Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

bukt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bukt

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tycker verkligen synd om dig men det går ju mäta upp vad turbon laddar det gjorde jag och servicekillen med en kort sväng på vattnet och han konstaterade på 2 minuter att turbon var problemet.Är ingen mekaniker men förstår jag manualen rätt så ska lägsta laddtryck vid 2000 varv 0,35 kp och vid 2500 0,65 kp samt 3000 0,85 kp dessa värden gäller medeltung drift.Vid lättdrift är värderna 0,65, 0,85 och 1,0. Innan felet med turbon konstaterades(tog 2 säsonger ) så provades allt möjligt och det enda som gav ett visst resultat var att ställa upp pumpen som jag senare fick bekräftat av servicekillen inte var riktigt fel för officiellt ska man inte röra pumpen men inofficiellt så hade dom fått rekommendationen ställ upp pumpen på grund av miljödiesel.
  2. Är turbon bytt i år om inte skulle jag kolla upp laddningstrycket hade ett liknande fenomen där 31:an utan växel i varvade ut men ute på vattnet max2600-2700 varv och alla sa inget fel på turbon men det var felet.
  3. I min 2600 87:a var tank av plast monterad har aldrig kollat exakt volym men jag gissar att den rymmer 40-50 liter
  4. Har själv en D4 och startar ej om inte det finns rejält med ström i batteriet har för mig det står i manualen minst 13,2 v för start dessutom finns en spärr vid för många startförsök som beror på felindiktion så spärras styrdonet.Fick problem själv efte rnågra år gick perfekt på hösten men året efter villkorlig vid start beställde service och problemet var tydligen att värmaren gick mycket sista delen av säsongen på lågfart och då blir inte förbränningen perfekt så det slaggade vid nåt munstycke enligt service killen.Har haft min D4 i 6 år och i övrigt gått perfekt
  5. På min Tamd 31 sitter ett spjäll som är stängt vid kallstart minns jag rätt strax före turbon och reglering av denna slutade fungera så vi kopplade bort spjällstyrning och låste den i öppet läge.Bytte turbo för några år sedan och då sa mekanikern(Volvo Penta) att denna funktion kopplar man bort numera,är ingen mekaniker men jag funderar kan detta spjäll fastnat i stängt läge.
  6. Hade liknande problem ifjol,ibland föll det inte ut och ibland drog det inte in.Provade med att släppa köra in vid brygga och allt började fungera,men i en naturhamn då vi skulle ut så fick jag inte stopp på spelet när jag spelade in lyckades bryta huvudströmmen innan badbryggan slitits sönder.Tog kontakt med Engbo och jag fick byta ett relå pris ca:1800:-,Enligt uppgift från Engbo så sliter det hårt på reläet när man kör in sista biten och reläet pulserar,
  7. bukt

    skädda/roder

    har beställt byte av axeltätning på min nimbus och måste förmodligen ta bort skädda och roder för kunna byta tätning. verkstan har inte tid annat än att byta tätningen så jag måste demontera skäddan och rodret själv. kan någon förklara vad jag bör tänka på både vid demontering och återmontering t.ex sitter rodret med någon låsring mot skäddan eller är det bara en bussning i anslutningen mellan roder och skädda. tackar på förhand för goda råd och tips
  8. bukt

    gelcoat

    på några ställen ovanför vattenlinjen är det borta lite av gelcoaten lagar man detta med topcoat har dessutom en skada på gelcoaten ca:1 cm i diameter just vid vattenlinjen kan jag spackla med gelcoatspackel och sedan topcoat. har sett att en del säger plastic padding epoxy spackel vid vattenlinjen och om det är så fastnar topcoat på epoxy spackel?
  9. bukt

    black jack

    vet inte hur länge black jacken har suttit på min nimbus 2600 men det känns som att för att inte åka på någon otrevlig överraskning i sommar så bör den nog bytas.Har någon av er gjort detta byte och hur omfattande är det?tacksam för alla goda råd. minus 30 imorse häruppe i lappland
  10. Hoppas fortfarande på fler svar och tips på länkar vad gäller material och lösningar
  11. Jag har inte tänkt lägga på ny faner på befintlig inredning utan göra en i lite modernare stuk med t.ex runda hörn på bordet,infälld skärbräda i bänkskiva samt utdragbar låda i utrymmet under spisen istället som nu bara en luckdörr. Vad är det för faner på inredningen i AIE 35 båten. Tanken och drömmen med den nya inredningen är att lacka den till en högglans. Tack för alla tidigare och nya tips och råd.
  12. bukt

    ny inredning

    har tänkt byta ut min inredning i nimbusen önskar tips på länkar där man kan få lite ideer på inredning och material val samt ytbehandling av materialen.
  13. bukt

    solskydd

    vad finns det för solskydd att montera på rutorna i en båt som både dämpar solvärmen och insyn tänker inte på solfilm som fästs med diskmedel tycker det blir för mycket luftbubblor har någon erfarenhet av typ solarplexus och kan sådana lite större ark måttbeställas?
×
×
  • Skapa nytt...