Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Storebro34

Medlemmar
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Storebro34 last won the day on January 24

Storebro34 had the most liked content!

Community Reputation

14 Trovärdig

About Storebro34

 • Rank
  Fänrik

Profile Information

 • Interests
  Fiske, trav, båtsemestrar, husbilsemestrar, veteranbilar och svampplockning.

Mina båtar

 • Båtens namn
  Maharajah
 • Bild

Recent Profile Visitors

1,165 profile views
 1. Tack för input, nu har vi fått en litet tips att jobba med. Återkommer med facit..
 2. Hej Peter och tack för input. Jag har själv en ok pump liggande som reserv och kanske skulle testa med denna. Risken är väl att man inte får tillbaka den om detta skulle lösa problemet:).. Skall börja med kompprov även om motor går jämnt och fint när den kommer upp i arbetstemperatur.
 3. Båtgrannen har skaffat en båt till och bad om hjälp med motorn som precis som mina är en TAMD60. Den ryker grått rätt rejält vid start och bildar oljefilm på vattenytan av avgaserna. Spridarna är nyrenoverade, provtryckta och kan uteslutas. Även denna motor vandrar rejält i tomgången tills den uppnår arbetstemperatur., då går den jämnt och ryker något mindre men släpper fortfarande ut oljefilm med avgaserna. Funderade på om smörjningen till turbon kan läcka ut olja i avgaserna.. Någon som har tips om vad som kan spöka?
 4. Spridarna fixade av Bosch i Arvika och monterade i båten. Det räckte att rengöra och justera till 255 bar. Motorerna har slutat "vandra" i varvtal vid kallstart, mer eller mindre slutat ryka och går nu klockrent. 2500 spänn kostade kalaset, när man räknat med det mångdubbla i nya spridarspetsar etc. Tack Larsa på Arvika El & Motor..
 5. Har två gamla VP TAMD60B i båten och skulle provtrycka spridarna då dom släppte igenom oförbränd diesel i avgaserna. Spridarna satt som berget och när jag inte hittade något lämpligt demonteringsverktyg på nätet så fick jag tillverka ett eget. Tänkte dela med mig hur jag gjorde till den/de som stött på patrull vid demontering. Spridare ser olika ut men det här fungerar iallafall på diverse gamla Volvo Penta. 1. Tog en stång och gjorde gängor motsvarande dom som sitter i toppen på spridaren, oh skruvade i stången. I andra änden har jag M10 gänga. 2.Tog en bit rör, kapade ur ett 20 mm spår så att inte flänsen till matarröret tar i när man trär på röret över spridaren. 3. Shimsade med muttrar och brickor, på med en M10 mutter och drog åt muttern. Då drar man spridaren rakt upp. Drog enkelt ut 12 st spridare som satt som berget innan. Dom såg f ö ut som om dom aldrig blivit inspekterade innan, det får bli helrenovering av samtliga. Förhoppningsvis så hjälper detta någon därute:).. /Ulf
 6. Ibland skiljer det naturligtvis i kvalité och man brukar ju säga att man får vad man betalar för, men om det är identiska produkter från samma källa så börjar man att klia sig i huvudet.
 7. Har noterat att det kan diffa ganska så rejält mellan olika firmor för samma varor. Prisskillnader finns alltid men ibland så ser man ganska horribla diffar som gränsar till ocker. Såg t ex den här Biminitopen hos Marin & Fritid för 8995 kr. https://marinfritid.com/produkt/40693/ Marin & Fritid är återförsäljare för Jonettibåtar som tar 5495 kr för samma top https://jonetti.se/biminitop/biminitop-high-185 och Marin & Fritid lägger alltså på 3500 kr, vilket är ett rätt saftigt påslag för att uttrycka sig milt. Så det lönar sig att leta runt litet och inte bara köpa första bästa. Någon annan som har några liknande exempel?
 8. Det blev två nya toaletter på Biltema. Får se vad det är för kvalité och hur dom funkar.👍
 9. Storebro34

  Garmin 4008

  Time Left: 9 months and 17 days

  • Säljes
  • Used

  Har en Garmin 4008 plotter över. Lite lacksläpp bak, en mindre spricka i plastram fram. Kan ev skicka med sjökort VEU470S Strömstad - Halmstad samt Vänern/Vättern m fl insjöar.

  20.00 SEK

  Årjäng - SE

 10. Jag har en helt ny överdel i kartong men saknar en underdel. Princess reservdelar har den inte på hyllan. Men tack för input..
 11. Är det någon som känner igen denna motor med pumphus och vet var man kan få tag i en dylik MED pumphus? Det framgår av etiketten att den är "Made in Italy", inget mer. Pumphuset har ärgat sönder så att gängorna som håller motorn i huset har pajat. Har suttit originalmonterad i en Princess 41 (sitter en likadan i främre toaletten).
 12. Såg att MacDonalds i Göteborg skulle lansera en ny fiskburgare. McRill🙈
 13. Och det fanns i 180 cm brett🙂👍
 14. Dom hade grejorna jag sökte. Tack för tips🙂
×
×
 • Create New...