Jump to content
Friday 13 December 2019
Svennis22

Laddningsproblem Mercury EFI 50 hk 4 takt

Recommended Posts

Jag har konstaterat att min EFI 50 hk inte laddar batteriet. Har kört motorn cirka fem timmar sedan sjösättning i våras och fick nu tre signaler var 4-5 minut och efter en del felsökning har jag kommit fram till vad problemet är, ingen laddning. Monterat in helt fulladdat batteri och summersignalerna försvann.

Någon som har kunskap/erfarenhet om  vad som är den vanligaste orsaken till att laddningen slutar att fungera på dessa motorer? Har förstått att regulatorn på dessa motorer varit en svag punkt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mät på batteripolerna när du kör motorn. Du bör ha typ 14v. Här du inte det så vet du att generatorn inte gör sitt jobb.

 

Det kan ju vara något annat som ligger och drar ur batteriet när du inte kör. Länspump, lampa, eller liknande.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för svaret. Jag har mätt och inga 14 volt levereras till batteriet.

Hur och var kan man mäta sig framtill om det är laddningsregulatorn eller generatorn som är problemet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för tipset och länken.

Var vid båten igår för felsökning och öppnade då en säkringsdosa som jag inte kontrollerat tidigare och det i sig beror på att jag inte hittat information om att den säkringen finns i några verkstadsböcker eller manualer när jag läst om laddningen på motorn.

Hur som helst så var denna säkring trasig (25 AMP) jag bytte och hade då laddning igen.

Det som förvånar mig är att jag inte kan hitta någon information om just denna säkring i den dokumentation jag har, vilken är omfattande tycker jag. Har nu letat igenom dokumentationen efter info om säkringen efter att jag fann den trasig men hittar inget om just denna men övriga säkringar finns beskrivna på ett bra sätt. Säkringen finns omnämnd i bilden nedan det är allt men ingen info om vad den säkrar av.

 

Någon som kan mer om just denna säkring och varför den inte omnämns på ett bra sätt i dokumentationen?

 

Säkring2.JPG

Säkring.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halloj Svennis22!

Jag har nu samma problem med min mercury. 

Jag undrar om du har möjlighet att fota vart denna säkring sitter på motorn?

Jag är själv inte så bra på båtmotorer och jag kan definitivt inte läsa ett elschema, så en bild på vart jag hittar denna säkring vore till stor hjälp för mig!

Hoppas på hjälp och att det är det som är felet!

Mvh/ janneblues 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.









×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy