Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Storebro34

Medlemmar
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Storebro34

 1. Tack för input, nu har vi fått en litet tips att jobba med. Återkommer med facit..
 2. Hej Peter och tack för input. Jag har själv en ok pump liggande som reserv och kanske skulle testa med denna. Risken är väl att man inte får tillbaka den om detta skulle lösa problemet:).. Skall börja med kompprov även om motor går jämnt och fint när den kommer upp i arbetstemperatur.
 3. Båtgrannen har skaffat en båt till och bad om hjälp med motorn som precis som mina är en TAMD60. Den ryker grått rätt rejält vid start och bildar oljefilm på vattenytan av avgaserna. Spridarna är nyrenoverade, provtryckta och kan uteslutas. Även denna motor vandrar rejält i tomgången tills den uppnår arbetstemperatur., då går den jämnt och ryker något mindre men släpper fortfarande ut oljefilm med avgaserna. Funderade på om smörjningen till turbon kan läcka ut olja i avgaserna.. Någon som har tips om vad som kan spöka?
 4. Spridarna fixade av Bosch i Arvika och monterade i båten. Det räckte att rengöra och justera till 255 bar. Motorerna har slutat "vandra" i varvtal vid kallstart, mer eller mindre slutat ryka och går nu klockrent. 2500 spänn kostade kalaset, när man räknat med det mångdubbla i nya spridarspetsar etc. Tack Larsa på Arvika El & Motor..
 5. Har två gamla VP TAMD60B i båten och skulle provtrycka spridarna då dom släppte igenom oförbränd diesel i avgaserna. Spridarna satt som berget och när jag inte hittade något lämpligt demonteringsverktyg på nätet så fick jag tillverka ett eget. Tänkte dela med mig hur jag gjorde till den/de som stött på patrull vid demontering. Spridare ser olika ut men det här fungerar iallafall på diverse gamla Volvo Penta. 1. Tog en stång och gjorde gängor motsvarande dom som sitter i toppen på spridaren, oh skruvade i stången. I andra änden har jag M10 gänga. 2.Tog en bit rör, kapade ur ett 20 mm spår så att inte flänsen till matarröret tar i när man trär på röret över spridaren. 3. Shimsade med muttrar och brickor, på med en M10 mutter och drog åt muttern. Då drar man spridaren rakt upp. Drog enkelt ut 12 st spridare som satt som berget innan. Dom såg f ö ut som om dom aldrig blivit inspekterade innan, det får bli helrenovering av samtliga. Förhoppningsvis så hjälper detta någon därute:).. /Ulf
 6. Ibland skiljer det naturligtvis i kvalité och man brukar ju säga att man får vad man betalar för, men om det är identiska produkter från samma källa så börjar man att klia sig i huvudet.
 7. Har noterat att det kan diffa ganska så rejält mellan olika firmor för samma varor. Prisskillnader finns alltid men ibland så ser man ganska horribla diffar som gränsar till ocker. Såg t ex den här Biminitopen hos Marin & Fritid för 8995 kr. https://marinfritid.com/produkt/40693/ Marin & Fritid är återförsäljare för Jonettibåtar som tar 5495 kr för samma top https://jonetti.se/biminitop/biminitop-high-185 och Marin & Fritid lägger alltså på 3500 kr, vilket är ett rätt saftigt påslag för att uttrycka sig milt. Så det lönar sig att leta runt litet och inte bara köpa första bästa. Någon annan som har några liknande exempel?
 8. Det blev två nya toaletter på Biltema. Får se vad det är för kvalité och hur dom funkar.👍
 9. Storebro34

  Garmin 4008

  Time Left: 9 months and 17 days

  • Säljes
  • Used

  Har en Garmin 4008 plotter över. Lite lacksläpp bak, en mindre spricka i plastram fram. Kan ev skicka med sjökort VEU470S Strömstad - Halmstad samt Vänern/Vättern m fl insjöar.

  20.00 SEK

  Årjäng - SE

 10. Jag har en helt ny överdel i kartong men saknar en underdel. Princess reservdelar har den inte på hyllan. Men tack för input..
 11. Är det någon som känner igen denna motor med pumphus och vet var man kan få tag i en dylik MED pumphus? Det framgår av etiketten att den är "Made in Italy", inget mer. Pumphuset har ärgat sönder så att gängorna som håller motorn i huset har pajat. Har suttit originalmonterad i en Princess 41 (sitter en likadan i främre toaletten).
 12. Såg att MacDonalds i Göteborg skulle lansera en ny fiskburgare. McRill🙈
 13. Och det fanns i 180 cm brett🙂👍
 14. Dom hade grejorna jag sökte. Tack för tips🙂
 15. Kollade, det var duk, inte väv. Tack ändå.
 16. Ja, men det är bredden jag är ute efter, brukar normal ligga på 150-152 cm hos marinhandlarna.
 17. Hej på er. Någon därute som har koll på om det finns någon leverantörsäljare av marinblå kapellväv som är minst 170 cm bred? Skall sy upp ett nytt hamnskydd till flybridge som är 320 cm från sida till sida och tänkte slippa skarva mer än en gång.
 18. Jag blev faktiskt uppringd av en "tekniker" nyss från Telldus i Varberg som pratade om anstorming av data, flaskhalsar i systemet och berättade att dom hade tio olika servrar som några fungerade bra, andra inte. Man jobbade för fullt på att lösa problemet, hette det vidare. Jag frågade om man kan förvänta sig att det kommer att fungera som tänkt framöver men det kunde ha inte lova. Har några mil till båten och vill ju ha koll på att man har plusgrader på motorerna även när det blir 20 minus.
 19. Hej. Jag har båten i sjön över vintern och har tre stycken temp/fuktsensorer (förpik, akterruff och maskinrum) som via en router ger mig info i Telldus live app i mobilen. Det har varit/är en hel del problem med Telldus der går periodvis inte att logga in på vaken hemsida eller app, ibland får appen ingen kontakt med sensorer etc. Supporten säger att deras server är överbelastad(!) Någon mer som upplever samma problem och som kan tipsa om något annat TILLFÖRLITLIGT system? Tanken är ju att man skall slippa åka x antal mil för att titta till båten så ofta.
 20. Tror att jag hittade en lösning. En RJ45 nätverkskabel mellan plottrarna så skall man kunna dela visuell information. Tack för svar och trevlig helg..
 21. Hej Christer. Du har alldeles rätt. När jag tänker efter så är ju givaren kopplad til en GSD 22 ekolodsmodul som i sin tur är kopplad till en av nätverksingångarna på 4010. Det är bara gps-givaren och AIS som drivs av NMEA2000-nätverket. Då återstår problemet, eftersom det bara finns en datautgång på GSD 22 ekolodsmodul, hur få signalen från den till två plottrar? Finns det någon split datakabel?
 22. Hej. Har en Garmin 4010 i båten och ett NMEA2000 system anslutet via N2K på plottern. Nu skall jag ansluta en Garmin 4008 (flybridge) och undrar om jag kan använda samma ekolodsgivare till båda plottrarna? När jag kopplar in den sistnämnda 4008 så får jag bara djupangivelse på navigationskortet men ingen flik för ekolod. Det finns dock på 4010:an. Gps-givaren ger dock signal till båda plottrarna. Tips någon?
 23. Är det någon som känner igen detta äldre ankarspel och kan upplysa mig om vad det är för fabrikat?
×
×
 • Create New...