Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Garpen61

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    394
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Garpen61

  1. Tack för alla svar. Börjar mecka med detta om 3 veckor. Jag är mitt i en flytt, så hoppas att det inte hinner frysa innan... Jag kanske ska plocka isär huvudströmbrytaren, om det går, och rengöra kontaktytor ock så?
  2. Hej. Nu har det hu inte blivit så mycket båtåka i sommar, pga väder och annat. Varje gång jag ska starta den så går det riktigt segt att dra runt startmotor. jag har ett Optima BT som är friskt. Efter att jag kört lite med den kvittar den igång hur lätt som helst. Nu när jag tog upp den så kunde jag inte starta den och trots nyladdat batteri (inte Optima, det hade laddat ur sig pga av nån tjyvström och glömd huvudbrytare Starmotorn är 2 år gammal, jag tycker att jag känt och smort alla jordningar. Startrelläet är också nytt sen ett par år tillbaks. När jag stoppace i det nyladdade batteriet så orkade den knappt dra runt startmotorn Några förslag, jag behöver få igång den så jag rensa ur den inför vintern och få i glykol
  3. Här är lite bilder på mitt tändsystem. Tacksam för hjälp
  4. Hello, Förra året ställde jag tändningen utan att jorda nån kabel som jag inte fattar vilken det är och utan att koppla bort gasvajern. Det blev avsevärt bättre, men jag tror att den behöver justeras mer noggrant. Jag har en stetoskoplampa och Biltemas laservarvtalsräknare. Kan nån vänlig själ berätta på svenska vad jag ska göra, jag har läst diverse instruktioner på engelska och kollat på filmer som inte stämmer riktigt med min motor. Gärna med bilder... Man ska jorda nån kabel och koppla ur gasvajern?
  5. Hello, Jag har en Tohatsu som trilskades i början av säsongen, gjorde rent förgasare och bränslepump monterade ihop och gick kanon. Förra veckan började den dö när den blev varm, gick ner i varv och var svårstartad ett tag men men startade och gick ett tag när den fått kallna lite. Kollade igenom förgasare o pump igen, satt ihop det och nu får jag ingen gnista alls. Jag har mätt upp dödarknappen och den funkar Kan det vara tändspolen? Går det att mäta funktionen på ett enkelt sätt.
  6. Jag vet det, men är det lågvatten så är det Jag köpte denna i alla fall https://www.expondo.se/msw-vinsch-1590-kg-3500-lbs-inkl-brytblock-10060661?gclid=CjwKCAjwu5yYBhAjEiwAKXk_eGsah4xIHSQhphTryDSWUt4WoTEX3rdrJKk-lcGgz1jevz8PI-Z6KhoCW_wQAvD_BwE
  7. Jag vill bara lägga till att det var som att sätta i en ny motor efter att ha justerat tändningen, den har nog alltid (så länge jag ägt den i alla fall) stått lite tokigt och blev värre efter utbyta av delar. Bättre klipp, bättre toppfart, lägre förbrukning. Det var klart värt att köpa en stroboskoplampa för detta. Köpte denna: https://www.biltema.se/bil---mc/verkstadsutrustning/testinstrument/elektroniska-testinstrument/tandinstallningslampa-2000020145 Är det inte lite märkligt att tändningen ändrar sig när man inte byter själva fördelaren utan bara lock, rotor, kablar och stift. Jag lossade inte fördelaren alls, iofs fick den sig en liten känga när jag klöv rotorn...
  8. Garpen61

    Elvinsch

    Hello, Jag har en båt som väger ett ton och en float off float on trailer. Ibland, mest vid lågvatten, är det ett elände att få upp båten på trailern med vevvinschen. Om man ska sätta på en elvinsch, vilken ska man ha då?
  9. Jag struntade i hopkopplingar och särkopplingar. Mätte på 1an och den stod 6 efter och den ska vara 10 före. Kanske varit så jättelänge, men mest troligt efter att jag bytte rotor och lock.
  10. Tack, säkert jättekorkade frågor... Vad är anledningen till att man ska koppla bort killer switchen och varför ska man koppla ihop de vita kablarna?
  11. När man lyser med stroboskoplampa ska den stå på 0 (noll) för att det ska vara rätt?
  12. Du menar att öppna lite mer på blandskruven?
  13. Tack för input, jag har även bytt alla tänddelar utom spolen, så det kanske är läge att kolla, går det att göra utan strvboskoplampa?
  14. Ja ja, det vet jag väl, men om den gått såpass att tempnålen börjat öka så ska man ju kunna öka lite från tomgång...
  15. Idag slog tempmätaren i botten, max alltså. Lyfter på huven allt är normalt och normalvarmt, mätaren hoppar tillbaks på de normala värdena igen, Den gör så ett par ggr och sen stannar den på normalt. Givaren?
  16. När jag ska gasa på med kall motor så puffar det till i förgasaren. Jag har rengjort förgasaren och justerat flottören och ställ blandskruven ca 2,5 varv ut. När den är varm är det inga provlem. nåt som borde justeras?
  17. Bytt till 61 och nu stannar den på ca 70 grader och sensorn verkar ge rätt gradtal.
  18. Jag gjorde denna Googlesökning: https://www.google.com/search?q=mercruiser+4+3l+oil+pressure+sensor+location&sxsrf=ALiCzsaU2mgT5JjywOQa7MvhejXcO3s1yQ%3A1656787173493&ei=5ZDAYpjJHc-Bxc8Pm9yd-AM&ved=0ahUKEwjYz8aX7dr4AhXPQPEDHRtuBz8Q4dUDCA4&uact=5&oq=mercruiser+4+3l+oil+pressure+sensor+location&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BAgAEA06BAgAEBM6CggAEB4QCBANEBNKBQg8EgExSgQIQRgBSgQIRhgAUPIDWOkQYJYXaAFwAHgAgAFRiAHfApIBATWYAQCgAQHAAQE&sclient=gws-wiz
  19. Givaren till oljetrycket kanske krånglar?
  20. Jag var med om nåt, kanske inte väldigt liknande, på min 4,3L På premiärturen skulle vi stanna och fixa med en grej, jag la ur växeln och skulle stänga av motorn, men den ville inte stanna utan spikade och självtände, så jag vred på nyckeln så den gick som vanligt. Sen när vi skulle iväg gick det inte att lägga i växel vare sig framåt eller bakåt. Öppnade huven och då har fästbulten på växelvajern vibrerat loss. så den bara hängde o slängde, det vara bar att dra dit den igen så var allt som det skulle. Kändes nästan som ett sabotage, hur tusan kan den vibrera loss..?
×
×
  • Skapa nytt...