Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

utsegla

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    223
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om utsegla

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Verkligt fin berättelse Raul. Jag minns dina första skrivningar från Hunnebotrakten. En upplevelse att vara med på din resa. Alltid spännande med ny båt. Tog upp i dag och fixa botten innan sjösättning onsdag. Var ett tag sen jag var inne på MG Du gjorde min min kväll med din Berättelse och fina bilder från kända ställen. Uno
  2. Det du upplever som att det slirar kan vara att linan spinns på på ena sidan på rullen och blir en hög, som rasar när det blir drag i linan vid inrullning.
  3. Nackdelen med SR är att INTE förstaget går med runt. Sviveln i toppen hissas omkring förstaget. Seglet rullas altså runt förstaget på smartrollern.
  4. Jag förstyvade förliket med elrör och även med en plastad wire vänd åt rätt håll, som jag najade i pistolhakarna. Wiren har jag nu i den "flygande" klyvaren, vars rulle jag tillverkat av två cykelnav och en plastskärbräda.
  5. Hade vissa besvär med min första rulle. Men Smartroller kom ut till mig och bytte tillen nyare upplaga. Sedan fungerade det så jag var nöjd. Men nästa vår hade min son bytt sin Furlex, som jag fick hans gamla. Bytte till den då jag anser att F rullar upp bättre. Smartrollern dög bra att "parkera" focken med. Nu ligger rullen i garaget. Den hamnar nog på Blocket snart.
  6. Skoj med pråket. Här är mitt bidrag bland snörena. Tampen är ett havsområde NO Shetlandsöarna. Storm jamt sa fiskaren Bobbis. Om det är jäl (snodd) i ään. Då får en göra ut ud han på tamp i skön, om en inte vell lägga hallslag när en skyder opp han på däck.
  7. Det var ju flöjbar du skrev. I en sådan kommer inga tulipaner in och kan ställa till det. Fin båt den nya då kan det bli mera segling.
  8. Hej Lasse! Har du snipan kvar och ligger i året runt? Jag har en fast tvåbladig propp och en spärr på frikopplad axel. Slår i spärren vid ca. två knop. När propellern står i sitt läge i lä om akterstäven sätter jag backslaget på back som låser axeln mot vattenflödet. Därefter frigör jag spärren och skruvar ett skydd över för att förhindra oavsiktlig inkoppling av spärren med haveri som följd. Foldingpropp tror jag ställer till förtret för oss som ligger i hela året. Tulpanerna blommar ju där vi inte vill under ytan. Gott nytt båt-år alla! Det var ett tag sen jag kollade på er i MG.
  9. Gäller grävda kanaler som gräns så är väl Götaland den största i Sverige.
  10. utsegla på maringuiden seglar med Johnson24. Hör av mig senare. Men kolla min sjöbod! Uno på Hönö
  11. Kolla att alla motorkuddar är hela. Det kan klongka mellan axel och hylsrör. Lycka till!
  12. Varför krångla till det? Lossa ändarna och avgå = GÅ. Exemepel: När ska ni gå? Hur dags gick nI? När skulle ni gått? KOMMA. Exempel: När räknar ni med att komma? När kom ni? När skulle ni kommit? Stanna vid båtplatsen. Exempel. Vem skall lägga till? Jag ska lägga till. Vem la te ve brögga? Vill man krångla till det: Lägga till = ADDERA? och motsatsen Gå = SUBTRAHERA? Nu utseglar jag J
  13. Drevet verkar vara av aluminium och axeln på elmotorn rostfri? Den har fungerat utan anmärkning 10 - 15 år så jag vill inte kosta på den rep. på verkstad. Tips om metallim som håller. Elektroniken fungerar.
  14. Jag har under de senaste åren hyrt ut vår stuga till båtgäster, som behövt lite längre praktiska båtlektioner och praktik. Är detta reklam får ni protestera. Kanske inte heller vad Ts avsett med boende? Såg med glädje på FB att mina tidigare gäster/elever skaffat egen båt att segla och bo i. Dom kom från Skåne och ville lära sig segla vid Västkusten. Och ändå bo privat. http://goto.glocalnet.net/seglaut/index.htm
×
×
  • Skapa nytt...