Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

rogerhoglund

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om rogerhoglund

  • Placering
    Löjtnant
  1. Tack för svar. Ingen stor sak men det är intressant att höra hur andra tänker.
  2. Tack för bra info. kollade i mina papper och du hade rätt. Generatorn är på 70A. Inga problem med andra ord!
  3. När vi köpte vår båt fanns fenderhållare fast monterade på pulpit i fören. De är monterade så att fendrarna är på insidan. När vi var ute senast kom en gammal sjöbjörn förbi och påpekade att fenderhållare skall sitta på utsidan (så att de inte är i vägen). En snabb blick över hemmabryggan visade att alla hade på insidan. Sitter någon inne med sanningen?
  4. Hej, vi har en inombordare VP TAMD 41 B på 200 HK. Generatorn är helt ny och jag tror den är på 40 ampere. Det låter på er som om det skulle fungera.
  5. Jag har en kylväska för fritidsbruk. Den kopplas till ett vanligt 12 v uttag. Frågan är vad som händer med elförbrukningen ombord. Jag har inte för avsikt att köra kylväskan när motorn är avstängd utan bara under gång. kan den i alla fall dra ur batterierna?
  6. Tack. det var faktiskt inte så svårt. Jag fick tips om kemisk metall och lagade alltså sprickan. Jobbet var att demontera beredaren men jag tycker det gick bra. nu funkar allt igen och jag har förmodligen sparat en del pengar istället för att köpa tjänsten av någon mekaniker.
  7. Vår varmvattenberedare har 20 år på nacken. Nu läcker det också vid en svetsfog. Jag antar att det bara är att köpa en ny? Frågan är hur svårt det är att montera. Klarar man det själv? Problemet är att det är så trånga utrymmen - det är svårt att se var alla slangar går in och ut. det är väl också någon elanslutning. Skall jag ringa teknikern direkt eller fixar man detta som lekman?
  8. Jag har en tiometersbåt med rak axel. Axeln har en så kallad black jack. Nu i sommar har båten börjat ta in rätt mycket vatten. 30 minuters körning i 14 knop renderar säkert 5 liter vatten i kölsvinet. När jag lyser med ficklampa från genomförningen mot backslaget ser jag hur det rinner från materialet som sitter mellan motorrummet och kölsvinet. (jag vet inte var det är för material men det är ett elastiskt skumgummimaterial som alltså suger åt sig vatten som sedan droppar). Motorrummet är för övrigt helt torrt. Ju snabbare vi kör desto mer rinner det. Jag trodde att det var en otät blackjack som förorsakade detta men på båtmeken säger man att det inte kan vara vatteninträngning under gång. Samtidigt har jag hört andra som har haft vatten som skruvat sig upp från black-jack under körning. Jag kan inte se med blotta ögat att det kommer upp vatten längs med axeln vid black-jack utan jag kan bara se droppandet lite längre fram alltså. Tips -råd!
  9. Under sommaren var vi sedan ute två hela veckor och allt eftersom dagarna gick fungerade systemet allt bättre. Mot slutet fungerade allt som det skulle. Jag tolkar det som ni andra att det är backventilen som inte fungerade optimalt efter vintersäsongen. Skönt att det löste sig utan något större ingrepp!
  10. Jag har en TAMD40B (1990). Batterierna tycks inte ladda tillräckligt under gång. Med motor påslagen kunde jag mäta till 12,7 volt direkt på generatorn. Kompisens båt genererade 14 volt som jämförelse) Efter ett par dagar var jag ner i 11,4 volt i driftbatterierna (3 st seriekopplade) och började få problem. Behöver generatorn bytas eller vad kan man förvänta sig för laddning?
  11. Det vill sig inte. Fått tips av installatör att knacka på vv-beredarens termostat alternativt kolla om blandaren är trasig. Inget hjälper. Jag kan dock konstatera att slangarna inte ligger för nära varandra. Kallvattenslangen från beredaren är kokhet så något med beredaren måste det vara.
  12. Förra sommaren fungerade allt bra. Kallt vatten i kallvattenkranen och varmt vatten i varmvattenkranen. Nu kommer det växelvis varmt resp kallt vatten när jag vrider på kallvattenkranen. Vad har hänt?
  13. Problemet är löst. Det visade sig vara två felkällor. Det ena var att en signalförstärkarbox som satt gömd bakom säkringarna var avstängd. Det andra var kabelglapp vid antenn. Nu är bilden fin!
  14. Eftersom TVn är av helt nytt snitt antog jag att den är förberedd för digitala sändningar. Det står digital reciever (free to air) så det borde ju funka. Hemma har vi som sagt com hem vilket kanske gjorde att signalen kunde plockas upp av TVn. Jag tittade precis i Erlandssons katalog och där säljer man en LTC rundstrålande antenn med förstärkare för 695. Jag försöker bringa klarhet i frågan i morgon.
  15. Köpt båt (1990 år modell) med TV antenn. Antennkabel dragen in i kabin. Köpt en ny LTC Tv men får ingen bild. Testat TV hemma och allt fungerar bra. Är min antenn gammal? Tips önskas!
×
×
  • Skapa nytt...