Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
racersthlm

Lätt motorbåt för 4 pers

Rekommendera Poster

Hej,

Vi är nybörjare vad gäller båtar och är ute efter en familjebåt för dagsturer. Båten ska rymma en familj på fyra personer och kunna dras upp/ bäras upp av 2 vuxna. Vi kommer använda den i Bråviken för bad och fiske. Någon som har en rekommendation på OK båt för detta ändamål?

Vi har bl a kikat på HR Boat 430 S och HR 400.

/Familjen

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hallå!

För att kunna ge er ett tips så skulle det vara bra om ni kunde ytterligare specificera era önskemål.

Vill ni att det ska gå fort? Tänker ni bara puttra omkring i er omedelbara närhet, eller vill ni kunna täcka hela Bråviken på en dag? (Antar att det är den vid Norrköping vi talar om, eller?) Ert inloggningsnamn tyder ju på ett visst fartbehov...Glad Dock kommer inte 10hk räcka för att få upp båten i plan med en familj... 

Varför vill ni kunna bära upp den? Tänker ni förvara båten en bit upp på land för att slippa bottenmålning och båtplats? Måste ni bära den långt i så fall?

Så en båt som är lätt, snabb, (bärbar) och planande är t.ex. Linder 400 Sportsman.

http://www.linder.se/index.cfm?x=cShopPub.viewItm&ID=6&bi=shop&pg=1&pr=0&activeItcId=3

Den är godkänd för en 20hk motor, men det går att hänga på en lätt 30hk 2-taktare, och då är det inga problem med planingen. Går kanske till och med att dra en liten tub med den.

Är fart inte det viktigaste, utan bärbarhet, så kanske ni borde överväga båtar med köl. I så fall kan ni få lite mer innerutrymme, någon fot extra, samtidigt som ni får en lättare båt som blir väldigt billig i drift. 

T.ex. Ryds 425 eller Linder 440 Fishing.

http://www.ryds.se/modeller/Utombordare/425.aspx

http://www.linder.se/index.cfm?x=cShopPub.viewItm&ID=4&bi=shop&pg=1&pr=0&activeItcId=4

 

Annars låter det ju som att HR-båtarna ni tittat på också stämmer väl överrens med era önskemål. Möjligtvis att 430'n inte är så bärbar med alla tillbehör i båten samt en motor monterad. Då hamnar nog totalvikten runt en 210 kg.

M.v.h.

/Kadetten

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tjena!

Ber om ursäkr för det sena svaret.  Missade att jag fått svar. Tack för alla bra tips! Dock har vi beslutat oss för en Terhi 385. Den är mkt lätt och kommer funkar bra med en 5Hk motor.

Vi kommer att puttra omkring en bit ut i bråviken, så den känns som ett relativt billigt och bra alternativ. Dessutom är den självlänsande, perfekt när man är borta någon vecka eller två.

 

Ha det gott!!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En Terhi är nog bra, men en aluminiumbåt är ännu lättare.. Hade en Terhi Micro Fun som min första båt typ 1990 :-) vi har  förutom en Buster X en Linder 410 tror jag den heter med en elmotor som heter Torqueedo (elektrisk och motsvarar typ 2 hk) ganska rolig kombination, drar hyfsat, kräver ingen service, batteriet laddas som på en telefon,håller 5h, helt ljudlös dessutom..



Senast ändrad av Mark77 | 10 juli 2009 | 21:36

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...