Gå till innehåll
torsdag 14 december 2017

AndreasAn

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  239
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om AndreasAn

 • Placering
  Kommendörkapten
 1. Startproblem Volvo Penta

  Lufta motorn? https://www.manualslib.com/manual/1001859/Volvo-Penta-2001.html?page=8#manual
 2. Tips på svetsare i Göteborgstrakten

  Det var faktiskt just Jerker på Båtfixarna som jag fick tag på! Verkar som att det skall kunna gå att lösa innan semestern.
 3. Försöker få tag på nån som kan hjälpa mig att svetsa den trasig pulpiten på båten. Arbetet behöver göras på plats eftersom den delen av pulpiten som är trasig inte går att ta loss. Någon som har tips på en firma som kan hjälpa till med detta i västra Göteborg?
 4. Startnapp istället för nyckel, MD7A

  Jag har funderat på samma sak för min Yanmar-panel som har separat startknapp. Vill dock inte ta upp ett eget hål vid sidan om för startknappen, är det någon som har ersatt själva tändningslåset med en knapp i själva panelen?
 5. Ny bottenfärg

  Ett tips om du gillar klet mer än damm är att använda Lefants paint remover. Har roat mig med att byta bottenfärg på båten nu i höst/vår och upplever att färgborttagningsmedlet spar mycket tid och värk i axlar och armar. Kletigt som skamm dock..
 6. namnförslag till en Sunwind 26

  Hade en Sunwind 26 som hette Ina. Den kallades länge för Fyllepråmen så jag lade till SV i namnet bara så fick den heta SVINA.
 7. Bottenslip av bottenfärg

  Jag håller på och byter bottenfärg på en 33 fots segelbåt just nu. Använder Lefant paint remover som löser upp färgen, går sedan ganska smidigt att hyvla bort den lösa färgen med en spackelspade. Det är dock extremt kladdigt och den löser givetvis inte upp primern som måste slipas men känns ändå som att man sparar en del tid jämfört med att skrapa. Skrapade bort all färg på en 26 fots båt för några år sedan, det tar styggt på axlar och armar. En sak jag dock har märkt med paint removern är att den trots beskrivningen inte alls verkar fungera så speciellt bra när tempen är under 5 grader. Hur man än väljer att göra, om man nu inte lejer bort arbetet, så är det ett riktigt slitjobb. Lycka till!
 8. Alternativ oljeplugg SD20/30-drev?

  Bumpar den här tråden lite.. Är det någon som har haft problem med läckage via den här oljepluggen? Bytte o-ringen till oljepluggen i våras vilket medförde att jag fick in en massa vatten i oljan nu under säsongen. Funderar på om jag kan ha dragit åt skruven för löst eller om o-ringen hamnade fel och inte tätade ordentligt.. Ni som har SD20-drev, ska man behöva dra denna skruv väldigt hårt för att få tätt?
 9. Köpa kalciumklorid i Göteborg

  Jag köpte en sådan säck på Granngården i Kungälv. http://www.granngarden.se/Sortiment/Lantbruk-%26-Skog/Transport-%26-V%C3%A4g/V%C3%A4gsalt/Kalciumklorid-CC-Road%2C-25-kg/p/1010843_BASE
 10. Yanmar YSB8 funderingar angående Oljebyte.

  Hur mycket olja är det rimligt att man lyckas suga upp vid ett oljebyte egentligen? Min 3-cylindriga Yanmar har en totalt oljevolym på 2,7 liter men jag brukar sällan lyckas suga upp mer än 1,5 via hålet för oljestickan. Varmkör givetvis motorn så oljan är ordentligt varm varje gång.
 11. Bo på båt - Göteborg

  Jasså vart ligger det skithuset? Är det i den röda byggnaden då?
 12. Bo på båt - Göteborg

  Mina båtgrannar i Bjöla Marina bor sedan mer än ett år i sin segelbåt i sjön. Där finns dock ingen servicebyggnad, men dom har både dass och dusch ombord.
 13. Yanmar går ojämnt

  Det är min upplevelse av dieselmotorer med! Höll på att lufta ihjäl mig med MD5an jag hade i förra båten. Det jobbigaste är att man behöver vara två pers för att jobba effektivt, en som skruvar och en som kör med startmotorn.
 14. Yanmar går ojämnt

  Hade en motorfirma som bytte o-ringarna mellan högtryckspump och tryckrören eftersom det läckte diesel. Provstartade motorn precis och läckaget är borta men upptäckte efter en stund att motorn går lite ojämnt på alla varv vilken den inte gjorde tidigare. Den hickar till lite emellanåt. Kan det vara så enkelt som att dom inte luftat ordentligt?
 15. Davids mekaniska i Göteborg

  Har också köpt diverse beg delar av honom och varit nöjd.
×