Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
Frenkoh

Mercruiser 5.0 v8 startar ej efter konstigt beteende

Rekommendera Poster

Jag gissar på elfel.

Om du inte har nödstopps switch så gå vidare med tändningslås och därefter kablar vidare till motorn.

 

Jag har också en Mercruiser dock en V6:a och mina mätare får spelet på grund av något fel i nödstopps switchen. Samtidigt som motorn går skit.

Från sådan switch går kabel vidare till tändningslåset och troligen kan det bli samma fel av glapp i tändningslåset.

Har du glapp i något till tändningsströmen så kommer mätarna fladdra då de matas av ström då tändningen är påslagen.

 

Hittade orsaken för någon månad sedan då jag startat motorn och sedan behövde stänga av för jag behövde låsa upp något med andra nycklar i nyckelknippan och då drog snöret till swichen. När jag skulle starta sedan gick motorn helt kass. Testade att motionera brytaren och sedan gick den kanon. Den brytaren ska bytas men kostar en förmögenhet så det blir någon alternativ lösning senare. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår krångla den som fan idag när jag köpt en tändinställningslampa och skulle ner å pröva så gick det nästan lika bra som när jag köpte den man är ju inge proffs men den lät nästan lika men det kan vara så att den inte är riktigt 100 % än för den gick lite tungt ibland men fick absolut inte dom här dipparna som innan när alla mätare flippar ur och motorn dör 1 sek osv det enda var att batterimätaren och oljetrycksmätaren flippa runt lite mellan 40-70 ibland idag men aldrig ner på noll och upp som den betet sig förut ?

Den kan ju inte bara fixa sig själv någon som har nå idéer ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej crabfish! 

tack för tanken, jag pratade precis med han som hade renoverat motorn på firman och han trodde samma sak som dig nu när jag bytt rotor och det kan ju vara så att det är klapp i någon kabel plus att rotor gick sönder därav att den inte startade alls där ett tag men nu när jag har ny rotor startar den nu iaf men de andra felet uppstår ibland fortfarande så det skall ut imorgon och åka också och ha multimetern framme!

mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen den började krångla exakt likadant igen nu efter den fungerat bra i 3 dagar,

det måste vara klapp nånstans? tydligen så har dom tagit bort start/stop spären för den krånglat igen tror ni att det kan vara deras lösning som krånglar nu?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med tanke på vad du berättar om mätarna och liknande så känns det ju som ett stort glapp någonstans MEN jag skulle också gå över elen och kolla efter ärg/oxider samtidigt som du leter glappkontakt . En så enkel grej som ärg/oxider på batteripolerna kan faktiskt skapa problem för tändningen.

 

Ärg/oxider påverkas också LITE av väder/fukt vilket skulle kunna förklara varför båten är så olika från dag till dag. Torr o fin, små problem. fuktig = lynnig?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen! eftersom den bara krånglar ibland äre lite svårt att utesluta vad problemet kan vara men nu har jag märkt att den aldrig gör det här felet när man kopplar på el direkt från batteriet till tändspolen? vad kan det vara? gammal rostig kabel nånstans? tändningslåset? hur skall jag fortsätta felsökningen? mvh 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då är det nog som du säger. En glapp anslutning eller glapp i tändningslåset.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...