Jump to content
Friday 24 May 2024

HIngo

Medlemmar
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HIngo

 1. Så många bra svar! Tack! jag ska till båten om någon dag och ska börja med att kolla list och vred. 😊
 2. Det kan ju såklart vara den, men frågan är hur jag faktiskt kommer åt den? Har lossat alla skruv i luckan/ramen. Slet och drog en del utan att luckan ville lossna? Enbart lite i plasten utanför som rörde sig... Verkar som att det på något sätt ligger vatten mellan inre och yttre ram? Handtagen spänner helt okej, behövs lite handkraft för att stänga igen luckan. Det är ju en originallucka från Askeladden vad jag tror? Men står märket ”Taylor made” på glaset.
 3. Hej, Jag har märkt att jag har fått läckage någonstans i däcksluckan på vår askeladden 605. Vattnet kommer in och ”droppar” ner från den främste skruven i luckan på insidan. Har försökt kolla/känna och klämma för att uppmärksamma vart och hur det kan komma in men hittar inget. Är man tvungen att plocka ur hela luckan? Isånnafall hur? Hjälp och tips mottages tacksamt. Med vänlig hälsning, Henrik
 4. Hej. Det känns som om jag har googlat igenom det som går att googla. Men jag söker två nya handtag till min öppningsbara framruta. Någon som vet vart man kan får tag i dessa eller liknande?
 5. Klart det är av slitage och solen. Det är ju av just den anledningen jag undrar om det finns något tips för kanske få den i något bättre skick. Har ju en hel säsong på mig att testa olika grejer för att undvika att det trillar ner små svarta prickar i hela sittbrunnen.
 6. HIngo

  Glasförsegling

  Känns som om jag kanske kan testa en helt vanlig vaxning innan något annat då 👍🏼
 7. HIngo

  Glasförsegling

  Ja, försegla den eller vaxa kanske? bara så att man uppnår ett så bra resultat som möjligt. Allt för att så mycket saltvatten som möjligt ska rinna av per automatik?
 8. Försegling av vindrutan. Finns säkert flera olika alternativ för att uppnå ett bra resultat. Men vad är era tips?
 9. Hej, Har blivit ägare till en Askeladden 605. Som ny ägare finns det alltid saker man vill åtgärda eller fixa. Just nu är det ratten som har fått stryk av solen och uv-ljus. Är det ens möjligt att kunna åtgärda det spruckna materialet på något sätt eller är det ny ratt som gäller?
 10. Det tror jag inte? Visst behöver dem kanske vara lite mer noggranna för att uppnå ett jämnare resultat och vinna någon knop eller två? Men jag tänker att jag underhåller lite varje år istället för att behöva slipa ner jättemycket vet tredje år 😊
 11. Det stämmer att det är den som är anpassad för västkusten. Kul att du säger att det ska hålla ett år till minst 👍🏼 Men jag var och köpte b.la. bottenfärg idag så blir en snabb slipning går att lägga på ett lager inför sjösättning ändå.
 12. Der visade sig att det var exakt den färgen från biltema som hade används. Eftersom den ser väldigt fin ut tänker jag bara slipa av den och rugga upp utan för att måla på ett lager till 👍🏼 Vilken sort av papper tror ni är lagom att använda? Tacksam för alla svar.
 13. Den är hård och verkar vara mer eller mindre helt intakt. Men känner att man kanske vill göra en slipning bara för att veta vilken färg man har lagt på osv? Så kan man ta dem konsekvenserna nästa år istället. Men hur mycket behöver vi slipa? Räcker det med att "rugga" upp utan och måla hela båten med ny färg? Eller ska vi behöva slipa och våtslipa ner allting för att få ett bra resultat? Grundar Mistorna? vad menar du?
 14. Vi har idag köpt en DC i sexmetersklassen, på västkusten. Den är målad med Biltemas bottenfärg förra året och ser väldigt fin och jämn ut över hela skrovet. enligt förra ägaren så har inte varit någon vidare påväxt alls. Vad behöver vi egentligen göra? Hur mycket behöver vi slipa/våtslipa? Tacksam för lite hjälp och svar på våra frågor.
 15. Ungefär samma som jag, trots att jag inte har haft någon så gillar jag konceptet och här därför bestämt mig för att köpa en. Har kollat en del på Bella Falcon (tyvärr inte i verkligheten än), gillar båten och layouten. Väldigt fin att titta på och ska ju enligt många gå mycket bra i sjön. Är väl en fördel med inombordare där om jag inte missminner mig? Tyvärr så tycker jag att den börjar bli något till åren, det märks främst inuti där det känns som om man sitter mer instängd i liknanden nyare båtar, samt att jag inte är jättebra på att skruva med motorer och känns därför enklare med en utombordare... Tack!
 16. Tack för vad som känns för rutinerade svar Georg. Tanken är som jag skrev i inlägg precis att vi ska kunna sova två personer relativt okej till upp mot 5-6 dagar på sin höjd. Men i vanliga fall blir det nog enbart 2-3 nätter i sträck. Ska kolla upp båten av märket Rhea, tack för tipset. Det finns flertalet båtar med i den listan som har varianter med hytt midskepps som du beskriver det. Dessa är i utförandet oftare anpassade till lite mer transport eller mest för utseendet av att dessa ska se ut som "targa" eller kanske "delta" . Snygga tycker jag, men kanske inte alltid dem bästa i tanken på sovplats...
 17. Har inte sett alla dessa i verkligheten, väntar på att mellandagarna ska ta slut så att vi kan åka runt lite marinor för att känna och klämma. Uppfattningen via bilder och videos är ju sällan densamma som i verkligheten tyvärr Men jag tänker ju att båtarna som Falcon är definitivt är i minsta laget då dem går med på utförande att "skärgårdsjeep" och med ett platt och lågt fördäck. Men där kommer ju andra fördelar som är bra, som mer isolerat skrov för ljudnivån t.ex. Såklart måste man upp för att få riktigt med space, den här klassen är ju en kompromissklass mellan allting tyvärr. Men vi känner att vi inte vill ha så stor båt, samtidigt som vi kommer att sova i den några dagar i sträck, säg en vecka som längst i stöten.
 18. Hej, är nu i forumet men hoppas jag kan ha hittat rätt. Har i några timmar nu försökt söka fram alla info jag jag hitta angående just hyttbåt eller kabinbåtar i klassen 6-8m. Vi går nämligen i tankarna att byta båt så att i kan förlänga säsongen och nyttja även vid lite sämre väder. Så vill ha all info jag bara kan få om samtliga modeller i klassen. Har kollat en del på de franska märkena Jenneau och beneteau med deras merry fisher och antares. Dessa verkar ju väldigt fina och relativt stora och välutnyttjade i hytten. Har det mesta som man kan behöva, bra sikt osv och bra betyg överlag. Jag tänker att man kan få "mycket" båt för pengarna här. Krav vi har är att det ska finnas möjlighet att ha toalett, pentry/kök, värmare, kunna sitta med bord i sittbrunnen. Priset ska försöka hållas ner så mycket det går, men räknar att handla båt för 400-600k. Så därför är ju dem större "skärgårdsjeeparna" borta. Men såklart finns det ju såklart ganska många andra märken och modeller ute just nu, här är det jag kommit fram till. Men söker ju såklart lite betyg och tips kring modeller. Tack på förhand.! Askeladden C75 / P66W Bella Falcon 620C 700 Patrol Beneteau Antares Falcon C7 Finnmaster 6800 Cabin 7600 cabin P6, P7 Weekend Jenneau Merry fisher MV-Marin 6600 FC Parker 660 Weekend 750 Cabin Cruiser 760 Quest 770 Weekend Sting 630 Fast track 730 Fast track
×
×
 • Create New...