Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Robmob

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Robmob

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Lider med dig! jäkligt trist start på säsongen hoppas det blir en smidig och inte alltför dyr historia.
  2. Hej Allihopa ! Har nu äntligen kommit tillrätta med mitt problem, och mycket riktigt som vissa sa så hade jag stopp i röret som går ner i tanken där bränslet sugs upp. fick tömma tanken och suga upp en sörja/slem samt hårda flarn som låg på botten i tanken. nu tänker jag alltid ha en flaska RED LINE Biostat i båten och hälla i en skvätt varje gång jag tankar som skall förhindra bakterie och alg tillväxt i den nya FAME dieseln. Fördelen med detta äventyr var att jag passade på att renovera spridarna för där jag trodde att problemet var från början, dom var riktigt dåliga så nu spinner hon som en katt. Tack alla för bra tips. Robmob
  3. Tack! Kom att tänka på att när jag skruvade ut skruven i botten på grovfiltret/vattenavskiljaren så sög den in massor av luft alltså måste det vara ett rejält vakum i systemet och det ska det väl inte va?? detta borde tyda på som du så riktigt påstår att det är stopp i tanken eller på väg till grovfiltret.
  4. JO jag har nog tänkt tanken gällande den vita röken men förtränger det värsta. Jag tycker att om det var så att den tar in vatten i cylindrarna så borde väl felet vara konstant jag menar den borde väl gålika illa hela tiden men här så går den sämre o sämre ju längre man kör och till sist så dör den av sig själv.
  5. Hej ! Låter helt klart som en avgasventil som gett sig, Tips lossa ventilkåpan och kolla alla fjädrar samt tryck påvarje ventil är det någon som känns slapp så har du nog hittat felet, annars kan det krävas komptest för att konstatrea vilken ventil som gett sig.
  6. Tack för tipsen skall kolla alla anslutningar till bränslesystemet. kan man ta en extern dieseldunk och koppla loss slangen från filtret och köra direkt från dunken för att se om fenomenet försvinner?? Glömde säga i tidigare inlägg att i samma veva som man försöker gasa upp lite varav så börjar hon ryka ganska mycket vit tät rök vadkan det bero på??
  7. Min motor (Tamd31) startar och går på tomgång men så fort jag gasar så börjar den gå ojämnt och den frustar och skakar sen går den ner i varv och till slut så dör den. Sen är den omöjlig att starta. Väntar jag ca 1/2 tim så går den att starta igen men med samma resultat igen. Noterar att det bubblar lite i vattenavskiljaren när motorn är igång, ska det göra det ?? Jag har bytt filter grov och finfiltret samt kollat ventilation till tanken samt försökt lufta systemet men inget verkar hjälpa har även hällt i tillsatser i dieseln för att få bort vatten samt bakteritillväxt. Blir snart tokig på detta är det nån med erfarenheter om dessa typer av problem ( Snälla ) tips tack.
  8. Hej o tack för svaren 1 med era argument börjar jag också förstå att det måste vara nåt jordrelaterat problem. Kan man börja med att dra en kabel från minus batteri direkt till motor och se om det blir skillnad alternativt från batteri direkt till tändningslås??
  9. Jag har inte mätt än på generatorn svårt att komma åt, men innan jag provade att ändå åka med båten så mätte jag på batteriet när motorn var igång och då laddade generatorn ca 13,87 volt med vid 1200rpm och det kändes ju ganska normalt motorn gick bra ca 15min innan den började tappa kraft tyvärr kunde jag inte mäta på batteriet i denna stund då jag drev mot land och var tvungen att ha koll på båten, men visst tanken har slagit mig att dert är nåt med generatorn, jag upptäckt att när jag örsökte starta båten så klickade det i generatorn först ett klick när jag slog på tändningen sen ett klick till när jag vred till startläge ska det klicka i generatorn???
  10. Robmob

    skumt elfel

    I helgen så dog helt plötsligt varvräknaren samt att voltmätaren slog upp på max typ 18volt både på startbatt samt förbr. batt. Jag stängde snabbt av motorn för att sen försöka starta igen men helt dött tempmätaren går upp på max när jag vrider på tändning samt att tankmätaren funkar men belysningen i den lyser svagt men inte i nåt annat instrument. Indikatorlampor typ laddn. oljetryck och temp är helt döda. Kan bara se batterispänning på start bat. och mätaren visar 11,5volt när jag mäter på batteriet är det 12.8. Jag mäter på startreläet när jag vrider på tändningslåset har bara ca 4volt jordar jag direkt mot motor så drar startrelät samt att motor startar men instrument lika döda och felindikerar som tidigare. försökte åka ändå men efter ett tag börjar motor tappa kraft går dock rent på tomgång. glömde säga att detta är en diesel tamd 31 motor med dubbla generatorer. Har någon kanske nåt bra uppslag var jag skall börja felsök???? Tack på förhand.
  11. Hej ! Har en Holleyförgasare4160 L1850-2 som vägrar att öppna 2 steget alltså det som styrs via vacumklockan som sitter på sidan. jag har bytt membran i klockan samt kontrollerat att axeln till spjällen löper lätt men den öppnar inte. Jag drar på för fullt då ska ju 2 steget öppna när det bildas vacum övertryck i kanalen i 1 steget. är det nån som har tips eller kunskap om ev felsökningar man kan göra. förgasaren sitter på AQ 231. /Robmob
  12. Jag ska gå ner till propellertrim i morgon och snacka med dom imorgon. Jag vet att dom är duktiga på vilken propellerman ska ha samt att jag har hört att man få prova sig fram med olika propellrar. Tack för tipsen /Robmob
  13. Har faktiskt funderat på det också. Det känns som den skulle behöva lite mer motstånd med lite lägre varv som följd.
  14. Hej Igen ! Missade en tråd angående vilken fart och varvtal jag mätt förbrukningen. Jag har kört i ca 25-28 knop och haft ca 3600 rpm det känns som att båten och motorn trivs bäst där. Båten gör ca 43 knop på max varv ca 4800rpm men då börjar den kräng lite. Men på spegelblankt vatten går den som en dröm i maxfart. Vad det gäller skicket på motorn så känns det som att den är välskött läcker inte vad man kan se ryker inte oroväckande går jämnt och fint och inga missljud. /Robmob Senast ändrad av Robmob | 28 juni 2007 | 13:02
  15. Tack för alla synpunkter och värdefulla vinklingar. Men som nån sa så var frågan från början bara om det var rimlig förbrukning samt om det fanns några enkla knep för att kunna optimera motorn att dra så lite som möjligt. Jag tycker att jag fått både enkla och mer avancerade förklaringar dessutom är det kul med dessa forum där man verkligen kan få mer information än det man först fågade om. Tack Robmob
×
×
  • Skapa nytt...