Jump to content
Saturday 13 July 2024

sorken88

Medlemmar
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sorken88

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja det är klurigt, jag tror inte att glasfiber står emot slag av en stor hammare eller slägga, som polykarbonat gör, man hör ju talas om att lexan är superstarkt. Akryl eller plexiglas är reptåligare och har bättre UV egenskaper jag lärt mig, men är skörare och spricker lättare jämfört med polykarbonat.
 2. Här kan man göra "klippet" vad gäller epoxi. Har använt epoxi till att bygga en kajak i trä, samt lagt på fem lager på min Bianca 27. Tror att de fortfarande har bra priser, och har för mig att Biltemas lamineringsepoxi kommer härifrån. http://www.bhp-glasfiberprodukter.se/
 3. Har en Bianca 27 vars rutor är fästa med gummilist. Jag bytte listen för några år sedan och har aldrig lyckats få det tätt, trots injektioner av ms polymer. Nu har jag bestämt mig för att satsa på utanpåliggande rutor av polykarbonat, (Lexan, Makrolon m m). Hur tjocka tycker ni att rutorna skall vara, glasmästaren säger att fyra millimeter räcker, medans en god vän menar att det skall vara tio millimeter. Glasfibern i väggen är ca 5 millimeter, och håller det för havssjö, så borde 4 millimeter polykarbonat hålla för havssjö, eller skall man satsa på en kompromiss sex millimeter?
 4. Kommer inte att använda min båtplats, (ca 3m bred), under innevarande år. Finns det någon som är intresserad att använda denna, för en "billig" penning under innevarande säsong?
 5. Sökes: motorbåt för 8-9 personer. Hur: hyra, leasa, lånas med eller utan skeppare. Var: 1 heldagstur i Ångermanälven upp emot högakustenbron, sandöbron, strandhugg med bad etc. När: Någon av dagarna perioden 20-24 augusti. Vem: Har du, ni båten eller känner någon som har, så hör bara av er till undertecknat så kan vi sy ihop något. Per Brask tel 0705 140141 mail: sorken88@live.se
 6. sorken88

  Segla till polen

  Har för mig att kryssarklubben hade ett inslag om Polen i ett av årets, (2013), illustrerade magasin, jag tror det var nummer ett eller två.
 7. Ett stort grattis, hoppas du får många fina paket. Per
 8. sorken88

  Segla till polen

  Har för mig att kryssarklubben hade ett inslag om Polen i ett av årets, (2013), illustrerade magasin, jag tror det var nummer ett eller två.
 9. Kan meddela att jag träffade Magnus Reslow nere i fiskehamnen bredvid Lagunen i Malmö, och att planen för hans del är att segla iväg söderut 1/6-14. Båten som han kommer att färdas i är en Sunwind 20, som han håller på att anpassa för ensamsegling. Det roliga i kråksången är att han ägt denna båten förr, och upptäckte det först när han rev runt i den.
 10. sorken88

  Amigo 27

  Det är en bra båt, och om man ser till sjövärdigheten så matchar den både Biancan och Amigon. Det som skiljer denna från de båda andra kan rubriceras som bekvämlighet. Med det menar jag framför allt takhöjd och eventuell utombordsmotor, (vilket tenderar till att vara det vanligaste på dessa båtar). Tror att det finns en upphottad version med större takhöjd och inombordsmotor, men det är nog enklare att hitta en Amigo elle Bianca.
 11. sorken88

  Amigo 27

  Hej Jonas, På den danska siten www.bianca27.net kan du läsa in dig på en av de nämnda båtmodellerna. Om du köper en Bianca 27, så försök hitta en med aluminiumramar runt rutorna, (jag har gummilist på min och det läcker). Jag tror inte att det skiljer sig så mycket, utan båda är säkert bra och trygga köp. Biancan något tyngre än Amigon och riggarna är olika, masthead respektive partial, men det tror jag inte spelar så stor roll, det är inga racerbåtar. Köp den, som till skicket, ser bäst ut. Få fräscha segel är bättre än många gamla.
 12. Epoxi skall alltid täckas med färg eller fernissa på grund av sin känslighet mot UV bestrålning. Har byggt en kajak med ribbor kravellmonterade med lösningsmedelsfri lamineringsepoxi som lim, och även denna vätskan tillsammans med glasfiberväv avsedd för epoxi. Hela kajaken fernissades sedan som UV skydd, (se bild). Har även använt nämnda epoxi under vattenlinjen på min segelbåt, (fyra lager). Dessa lager är täckta med färg för UV skyddet. Helst temperatur över +15C, annars får man hjälpa till med litet värme.
 13. Ytterligare ett tips! http://www.abceurosoft.se/batkapellvav/
 14. Grattis till båtköpet, har själv en och är mycket nöjd. Min har även den en gammal Seldénmast som är eloxerad, och det har fungerat finfint. Det viktiga är att ta bort sådant som är böjt eller på något sätt visar på åverkan. Har också nya vant och stag, har även bytt trissorna till fallen. Det var intressant och något komplicerat, då jag bytte från vajer till lina. Trångt! Sen kan man ha sprillans nya grejor som går sönder,, den slumpgeneratorn kommer man inte ifrån. Om du inte skall ha maststegen, så sätt gärna popnitar i hålen.
×
×
 • Create New...