Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

inka508

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om inka508

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har till och fr tvättat båtkapell med blandat resultat. Finns det något medel som helt "outstanding"?
  2. Tid Kvar: 3 månader och 11 dagar

    • Säljes
    • Begagnad

    Säljer nu pga hälsoskäl vår kära Marex som i 15 år tagit ut oss på Vänern alla fantastiska angöringsplatser. Båten har genomgått stor service på Volvo Marin och är i maskinellt mycket bra skick. Finns en delfinisvdetlsjer so kunde vara bättre

    67 500 kr

    Lid*******, Västra Götalands län - SE

  3. Vi fick förhöjd temperatur på motorn trots att vi kunde se att kylningen fungerade. Rätt vad det var stannade motorn utan större dramatik. Ringde då Sjöräddningen och fick hlälp till min hemmahamn 2 distans. I en båt från 1981 är inte alla skruvar fräscha vilket gör att det inte är lättarbetat. Skall montera nya kopplingar och säkringar.
  4. inka508

    Motorstopp

    Hej! Fick för en vecka sedan motorstopp och var tvungen att ta hjälp av Sjöräddningen.. Min båt är Marex 21 med Volvo MD11c. Elfel. Håller på att byta huvudsäkringen. Men vid detta tillfälle bröts all strömöverföring till motor m. m På motor blocket skall finnas en överhettningskydd som träder i kraft. Skall enligt instruktionsboken sitta på motorblocket. Har letat febrilt utan att lyckas. Tar gärna emot vägledning.
  5. Är ägare av en snipa av fabrikat Marex 21.Upptäckte i helgen att röret för avtappning av kylvätskan var borta. Kvar fanns bara en liten bit med slangklämma. Är det någon som vet var jag kan få ett nytt avgasrör. Diameter ca. 6,5 cm.
  6. Bytte till nytt kapell för några år sedan. Jättebra! Tyvärr får jag mögel på insidan. Försökte med såpa förra sommaren utan någon framgång. Vad gör jag?
  7. Hej! Är sedan 10 år ägare av en Marex 21. Snipa på 21 fot. Den är alldeles utmärkt för mig och min hustru. Sitter en volvo MD 11 c i motorummet. Om men kör på 1500-1600 varv så hörs ju motorljudet lite grann. Har man en liten öppning på kapellet så är det inte störande. Du för ju utan vidare ett samtal i båten utan problem. Tycker verkligen att Du skall testa en snipa. Sjösäkrare båt kan Du inte ha! Ingemar
  8. Hej! Har tagit upp min båt idag. En snipa Marex 21.På båten sitter förmodligen originalpropellern kvar. Ser ganska oansenlig ut men har fungerat bra. Funderar på om man monterade en ny propeller om man skulle få bättre prestanda på båten. Sitter en MD 11c i motorrummet. Är detn någon som vet är jag tacksam för alla upplysningar.
  9. inka508

    Inka508

    Hej! Håller på att förbereda sjösättning av min båt som är en snipa med MD 11c inombordare. Bytte bränslefilter idag och kunde konstatera att den diesel som fanns ifiltret var som brunsås. Motorn startar trots allt och går bra. Har hällt, i algbekämpningsmedel. Funderar om man skall köra tomt i tanken för att senare rengöra den.Eller kommer den att rengöra sig själv med nytt bränsle? brunsås.
  10. När det gäller skötsel av kapell kan man nog klara 10-12 år om man sköter det väl. Skulle vilja rekommendera alla att inte använda clorin vid tvätt av kapell. Trådar kring fönster blir väldigt sköra som kostar ganska mycket att reparera.
  11. Träffade en kapellmakare på båtmässan i Göteborg. Han håller till i Hisings Kärra. Vad jag kunde se var att han var prisvärd och man kunde skicka ner kapellet till honom i ett vanligt postpaket så sydde de ett nytt.
  12. Hej ! Har en Marex 21 som vi bytte kapell på inför 2017. Vi gav 23 000 för ett helt nytt kapell. Det är i två delar med ett antal fönster. Är medveten om att detta inte var billigt men det blev riktigt bra. Kolla gärna på flera! Lycka till ! Lycka till
  13. Har en äldre Marex21. Har bytt vindtorkarmotor men torkarbladen är ju så förskräckligt dåliga.Är det någon som har ett bra tips? Ingemar
  14. Hej ! Är ägare till en Marex 21 fr 1981 med en lucka i fören ner till ruffen. Den har nu gjort sitt och behöver bytas ut. Var i kontakt med Marex på båtmässan i Göteborg men de kunde inte hjälpa mig med tanke på båtens ålder. Listen bör vara av lite grövre gummi och möjlig att klistra mot skrovet. Är det någon som har ett bra tips att ge mig var jag hittar en sådan? Ingemar
×
×
  • Skapa nytt...