Jump to content
Friday 09 December 2022

Search the Community

Showing results for tags 'aq145'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 8 results

  1. Hej, Vill byta propeller på mitt 280 drev till en 15x17 från nuvarande 15x15R. Den jag hittat har tyvärr vänsterrotation istället. Vad jag förstår av servicemanualen är det hur enkelt som helst att byta rotation på drevet men är det något övrigt jag bör tänka på? När jag googlar på det hittar jag en del information om att det kan vara lite dumt att byta rotation på ett gammalt drev. Undrar också över den lilla vingen som man justerar för att båten ska gå rakt. Kan ett bra "startläge" vara att helt enkelt sätta den lika mycket åt höger som den nu sitter åt vänster när jag byter propeller och rotationsriktning? ,Olle
  2. Hej, Tänkte byta propeller på mitt 280 drev från 15*15R till 15*17R. Gammal båt och motor gör att jag inte är jättesugen på att köpa något nytt utan jag har försökt leta på blocket efter begagnat det senaste halvåret. Det är dock extremt få objekt som är aktuella. Har ni några tips på vart man mer kan leta mera förutom det uppenbara, dvs lokala marinor? Mvh Olle
  3. Hej, Har precis köpt en flipper 700 med helt nyrenoverad AQ145 (topp och block ifrån AQ151). I övrigt original med dubbla solex förgasare etc. Vid provkörning och även vid första turen efter sjösättning visar flödesmätaren (DigiFlow) på 0.37 l/minut vid ca 19 knop vilket ger strax under 1,2 l/nm. Toppfart 26 knop vid 5700 varv. Nu i helgen var jag ute med två kompisar och körde 56 sjömil, 3/4 tank och i övrigt lätt packning. Korsade dalbosjön och marchade en timme vid 16-19 knop, 4600-4800 varv och flödesmätaren visade mellan 0.47-0.53 l/minut vilket ger över 1,6 l/nm. Samma förbrukning har den sedan visat under hela denna resan. Detta är ju på tok för högt för denna motor. Jag kan mycket lite om motorer och vet knappt vart jag ska börja felsöka. Det jag kan konstatera är att den verkar ligga under 1l/nm vid körning vid 2000 varv eller under (5-6 knop) och att jag upplever att motorn i övrigt går bra om än lite mer trögstartad än de första gångerna direkt efter sjösättning. Båten toppade 24 knop igår under en kort test och den nådde precis upp till 26 knop när jag provkörde den första gången, då med två vuxna ombord (jag och förre ägaren) samt mycket lite bränsle i tanken. Det finns naturligtvis en liten chans att flödesmätaren visar fel, det är väldigt svårt att uppskatta den exakta förbrukningen tycker jag. Jag vågar inte tanka fullt för då står det bränsle i slangen ner till tanken och den slangen har några år på nacken, annars hade ju det varit det enklaste testet. Vi har båten i vänern så någon påväxt, annat än lite "slemm" bör det inte bli. ,Olle
  4. Hej, Jag har gått igenom det mesta på min VP Aq145 i vinter, byte av kamrem, generator, bränslepump, limpa m m. Men nu vill den inte starta. Det gjorde den i höstas. Bensin får den (Weber 36 förgasare). Jag har mätt med en multimeter på 1:ans tändkabel och den verkar få ström. Jag har även provat med startspray. Nu har jag slut på idéer. Någon som vet vad det kan vara för fel? Jag funderar på om jag kan ha satt kablarna fel till generatorn? Sen kan jag inte se att fördelaren har någon kondensator. Ska den inte ha det? Här finns en liten video när jag försöker starta (se 2:a inlägget): http://searay180srv.tumblr.com Tack på förhand / Philip2
  5. Hej, Jag köpte en gammal Sea Ray SRV180 som jag har renoverat under vintern. I båten satt en rostig gammal AQ 145 som jag också har renoverat ganska grundligt. Nu försöker jag få på min nya kamrem. Jag har fått på den som den ska mot alla riktmärken, men när jag testar att dra runt motorn för hand ett varv stämmer inte riktmärkena längre, utan remmens riktmärken hamnar ett par kuggar fel i förhållande till kuggarna. Jag har hållit på hela dagen med detta och jag blir inte klok på elendet! Någon som har en aning om vad jag gör för fel? Jag vill tillägga att jag är novis på motorer men försöker förkovra mig så mycket jag kan. Mer info om min renovering här: http://searay180srv.tumblr.com Mvh Philip
  6. Det går framåt. Kamremmen och kylarvattnet fixat, motorn verkar få fint. Jag kollade precis vinkeln på fördelaren med stroboskoplampan och den visade ca 8-9 grader. Jag ska prova att öka den något snart. Men nu har något konstigt högt ljud uppstått på lite högre varv. Jag är inte säker, men jag tror det kommer från förgasaren. Något som låter bekant för er? Det är en Weber 36 DCD. Hör själva här: https://www.tumblr.com/video/searay180srv/160740310955/700/
  7. Hej, Nu spinner motorn fint, men nu har jag stött på patrull igen. Jag får inte upp något kylvatten via drevet. Jag har provat att koppla på en slang direkt vid skölden och då funkar kylningen bra, men när jag sänker ner drevet (vp 280) i en stor balja så suger den inte in något vatten. Jag har även provat med spolmuff, men det gick inte det heller. Är det något särskilt jag bör kolla? Det känns ju som om det suger luft någonstans mellan drev och sköld. Det funkade fint i höstas när jag tog upp båten. / Philip
  8. Hej, Jag har problem med alldeles för hög bränsleförbrukning på min Flipper 700 med AQ145A och VP280-drev och ber om hjälp/tips. Enligt all info jag kan hitta borde denna kombination dra ca 1,2-1,3 l/distans, maximalt 1,5 vid tung last etc. Efter tre säsonger kan jag konstatera att jag aldrig verkar komma under ca 2,0 l/distans oavsett om det är i början av säsongen eller slutet (så det beror inte på påväxten) och oavsett normal last eller tung last. Med normal last menar jag 2 vuxna + 2 små barn och packning för ett par dagars utflykt. Motorn är från 1986 och båten från 1980. Mig veterligen har inte motor/drev plockats isär i smådelar och totalrenoverats de senaste åren, men både för 2 år sedan och för 1 år sedan genomgick de delvis renoveringar av mekaniker där drevet plockats isär, trasiga drivknutar och bälgar bytts, elsystemet har delvis bytts, tändning och förgasare har fått grundinställningar och provkörningar av "proffs" gjorts så jag antar att uppenbara, större problem borde uppmärksammats. Propellern är nyligen bytt till en splitterny med rätt dimensioner. Botten är nyligen skrapad och ommålad. Motorn verkar gå relativt bra numera. Jag kan med lätt last få upp båten i ca 25 knop som mest och över 5000 varv, vilket bör vara nära dess teoretiska max när den var ny med den motorn. Den låter vad jag vet bra. Enda strulet jag märkt är att den har en tendens att gå lite varm vid belastning. Detta märks av någon anledning inte på tempmätaren, som jobbar upp sig från start som den ska och parkerar sig stadigt mitt i det gröna där den blir kvar. Men det pyser ut lite varmt överskottsvatten från locket på värmeväxlaren (färskvattenkylning) när man belastar motorn över tid. Jag har också haft problem med att motorn kan dö när man kört ett tag och sedan ligger och puttrar på tomgång, vilket jag fått förklarat kan bero på sk "ånglås" av förångad bensin i förgasarna, vilket i sin tur tyder på varm motor. Det sista problemet verkar ha minskat eller upphört sedan jag testade att låta motorrumsfläkten gå konstant och inte bara vid uppstart, vilket ju bör förbättra luftcirkulationen i motorrummet. Några goda råd om vad den höga bränsleförbrukningen kan bero på och hur det kan åtgärdas? Stort tack på förhand!
×
×
  • Create New...