Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

JonasPolar22

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JonasPolar22

  • Placering
    Kadett
  1. Också mycket dåliga erfarenheter av Björlandavarvet. Nonchalanta, håller inte utlovad tid. Orka inte resa sig från stolen de sitter på..
  2. Hur hårt kan det ha smällt egentligen? Propellern ser måttligt skadad ut ändå. Bytas eller lagas såklart, men finns behov av något annat ? Jag stirrade omkring när jag gick på grund,, väl på land gick det inte att hitta ett spår av min gigantiska smäll.. Kan upplevas värre än vad det är menar jag.
  3. Biam blev väl senare Nidelv. Vet inte om Nidelv finns kvar.
  4. Kanske för sent för detta tips. Jag köpte en ny 628 Dc 2018. Har aldrig ägt något med så mycket problem. När jag efter 2 säsonger hävde köpet tror jag fellistan låg på runt 40 punkter. Det är det jag vet själv. Lite mer osäker information är att jag blev nyfiken o skrev till alla som hade en 628 dc på blocket. De som slutligen svarade, 2 tror jag, bekräftade samma problem. En hamngranne var själv i tagen att försöka häva köpet. Modellen finns inte lägre hos Ryds. En modell som bara finns i 3 eller 4? år borde väl säga något?
  5. Jag tittade på denna video som jag tyckte klargjorde saken för mig när jag hade planande båt!
  6. Hej Tyvärr har jag få svar, men som du är jag lärd att för lågt och högt är dåligt. Lågt pga. brist på smörjning och högt för risk att skapa läckage. Jag förstår dock inte logiken i att trycket skall sjunka efter hand motorn går. Borde det inte bli högre och sedan konstant? Utan erfarenhet av just reningsolja, så tror jag ändå som du. För kraftiga rengöringar eller liknande ingrepp i gamla motorer riskerar att skapa nya problem som inte fanns innan.
  7. JonasPolar22

    IW25

    Nyligen lycklig ägare till en IW25 från 77. MD21 på 75hk..? Läst att de både kan ha 64 och 75, någon som kan vad som gäller där? Motorn fungerar iaf utan anmärkning nu. Läste lite olika om folks marschfart. Själv ligger jag på 7,5 som något medel. Kan pressa mer men då gräver den ner sig ordentligt. Motorn känns lugn o fin vid den hastigheten med. En fundering är om de 64 eller 75 hk verkligen behövs? Någon kvalificerad gissning vad för hk som kan krävas för bibehållen marschfart. Tänker vid ett ev motorbyte i framtiden. Tack på förhand Jonas
  8. Fastnat hårt för denna båt. Dock inte provkört ännu... dock liknande. Aktuellt motoralternativ Mercury F 115 CT Någon som har några ingångsvärden? Generellt eller specifikt. Allt av intresse. Kör för närvarande en Polar 22, så lite ny värd för mig.
  9. Gjorde exakt samma upptäckt i helgen! Jag tätade med en egengjord papp-packning. Hur gjorde du? Någon som vet vad denna "blindgång" är till för?
×
×
  • Skapa nytt...