar så får jag 15 Amp. på varje. Använder jag 3 utgångar så får jag 10 Amp. på varje utgång. men schemat visar att varje batteri är kopplat var för sej.
  9. En undran på kopplingen från laddare till förbrukningsbatterierna, varför ansluter du bägge laddutgångarna när du ändå har dessa parallellkopplade??
  10. Hej! jag ser att flera skriver om att de har satt in kamera/monitor för övervakning av badbryggan, vilken typ/fabr. har vi monterat??
  11. Hur ska då vi göra som inte har tillgång till mack vid sjön göra?? Eller vad består skillnaden på diesel i??
  12. Vikten på en Orrskär 27. är omk. 2.500 kg
  13. Hej! Jag har också en Vänersnipa c:a 8 m, Jag är inte säker på om min är byggd i gran eller furu, troligen det senare. Jag gjorde ett försök i somras att täta den, hon bliv nog lite tätare, men var fortfarande tvungen att låta henne hänga i lyftstropparna nån dag innan jag litade helt på henne, sedan fick pumpen hålla henne nån dag till, innan det såg ut att vara tätt. Så min erfarenhet är att det går lika bra både med eller utan tätning, furu är ju ett relativt öppet material, mottaglig för fukt och sväller med det tills hon tätnar av sej själv. Vore kul att se lite bilder från den, om hon ser nått likande den jag har.
  14. Ja, han bytte motor för 12-15 år sen och då plastade han igen hålet, så att det passade direkt till ett 290 drev och en AQAD 41 motor, om jag förstod honom rätt. Han vill nog mena att det kan ha blivit lite hö gre ljudvolym vid de högre hastigheterna, annars skulle det inte vara nån skillnad.
  15. Hej! Fortsätter på en gammal tråd, den orrskären som jag hade tittat på , vart såld fortare än vad jag trodde, så nu har jag tittat på en annan. Men där är kassett och duk bortmonterat i samband med motorbyte för några år sedan, är det någon som har erfarenhet av en sådan konstruktion??
  16. Jag hade också liknade problem i våras, kom också fram till att det kunde vara solenioden, men med hjälp vad hammaren så kom den igång igen, hade inte nått med kolen att göra, då jag hade haft isär motorn och kollat att de löpte lätt i sina hållare, detta kommer nog av att startmotorn börjar bli gammal och den står still hela vintern, krärvar lite innan den har blivit upplead..
  17. Jan, tack för svaret. Jag tror jag hänger med på allt utom hur du har gjort med röret vid tanken, d.v.s. hur du har gjort genomföringen, anslutningen, hur långtner i tanken röret går???
  18. Är det någon som är med här som har byggt om till däckstömning?? gäller en orrskär 27:a. Kan väl fortsätta med och fråga om placering av varmvattenberedare??
  19. Roem

    Orrskär 27

    Hej! Är i funderingarna om att köpa en Orrskär 27, och när jag googlar runt om info och dyligt, så har jag stött på länkar om Orrskärsklubben, men när jag försöker komma vidare som verkar den inte finnas längre, är det så??? eller är det nån som har tips om var man hittar nått matnyttigt om denna båttyp??
  20. Brukar du behandla den med något påhösten när du har tagit upp båten?? Jag pratade med nån som om jag fattade honom rätt sprayade den med typ siliconspray??
  21. Enligt utsaga, så ska denna göra 17 kn. vid 2.800-2.900 rpm och 21 kn. vid 3.300 rpm. Detta med damask har jag läst en del om, Orrskär rekomenderar byte vart 7 år, så kostar det ca 40 tkr att få det gjort. så är det nog nått att hålla koll på. Jag har tittat på Powertrim assistans som kunde vara en lösning på att hålla henne på rätt köl vid körning i högre farter?? Förövrigt borde väl D.proppeller hjälpa till att stabilisera??
  22. Roem

    Orrskär 27

    Hej! Ny här, söker min 1:a Orrskär. Jag ska titta på en Orrskär 27, som det sitter en AD 41B monterad, jag undrar hur fort den borde gå, och vilket varvtal som då motorn ska hålla, det gäller maxfart. oftas antar jag att det kommer att handla om farter runt 15 knop, vilket varvtal gäller då. Vilken är den bränsleekonomiska bästa farten. Är det ytterligare något som jag bör vara observant på när jag ska titta på den??? Sen kommer det nog ytterligare frågor när/om det blev nån affär.
×
×
  • Skapa nytt...