Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

skylarker

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om skylarker

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

602 profilvisningar
  1. Jag är fortfarande förvånad över att så få verkar villiga att använda sig av gummibandsmetoden.
  2. Bhemac, du har väl ingen mutter som håller fast bulten som går genom röret, för på mina beslag finns det bara ett hål i och det är där den spetsiga låsskruven sitter. Men bulten sitter kvär ändå? Satte upp första ramen idag, det ser bra ut men det går att vicka lite smått på beslagen som sitter i pushpit trots att jag dragit åt, kanske bara kan dra en bit silvertejp under.
  3. Men det ska vara på köksbänken är det tänkt
  4. Borde det inte funka att klippa ut och limma fast ett lager flexifanér? http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=1527
  5. Härligt, bra tips att köra bult och borra hål i rören. Du har alltså använt beslag i stål? Har du använt någon form av tätning så att det inte samlas vatten inne i rören?
  6. Tänkte fixa en egen targabåge som jag fäster i befintlig pulpit med dessa typer av beslag: http://www.hjertmans.se/produkter/inredning-dacksutrustning/grabbracken-handtag/grabbracksfasten/t-koppling-25mm-90-delbar Tänkte ha två bågar, eller snarare räta ribbor som löper parallellt någon meter över pulpit, och som sitter ihop med varandra på olika ställen. De ska främst användas till att fästa solpaneler och lättare saker i. Aluminium är ju mycket billigare än rostfritt och lättare att jobba med. Jag undrar om det är tillräckligt starkt och om det är lämpligt att använda såna där kopplingar i rostfritt stål till aluminiumrör, om det är okej att blanda materialen. Om det blir snyggt eller inte är inte jätteviktigt för mig.
  7. Just det, tänkte inte på det där med vikten.
  8. Hej hej, undrar lite om vilken typ av livflotte man ska välja. Hade tänkt försöka få tag på en begagnad och väskor verkar vara billigare än containrar och lättare att stuva undan. Så jag undrar allmänt om för- och nackdelar med vardera.
  9. Tackar för svaret. Finns det ingen typ av plastliknande material man kan skära ut och limma fast då? Det kanske är enklare. Vill bara att det ska vara smidigt att torka av och hålla rent
  10. Här är en bild, vill att övrig yta ska bli ungefär som locket under kranarna
  11. Kan denna funka http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Olja/Mahognybets-2000022673/
  12. Jo det stämmer nog. Är det någon speciell lackfärg man ska ha?
  13. Har tagit bort mosaik som satt på köksbänken i pentryt, slipat ner och dragit på flera lager med teakolja. Men det blir inte "glansigt" så som resten av inredningen utan mer åt det klibbiga hållet. Hur får jag det att bli som resten av inredningen i båten?
  14. Har väl inte direkt nåt problem, vill bara säkerställa att den är i gott skick eftersom jag ska ut på långsegling med den. Mer som en "besiktining" kan man säga
×
×
  • Skapa nytt...