Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

AndreasD

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om AndreasD

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Tyresö
  • Interests
    En kille som älskar att vara ute på sjön med min Flipper 717s :)

Senaste Profilbesöken

843 profilvisningar
  1. Jag har 2 st KAD43 i min båt och jag har bytt alla remmar varje år, tycker det är värt det! Hellre det än att någon rem går av och maskin rasar på grund av att vattenpumpen inte går. Har man otur så trasslar den trasiga remmen in sig i de andra remmarna och det blir stökigt.
  2. Ja, den läckan lär du behöva ta upp båten och fixa. Ta upp och låt torka, skruva ur skruv och sedan dit med sikaflex eller liknande och dra tillbaka skruven.
  3. Angående displayen där man styr huvudbrytare så kom det på senare modeller. Jag har en -04 och på den är det vanliga huvudbrytare med vred. En båtpolare till mig som hade en -06 hade display. Angående den framåtvända soffan inne så verkar det vara lite olika, jag har inte det på min -04 men sett lite olika på andra modeller. Det man ska tänka på att den lösningen tar plats i midkabinhytten. Har även upplevt att det är finare snickeri på de äldre modellerna samt att texten "Galeon 330" som sitter på sidorna är i krom på de äldre och i plast på nyare modeller. Om det är någon som vill veta mer eller se en 330 på närmare håll så hör av er Jag finns i Tyresö.
  4. Hej Benny! Nu är ju jag lite partisk i denna fråga, men jag har en bekant som hade en Sealine och han sa att det var ett Canbus elsystem som strulade rätt mycket i hans båt. Men det kanske är olika beroende på årsmodell och båtmodell.
  5. Tack för era svar och synpunkter! Jag ska ta med mig det när det börjar bli dags att dra igång maskinerna under våren!
  6. Hej! Jag har 2 st Kad43 i min båt, och i somras upptäckte jag att den ena maskinen tappar varv när jag ska upp i planing. Den går upp till ca 2500 varv, sedan tappar den till ca 2200 varv och efter ca 10 sekunder så kommer den tillbaka, det känns lite som turboeffekt. Alltså då kommer den tillbaka ordentligt. Sedan ligger maskinerna bra på 2900-3000 varv och båten gör ca 23-24 knop. Maskinerna ska vara genomgångna 2016. Kan det vara en dålig turbo? Eller justering av kompressorn? Jag upplever att båda kompressorerna går in vid ungefär samma varvtal.
  7. Jag har en Galeon 330 med 2 st KAD43 och J7 propellrar. Båten vägen ca 6-7 ton och gör 23-24 knop på 3000 varv. Nu är det iofs dubbla maskiner, men vikten per maskin blir ju ungefär lika. Jag skulle också tro att det är propellrarna som spökar. Hack i propellern gör att den greppar sämre i vattnet. Känns den trött upp i planing?
  8. Tack Jojie! Det var ett intressant tips! Har själv problem med en KAD43 som drar lite glykolvatten vid körning. Tog upp båten ganska omgående för att serva drev men ska helt klart kolla detta!
  9. Nackdelen med den grillen är att grillar man på en del på den delen med trähandtaget så bränns det bort. Bättre att investera i t ex en Weber Go som håller många år!
  10. Hej! Det börjar bli dags att bytta till något större och i somras fick jag möjligheten att kolla in en Galeon 330 Fly. Jag blev såld! Den kändes väldigt välbygd och smart planerad! Jag hittar däremot inte så mycket info om vad folk tycker om dem, är det någon här som har/har haft en som kan berätta för/nackdelar?
  11. Hej! Kanske en dum fråga, men brukar inte det stå på skrovet?
  12. Hej! Precis som många skriver så har även jag svårt att se att inombordare skulle försvinna. Hur skulle det t ex se ut med en typ Princess på 45 fot med utombordare? Däremot så kan jag tänka mig att det blir vanligare på mindre båtar omkring 7 meter.
  13. Hej! När jag gjorde värnplikten i flottan så ingick det att putsa befälstecknet som är i mässing, från det är min erfarenhet att det inte droppar något speciellt från mässing, utan mer att det oxiderar med tiden. Då får man helt enkelt putsa upp det!
  14. Vi kör en Weber Go Anywere där vi blandar kol och briketter för att få en bra grillbädd Bra med locket när man gör t ex fiskpaket i folie.
×
×
  • Skapa nytt...