Jump to content
Thursday 18 April 2024

Johannes1018

Medlemmar
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Expert

About Johannes1018

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du ska ha den som det känns bäst för dig, lägg om vajern så den går på andra sidan rattnavet.
 2. då köper du denna, fäster i båda öglorna och seN fäster du linan till ringen i det vita blocket https://www.seasea.se/vattensport/linor-pumpar-tillbehör/dragblock-wetnfun
 3. Som det var för oss så var det att den dog precis vid planing, det var då som sladden slog emot fel del av båten. när det hände med kabeln för startspärren så var den trög att få igång igen.
 4. Hej! vi har har två båtar som haft fel som liknar detta. båda dessa (aluminiumbåtar, Buster och Linder) den ena hade fått en jordningskabel som skavts av vid gasreglaget, vid ett visst läge gick den mot skrovet och då blev det som att man drog dödmansgreppet. den andra hade en lös kabel från startspärren som hängde, när båten planade slog den mot en annan del som i sin tur bröt strömmen. vet inte om det hjälper dig men det kan vara något så enkelt!
 5. Johannes1018

  Batteri

  Jag har Nordmax 75ah i alla mina uthyrningsbåtar (50st) och det är superbra batterier. Nu till våren (mars) har jag beställt ett gäng extra så behöver du köpa Nordmax 75ah har jag nya sådana för 950:- ink moms
 6. Jag kan passa på att förtydliga att 2023 är sista året för 3G och 2025 För 2G. MEN, på vissa platser där operatörerna ser att 2G och 3G används sällan kan det ske snabbare.
 7. Är det en bensinare? Testa att köra 5-10liter akrylatbensin, renar systemet bra på ställen man inte kunde ana var smutsigt. Efter det kan du köra samma soppa igen. är det en aluminiumbåt? Vi har ibland fått samma typ av problem när någon kabel blivit skavd och båten blir fel ”jordad”
 8. Det verkar som att det är löst nu. vi har kört med akrylatbensin, ca 8 liter och det har rensat systemet. båtarna har stått inomhus i vinter men temperaturen har gått väldigt upp och ned. Jag antar att det gjort sitt med bensinen. Nu har vi kört den ett tag och det verkar som att den blivit frisk igen! nu ska samma göras på nästa, skönt om det inte är värre än så!
 9. Ja ingen skillnad. den ena båten gick som en klocka förra året, ca 70h i år kördes den ca 10h. Det sista var en tur på 50 min sedan dog den. Sedan dess dör den direkt man drar på gasen med växel i.
 10. Jo det är det men sjukt drygt att släpa iväg den och vara utan den. Skulle vara bra mycket bättre att lösa ”själv”
 11. Hej alla kloka. jag har fått ett problem med två av mina båtar. Båda är Buster S1 med 25hk Yamaha motorer från 2021. när man lägger i växel och gasar dör motorn. det samma gäller för fram eller back. Om jag har neutral i och gasar direkt på motorn genom att dra i vajern vid motorn går den upp i varv och dör inte. Jag har testat följande: Byta tändstift kontrollera bränsleslang sett så att inget är i kläm vid gasreglage har ni någon mer aning om vad det kan vara?
 12. Om du inte redan hittat en så har jag en Buster S1 med en 25hk från 2021 som man tiltar manuellt till salu. det är hur som helst inget problem att hissa en 25hk manuellt
 13. Rib finns också med alubotten, det är ett tåligt alternativ. Men även dessa ganska tunga. Oavsett båt skulle jag välja en jetmotor så kan du slippa oron för att gå grund! https://www.westgear.se/jet-fourstroke-25-80/
 14. Hej! en av mina båtar, en Buster S1 med 25hk Yamaha (2021) har idag ingen eltilt, går detta eftermontera? knapparna sitter på reglaget men hydrauliken är inte vid motorn. tacksam om någon kan ge svar!
 15. GPS, visar samma på plotterns skärm och telefonens sjökort
×
×
 • Create New...