Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

olmatte

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om olmatte

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, jag vet att det finns madrassunderlägg om man vill bli av med kondens under dynor och liknande som kan leda till mögel. Sedan ska det finnas någon typ av mattor som motverkar kondens. Tror jag sett båda två i erlandssons katalog. Jag har ingen erfarenhet och vet inte om det är att rekommendera, men att använda en torrboll vore väl inte helt fel?
  2. Glykolen är dyr men viktig, den skyddar mot korrision och frysskador. Blandar du 50/50 brukar det stå att den klarar -37 grader. Och för ett tillräckligt korrisionsskydd har jag läst att det räcker med 30% glykol men då den åldras så rekommenderas 50/50. Är du osäker på om din gammla glykol håller måttet så köp ett test på biltema och kolla.
  3. Det är klart att det är praktiskt genomförbart. Även om kontroller inte är så vanliga så sker dom och vid olyckor kan man ju ta tester. Sedan finns väl både fängelse och böter i straffskalan. Jag tycker att det utan tvekan ska vara samma regler på sjön som på vägen!
  4. För tillfället får maninte upp några trådar på BryggSnack
  5. Farsans Nimbus 4004 heter Sayonara vilket den gjort sedan tidigare ägera döpt den.
  6. olmatte

    Elverk i båt

    Jag har egentligen inga egna erfarenheter men antar eftersom de traditionella elverken är luftkylda att man placerar elverket i ett utrymme med ordentlig ventilation för att slippa överhettning. Sedan kan det nog vara klokt att på något sätt leda ut avgaserna. Jag hittade några elverk på div sidor: Elverk från Yamaha på Nyvab´ s sida som verkade bra På pricerunner fanns diverse elverk från Rusta och Honda i alla storlekar.
  7. Min personliga favoritdrink måste vara: Rom (Gärna Captain Morgan Spiced Gold) Cola Ett par isbitar En sån sitter alldrig fel
  8. Hej va kul att du köpt en Finnsport 420. Jag funderar själv på att skaffa mig en sån. Jag har tidigare försökt hitta en del teknisk information men inte inte hittat allt för mycket men det finns litegrann på följande länk: www.ihamn.se/motormoreinfo.php?id=379 Senast ändrad av olmatte | 03 maj 2008 | 16:43
  9. Jag ser att ni har bytt meny vilket kanske var på tiden men den agerar inte likadant i alla webbläsare. I safari på Mac OS X så får man en tjock vit rand ovanför alla rubriker i menyn.
  10. Jag vet inte riktigt hur mycket du vet men jag såg lite info på ihamn.se http://www.ihamn.se/motormoreinfo.php?id=378 Hoppas det kan vara till hjälp
  11. Här har du i alla fall lite fakta om båten: http://www.ihamn.se/segelmoreinfo.php?id=204
  12. Hej! jag hittade också en del fakta om Möre 30 bl.a masthöjd och annat intressant: http://www.ihamn.se/segelmoreinfo.php?id=264 Lycka Till!
×
×
  • Skapa nytt...