Jump to content
Friday 09 December 2022

Search the Community

Showing results for tags 'flipper 700'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 4 results

  1. Hejsan alla! Mitt första inlägg på Maringuiden. Sökt mig hit då jag har ett problem med min Flipper 700 med AQAD30. Förra säsongen fick jag larm om temperatur vid ett par tillfällen och vid kontroll av vattennivå i kylvattenhuset så var detta dränerat till större delen. Inget vatten i motorrum alls. Inget annat uppenbart läckage heller. Har nu investerat i ett testverktyg som möjliggjort att jag kunnat trycktesta kylslingan. Visade sig vara översta packningen, se bild, efter såpa och tryck i behållaren. Kontrollerade termostaternas skick och de är OK. Öppnar vid 86-87grader. Undrar nu. Kan så mycket vatten med hjälp av förångning försvinna genom ett par små läckande hål? Såklart sträcker sig bultgängorna och effekten blir större vid ökad temperatur. Misstänkte att det var en läckande värmeväxlare och blev glad när jag upptäckte packningen. Kanske för bra för att vara sant? Dela gärna med er om ni har erfarenheter av liknande/samma scenario.
  2. Hej, Vill byta propeller på mitt 280 drev till en 15x17 från nuvarande 15x15R. Den jag hittat har tyvärr vänsterrotation istället. Vad jag förstår av servicemanualen är det hur enkelt som helst att byta rotation på drevet men är det något övrigt jag bör tänka på? När jag googlar på det hittar jag en del information om att det kan vara lite dumt att byta rotation på ett gammalt drev. Undrar också över den lilla vingen som man justerar för att båten ska gå rakt. Kan ett bra "startläge" vara att helt enkelt sätta den lika mycket åt höger som den nu sitter åt vänster när jag byter propeller och rotationsriktning? ,Olle
  3. Hej, För ett par veckor sedan fick jag ett mindre "släpp" när jag styrde i planingsfart med min Flipper 700 med VP280 drev och därefter har glappet i styrningen blivit värre än tidigare. Det släpper dock inte mer, eller kuggar över som det verkar kallas också. Har testat en hel del med skarpa svängar i planingsfart men inga fler "släpp". Det här glappet gör mig dock lite orolig och jag tänkte att jag skulle börja med att se hur kugghjulet och vajern ser ut inne i styrväxeln. Att få loss locket verkar ju dock svårare än jag trott. Jag har lossat på alla synliga skruvar på bilden men locket sitter som berget, någon som har tips på vad jag ska göra mer? Tror övrigt att det som hände var att hela höljet till vajern har backat ur huset med ca 1 cm. Ser ni på bild nummer två så ser man en rätt tydlig kant på mässingen som är betydligt finare. Att bara "trycka in den igen" med alla skruvar lösa var dock inte aktuellt. Någon som har några tankar kring detta? Mvh Olle
  4. Hej, Har precis köpt en flipper 700 med helt nyrenoverad AQ145 (topp och block ifrån AQ151). I övrigt original med dubbla solex förgasare etc. Vid provkörning och även vid första turen efter sjösättning visar flödesmätaren (DigiFlow) på 0.37 l/minut vid ca 19 knop vilket ger strax under 1,2 l/nm. Toppfart 26 knop vid 5700 varv. Nu i helgen var jag ute med två kompisar och körde 56 sjömil, 3/4 tank och i övrigt lätt packning. Korsade dalbosjön och marchade en timme vid 16-19 knop, 4600-4800 varv och flödesmätaren visade mellan 0.47-0.53 l/minut vilket ger över 1,6 l/nm. Samma förbrukning har den sedan visat under hela denna resan. Detta är ju på tok för högt för denna motor. Jag kan mycket lite om motorer och vet knappt vart jag ska börja felsöka. Det jag kan konstatera är att den verkar ligga under 1l/nm vid körning vid 2000 varv eller under (5-6 knop) och att jag upplever att motorn i övrigt går bra om än lite mer trögstartad än de första gångerna direkt efter sjösättning. Båten toppade 24 knop igår under en kort test och den nådde precis upp till 26 knop när jag provkörde den första gången, då med två vuxna ombord (jag och förre ägaren) samt mycket lite bränsle i tanken. Det finns naturligtvis en liten chans att flödesmätaren visar fel, det är väldigt svårt att uppskatta den exakta förbrukningen tycker jag. Jag vågar inte tanka fullt för då står det bränsle i slangen ner till tanken och den slangen har några år på nacken, annars hade ju det varit det enklaste testet. Vi har båten i vänern så någon påväxt, annat än lite "slemm" bör det inte bli. ,Olle
×
×
  • Create New...