Jump to content
Thursday 08 December 2022

inka508

Medlemmar
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About inka508

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. inka508

  Motorstopp

  Vi fick förhöjd temperatur på motorn trots att vi kunde se att kylningen fungerade. Rätt vad det var stannade motorn utan större dramatik. Ringde då Sjöräddningen och fick hlälp till min hemmahamn 2 distans. I en båt från 1981 är inte alla skruvar fräscha vilket gör att det inte är lättarbetat. Skall montera nya kopplingar och säkringar.
 2. inka508

  Motorstopp

  Vad gör jag rent praktiskt!?
 3. inka508

  Motorstopp

  Hej! Fick för en vecka sedan motorstopp och var tvungen att ta hjälp av Sjöräddningen.. Min båt är Marex 21 med Volvo MD11c. Elfel. Håller på att byta huvudsäkringen. Men vid detta tillfälle bröts all strömöverföring till motor m. m På motor blocket skall finnas en överhettningskydd som träder i kraft. Skall enligt instruktionsboken sitta på motorblocket. Har letat febrilt utan att lyckas. Tar gärna emot vägledning.
 4. Är ägare av en snipa av fabrikat Marex 21.Upptäckte i helgen att röret för avtappning av kylvätskan var borta. Kvar fanns bara en liten bit med slangklämma. Är det någon som vet var jag kan få ett nytt avgasrör. Diameter ca. 6,5 cm.
 5. Bytte till nytt kapell för några år sedan. Jättebra! Tyvärr får jag mögel på insidan. Försökte med såpa förra sommaren utan någon framgång. Vad gör jag?
 6. Hej! Är sedan 10 år ägare av en Marex 21. Snipa på 21 fot. Den är alldeles utmärkt för mig och min hustru. Sitter en volvo MD 11 c i motorummet. Om men kör på 1500-1600 varv så hörs ju motorljudet lite grann. Har man en liten öppning på kapellet så är det inte störande. Du för ju utan vidare ett samtal i båten utan problem. Tycker verkligen att Du skall testa en snipa. Sjösäkrare båt kan Du inte ha! Ingemar
 7. inka508

  Båtpropeller

  Hej! Har tagit upp min båt idag. En snipa Marex 21.På båten sitter förmodligen originalpropellern kvar. Ser ganska oansenlig ut men har fungerat bra. Funderar på om man monterade en ny propeller om man skulle få bättre prestanda på båten. Sitter en MD 11c i motorrummet. Är detn någon som vet är jag tacksam för alla upplysningar.
 8. inka508

  Inka508

  Hej! Håller på att förbereda sjösättning av min båt som är en snipa med MD 11c inombordare. Bytte bränslefilter idag och kunde konstatera att den diesel som fanns ifiltret var som brunsås. Motorn startar trots allt och går bra. Har hällt, i algbekämpningsmedel. Funderar om man skall köra tomt i tanken för att senare rengöra den.Eller kommer den att rengöra sig själv med nytt bränsle? brunsås.
 9. När det gäller skötsel av kapell kan man nog klara 10-12 år om man sköter det väl. Skulle vilja rekommendera alla att inte använda clorin vid tvätt av kapell. Trådar kring fönster blir väldigt sköra som kostar ganska mycket att reparera.
 10. Träffade en kapellmakare på båtmässan i Göteborg. Han håller till i Hisings Kärra. Vad jag kunde se var att han var prisvärd och man kunde skicka ner kapellet till honom i ett vanligt postpaket så sydde de ett nytt.
 11. Hej ! Har en Marex 21 som vi bytte kapell på inför 2017. Vi gav 23 000 för ett helt nytt kapell. Det är i två delar med ett antal fönster. Är medveten om att detta inte var billigt men det blev riktigt bra. Kolla gärna på flera! Lycka till ! Lycka till
 12. Har en äldre Marex21. Har bytt vindtorkarmotor men torkarbladen är ju så förskräckligt dåliga.Är det någon som har ett bra tips? Ingemar
 13. Hej ! Är ägare till en Marex 21 fr 1981 med en lucka i fören ner till ruffen. Den har nu gjort sitt och behöver bytas ut. Var i kontakt med Marex på båtmässan i Göteborg men de kunde inte hjälpa mig med tanke på båtens ålder. Listen bör vara av lite grövre gummi och möjlig att klistra mot skrovet. Är det någon som har ett bra tips att ge mig var jag hittar en sådan? Ingemar
 14. Tack för snabbt svar. När Du säger kylvätska i maskinen avser Du expanstionskärlet då ? Tack än en gång.
 15. Skall hjälpa min son med att ta upp en Johnsonbåt som har en motor Yanmar 2QM20. Har själv en Marex 21 där jag brukar suga in glykolen via bottenventilen. Är det samma procedur när det gäller denna Yanmar ? Kan vi vara trygga med detta eller måste det till fler åtgärder ? Finns tydligen en värmeväxlare också. Tacksam om hjälp !
×
×
 • Create New...