Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

gonil

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    206
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av gonil

  1. Jo finns en risk. 2 st. 150AH agm batterier så jag hoppas att de klarade sig.
  2. Lite uppdatering. I förmiddags så var jag vid båten igen och det visade sig att säkringen vid stolpen var av så när jag slog på den så började den ladda och volten gick upp på båda batteribankarna. Dock så fortsatte lamporna blinka. Lät den stå och ladda några timmar och sedan så hade lamporna sluta att blinka. Har haft laddaren på läge charge only. stängde av den nu till off och kopplade bort larmet. Får övervaka och ladda på fler gånger. (Vi får inte ha sladden inkopplad till båten när vi inte är där)
  3. Är det victron användare skandinavien du menar?
  4. Hej jag har en victron laddare /inverter "Victron energy phoenix multiplus 12/3000/120" där absorption och float lampan blinkar gult. ena batteribanken har ca 12 v i batteriet medan den andra har 12,65. Hade liknande i december och stoppade in laddaren och laddade upp batterierna i ca 8 timmar. Nu när jag var vid båten så var det likadant men jag lyckades inte få igång laddaren. Någon som känner till problemet. Vi har dålig mobilteckning vid båten så jag misstänker att larmet är boven till att batterierna laddas ur men vad är problemet med laddaren?
  5. Hejsan. Jag drev flipper850.se i många år men orkade inte fortsätta med den. Startade istället en grupp för flipper 850 på facebook som är ganska aktiv. Jag har sålt våran 850 för några år sedan men är fortfarande administratör för facebook gruppen. Där är det många som hjälper till och svarar på frågor. MVH Göran Nilsson
  6. tanken sitter under durken i mitten mellan förarstol och passagerarstolen. //Göran
  7. Jag har en men den är inte till salu. Vi har haft våran 2 sommrar och är väldigt nöjd med den. Gillar att den bara har en motor och axel. kompenserar det med både bog och häckpropeller. Jag har lagt upp en facebook grupp för modellen . https://www.facebook.com/groups/2704689996225598 //Göran
  8. På vår förra båt så la vi komposittrall. Fungerade väldigt bra. Kanske inte lika snyggt som teak men helt ok tyckte vi.
  9. kontrollpanelen med elbox om idag och fungerade. Kontrollpanelen med box har artikelnummer 58029-1000 och kostade 2295:- För samma summa hade jag kunnat köpa en ny toalett men hålmönstrena på toaletterna är ju inte likadan och man hade fått fixat med det och slangarna hade inte passat rakt av. Nu drar vi ut på sjön igen i morgon och fortsätter vår båtsemester.
  10. ja jag funderar på om jag ska fixa 2 brytare i reserv. en för spolning och en för tömning. Hoppas att delen kommer i morgon så jag kan montera allt i båten i morgon.
  11. Har kollat tömningspumpen direkt mot batteri och då fungerar den klanderfritt. Pratat med comstedt och beställt kontrollkit som innehåller kontrollpanel och elboxen i toan. Kostar som en enklare eltoa men ska jag köpa en ny toa så är ju hålen inte på samma ställe och även slangarna får en annan längd. Så nu är beställning gjord så hoppas jag att det ska fungera sedan. ryker 2 dagar till på semestern.
  12. plockade ner igen och testade den nerplockad igen och då gick den ibland. sladdarna var slutna till boxen så jag kunde inte köra med ström direkt utan bara via kontrollpanelen så jag vet fortfarande inte vad som är fel. Har plockat hem hela toan nu för felsökning och bifogar en bild på tömningspumpen som då ev. kan vara fel. Hittade ett "Jabsco Tömningspumpsats Lite Flush" där det ingår mer än bara tömningspumpen men den kostare 3895:- och är det sedan kontrollpanelen som är fel så kostar den ca 2000:-
  13. Öppnade toan och kollade i boxen men där fanns det inget jag kunde kolla. Snurrade på remmen till kvarnpumpen och testa sedan och då gick den. skruvade sedan glatt ihop den men då funkade den inte. Förstår inte vad som är fel nu
  14. Hur kommer man åt boxen och pumpen? Är det underifrån? Är det lösa muttrar under så kommer jag inte att kunna få tillbaka toastolen utan att såga en inspektionslucka någonstans så man kommer åt underifrån.
  15. Har plockat av utgående slangar och ser inget konstigt. Pumpen verkar sitta i toaletten och ska jag ta bort stolen s miste jag nog skära loss delen där stolen och duschen sitter. Den verkar vara ditsatt med sika. Har försökt att peta med tjockt buntband in i böjen ut från toan. Se bild
  16. Är det två pumpar eftersom den fyller på med sjövatten? måste nog skruva bort toan för att komma åt någon pump. Sladdarna från panelen går via kontakten på bilden in i toan.
  17. Semester och då lägger toaletten av. Vet någon vad min modell heter. Köpte båten förra året och det har bara varit 2 av knapparna som har fungerat. Först överst till vänster som fyller på med sjövatten. sedan överst till höger som först också fyller på med sjövatten för att därefter tömma stolen till septitanken. de nedre har inte fungerat sedan vi köpte båten. Nu har den slutat att tömma stolen men den fyller fortfarande med sjövatten. tipps mottages tacksamt. bild på kontakten är det någon som har elschema på den så man kan felsöka.
  18. Ja då var IPAD inköpt 128GB med 4G. inte helt gratis. Sedan blir det väl Baltic Sea subscription hos Navionics boating. Känns som ett bra komplement till plottern som redan finns på båten. Främst för planering och att göra rutter. //Göran
  19. Om man väljer en IPAD och Navionics. Hur mycket utrymme behöver man för att lagra kartorna i paddan?
  20. Hur ny Ipad behöver man för att kunna köra Navionics? Funderar på att ha en Ipad eller Androidplatta för planering, backup och som Martin76 skriv för att enkelt zomma in och ut.
  21. Tänkte köpa ett larm till båten och undrar vad ni har för erfarenhet kring larm till båten. Man får ju rabatt på försäkringen om man har larm och det känns ju bra att ha någon form av larm i båten. Geosafe verkar ju vara ett billigt larm. Är det bra? Kom gärna med synpunkter.
  22. Tittat på någon singeldrevsbåt med akterpropeller eller rättare sagt propellrar. De har då haft en på varje sida eftersom drevet annars kom ivägen för vattenströmmen från akterpropellern.
  23. Har du 1 95Ah i start? Har du något annat kopplat till startgruppen? Ska ut till båten igen i morgon och undersöka vad som är kopplat till vat. Den hade ju 2st 68AH innan. Tror bara det är akterpropellern som är kopplat till den då bogpropellern har ett eget batteri.
  24. Jag har precis köpt en Nimbus 340 Commander där startbatterierna behövs bytas. Det satt 2 st 68AH blybatterier tidigare. Det som är kopplat till startgruppen är förutom motorn även akterpropellern. Bogpropellern har redan ett eget batteri. i Förbrukarbanken har vi 300AH AGM batterier. Vad skulle ni köpa till den konfigurationen? 1 större batteri eller 2 mindre? Bly batterier eller AGM batterier?
×
×
  • Skapa nytt...