Jump to content
Friday 24 May 2024

HIngo

Medlemmar
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About HIngo

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Mina båtar

 • Båtens namn
  Askeladden 605 Explorer

Recent Profile Visitors

524 profile views
 1. Så många bra svar! Tack! jag ska till båten om någon dag och ska börja med att kolla list och vred. 😊
 2. Det kan ju såklart vara den, men frågan är hur jag faktiskt kommer åt den? Har lossat alla skruv i luckan/ramen. Slet och drog en del utan att luckan ville lossna? Enbart lite i plasten utanför som rörde sig... Verkar som att det på något sätt ligger vatten mellan inre och yttre ram? Handtagen spänner helt okej, behövs lite handkraft för att stänga igen luckan. Det är ju en originallucka från Askeladden vad jag tror? Men står märket ”Taylor made” på glaset.
 3. Hej, Jag har märkt att jag har fått läckage någonstans i däcksluckan på vår askeladden 605. Vattnet kommer in och ”droppar” ner från den främste skruven i luckan på insidan. Har försökt kolla/känna och klämma för att uppmärksamma vart och hur det kan komma in men hittar inget. Är man tvungen att plocka ur hela luckan? Isånnafall hur? Hjälp och tips mottages tacksamt. Med vänlig hälsning, Henrik
 4. Hej. Det känns som om jag har googlat igenom det som går att googla. Men jag söker två nya handtag till min öppningsbara framruta. Någon som vet vart man kan får tag i dessa eller liknande?
 5. Klart det är av slitage och solen. Det är ju av just den anledningen jag undrar om det finns något tips för kanske få den i något bättre skick. Har ju en hel säsong på mig att testa olika grejer för att undvika att det trillar ner små svarta prickar i hela sittbrunnen.
 6. HIngo

  Glasförsegling

  Känns som om jag kanske kan testa en helt vanlig vaxning innan något annat då 👍🏼
 7. HIngo

  Glasförsegling

  Ja, försegla den eller vaxa kanske? bara så att man uppnår ett så bra resultat som möjligt. Allt för att så mycket saltvatten som möjligt ska rinna av per automatik?
 8. Försegling av vindrutan. Finns säkert flera olika alternativ för att uppnå ett bra resultat. Men vad är era tips?
 9. Hej, Har blivit ägare till en Askeladden 605. Som ny ägare finns det alltid saker man vill åtgärda eller fixa. Just nu är det ratten som har fått stryk av solen och uv-ljus. Är det ens möjligt att kunna åtgärda det spruckna materialet på något sätt eller är det ny ratt som gäller?
 10. Det tror jag inte? Visst behöver dem kanske vara lite mer noggranna för att uppnå ett jämnare resultat och vinna någon knop eller två? Men jag tänker att jag underhåller lite varje år istället för att behöva slipa ner jättemycket vet tredje år 😊
 11. Det stämmer att det är den som är anpassad för västkusten. Kul att du säger att det ska hålla ett år till minst 👍🏼 Men jag var och köpte b.la. bottenfärg idag så blir en snabb slipning går att lägga på ett lager inför sjösättning ändå.
 12. Der visade sig att det var exakt den färgen från biltema som hade används. Eftersom den ser väldigt fin ut tänker jag bara slipa av den och rugga upp utan för att måla på ett lager till 👍🏼 Vilken sort av papper tror ni är lagom att använda? Tacksam för alla svar.
 13. Den är hård och verkar vara mer eller mindre helt intakt. Men känner att man kanske vill göra en slipning bara för att veta vilken färg man har lagt på osv? Så kan man ta dem konsekvenserna nästa år istället. Men hur mycket behöver vi slipa? Räcker det med att "rugga" upp utan och måla hela båten med ny färg? Eller ska vi behöva slipa och våtslipa ner allting för att få ett bra resultat? Grundar Mistorna? vad menar du?
 14. Vi har idag köpt en DC i sexmetersklassen, på västkusten. Den är målad med Biltemas bottenfärg förra året och ser väldigt fin och jämn ut över hela skrovet. enligt förra ägaren så har inte varit någon vidare påväxt alls. Vad behöver vi egentligen göra? Hur mycket behöver vi slipa/våtslipa? Tacksam för lite hjälp och svar på våra frågor.
 15. Ungefär samma som jag, trots att jag inte har haft någon så gillar jag konceptet och här därför bestämt mig för att köpa en. Har kollat en del på Bella Falcon (tyvärr inte i verkligheten än), gillar båten och layouten. Väldigt fin att titta på och ska ju enligt många gå mycket bra i sjön. Är väl en fördel med inombordare där om jag inte missminner mig? Tyvärr så tycker jag att den börjar bli något till åren, det märks främst inuti där det känns som om man sitter mer instängd i liknanden nyare båtar, samt att jag inte är jättebra på att skruva med motorer och känns därför enklare med en utombordare... Tack!
×
×
 • Create New...