Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

frejo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    147
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om frejo

  • Placering
    Örlogskapten
  1. "Uppdatera kortet", är det ens möjligt med originalkort? Och hur gör man då i sådana fall? Jag har aldrig hört talas om att kartorna går att uppdatera utan att man behöver investera i ett nytt kort för ett par tusen.
  2. Kan det finnas positiva effekter för värmaren med dessa medel?
  3. Jag beställde dynor från P för tre år sedan. Allt funkade perfekt, inklusive leveranstid.
  4. Det finns ju alltid en massa "experter". Jag vill minnas att Ronald Rybbe skrev en artikel, möjligen i Båtnytt, där han menade att "Skittankar i plast är bara skit". Så frågan är väl man kan lita på??
  5. Jag har beställt från England. Kanske onödigt dyr frakt men det är min upplevelse att ventilerna funkar bättre med detta fett. Man kan även passa på att beställa några originalskruvar och muttrar i brons, trots att de är sjukt dyra. Men de kan vara bra att ha ifall mågon tappas bort. Jag har för mig att jag beställde härifrån: http://www.sparesmarine.co.uk/webshop/seacocks/3-4-1-1-2-seacocks/all-spares/?brandFilter=Blakes
  6. Blake originalfett är helt klart att rekommendera. Överlägsen kletighet...
  7. Original Blakefett är också att rekommendera. Det är klibbigt som attan och det är min erfarenhet att det sitter längre
  8. Prova med Tinley i England.
  9. Kul med Engsö slott. Jag har några vänner som bor där och tittar man på gamla tavlor kan man se landhöjningen väldigt tydligt. Där det idag nästan är ängar ligger på dessa tavlor stora båtar. Troligen hade det alltså varit lättare att lägga till på 1700-talet... Om de har visning på slottet är det kul (läskigt tycker mina barn) att titta ned i fängelsehålan. Greven på Engsö hade förr så kallad "hand- och halsrätt", dvs. möjligheten att själv bestämma lämpliga straff, även dödsstraff, och man kan ana hur obehagligt det måste varit att sitta nere i hålan utlämnad till någons godtycke. /frejo
  10. Där ser man. Varje dag lär man sig något nytt...
  11. Nja, det där stämmer inte riktigt, åtminstone inte om du har en iPad 4. Då meddelar paddan bara att den är tillkopplad men att den Laddar ej.
  12. frejo

    Stormen Sven hälsar!

    Så himla i lä vet jag inte om Sverige legat. Enligt SMHI blåste det knappa 40 i byarna på Vinga och det räcker väl till. Jag vet i alla fall att min press, båten ligger på Öckerö, flög åt fanders trots att jag hade slagit in hela båten som ett julpaket. Och att det också vält en del båtar...
  13. Nu är det kanske inte riktigt jämförbart men Yanmar diesel som jag har hävdar att syntetolja absolut inte får användas. Så att använda syntetolja i alla lägen som som vissa hävdar är åtminstone enligt dem direkt olämpligt. Oavsett var man handlar den.
  14. Här verkar det som om våra erfarenheter skiljer sig åt. Jag har själv en 525:a som jag köpt i USA. När den gick sönder åkte jag helt enkelt förbi Garmin i Billdal (jag skulle ändå åt det hållet), och två dagar senare var det bara att hämta ut en helt ny på Posten. Otroligt smidigt och snabbt.
  15. Är det någon som provat SIOO, sägs vara rena undermedlet (i deras egen reklam i alla fall). Är lite sugen själv att lägga detta på däcket eftersom jag har problem med främst algpåväxt. Har tidigare kört med Boracol men kanske är det lite starkt?
×
×
  • Skapa nytt...