Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Svennis22

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Svennis22

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har en Ryds 570 DC som jag behöver byta kabinrutorna på. Ryds har inga delar att sälja så jag måste hitta någon som kan tillverka nya (både rutor och ram/fäste). Rutorna jag menar är de svarta som visas på bilden. Tacksam för tips på tillverkare eller någon som kan ha rutor att sälja.
  2. Tack för tipset och länken. Var vid båten igår för felsökning och öppnade då en säkringsdosa som jag inte kontrollerat tidigare och det i sig beror på att jag inte hittat information om att den säkringen finns i några verkstadsböcker eller manualer när jag läst om laddningen på motorn. Hur som helst så var denna säkring trasig (25 AMP) jag bytte och hade då laddning igen. Det som förvånar mig är att jag inte kan hitta någon information om just denna säkring i den dokumentation jag har, vilken är omfattande tycker jag. Har nu letat igenom dokumentationen efter info om säkringen efter att jag fann den trasig men hittar inget om just denna men övriga säkringar finns beskrivna på ett bra sätt. Säkringen finns omnämnd i bilden nedan det är allt men ingen info om vad den säkrar av. Någon som kan mer om just denna säkring och varför den inte omnämns på ett bra sätt i dokumentationen?
  3. Tack för svaret. Jag har mätt och inga 14 volt levereras till batteriet. Hur och var kan man mäta sig framtill om det är laddningsregulatorn eller generatorn som är problemet?
  4. Jag har konstaterat att min EFI 50 hk inte laddar batteriet. Har kört motorn cirka fem timmar sedan sjösättning i våras och fick nu tre signaler var 4-5 minut och efter en del felsökning har jag kommit fram till vad problemet är, ingen laddning. Monterat in helt fulladdat batteri och summersignalerna försvann. Någon som har kunskap/erfarenhet om vad som är den vanligaste orsaken till att laddningen slutar att fungera på dessa motorer? Har förstått att regulatorn på dessa motorer varit en svag punkt.
×
×
  • Skapa nytt...